mulek1985 Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 Taki tam naklejkowy gadżecik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 W dniu 10.10.2022 o 08:04, Mtalamu napisał: Ciekawe są tacy co jeżdża nawet przy -20. Dla mnie problemem nie są ujemne temperatury (bo gdzie ty masz u nas w kraju regiony gdzie -20 w dzień :P) bo i przy -10 zdarzyło się pedałować i było OK. Problemem w zimie jest silny wiatr i wilgotność gdy temperatura waha się przy zerze. Wiatr nie dość że czasem ściana to jeszcze wzmaga uczucie zimna (doliczyć do tego twoją własną prędkość i można umierać) a wilgotność po prostu odbiera mi chęć do życia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulek1985 Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 (edytowane) Ja zimą też jeżdżę, więc tak jak piszesz -20 stopni to nie problem, bo najgorszy jest wiatr. Dodatkowo ja z moim "szczęściem" mam tak, że jadąc gdzieś mam pod wiatr, a wracając czasem tą samą drogą też pod wiatr (a powinienem jechać z wiatrem - ten cholerny wiatr potrafi w ciągu kilku minut zmienić kierunek naprzeciwny). A i tak zimą najlepsza jest jazda w świeżym śniegu 😁 - to uwielbiam. Edytowane 13 Października 2022 przez mulek1985 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Potwierdzam, tylko wiatr jest mi w stanie zimą popsuć jazdę. Padające duże płatki śniegu też dają frajdę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulek1985 Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 @Sansei6 - wtedy przydaje się mocne oświetlenie 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Na luźno ok. 40km szosą, już po sezonie, nie chce mi się jeździć... Potem była sekcja zwłok połamanej na ostatnim wyścigu obręczy. Tak...karbonowej. Drogo mnie wyszła ta impreza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mtalamu Napisano 15 Października 2022 Udostępnij Napisano 15 Października 2022 Ustąpiłem wraz z inymi pasażerami miejsca w kolejce rowerowi. P. konduktor uzasadniła : "rowery maja w pociagu pierszeństwo", bez złości. NB w komunikacji miejskjej kierowca wyrzuca z autobusu rodzica z niepełnosprawnym dzieckiem i z rowererm , bo jest w nim wózek. Naturalnie pokaz chamstwa kierowcy, jakżeby inaczej. Tak trudno użyć uprzejmych słów. NB autobus pustawy - 10/36 osób. Motorniczy "nie pojedzie z młodym rowerzystą dopóki nie wysiądzie drzwiami i nie stanie w tym miejscu". Motorniczy poczuł słabszego, był groźny. Nie było tłoku w tramwaju. Ten sam kraj, ale lokalni władcy inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 15 Października 2022 Udostępnij Napisano 15 Października 2022 Popołudniowe spokojne 30 km, niestety trochę z wmordęwindem, potem czyszczenie lag amortyzatora i lekkie smarowanko, a także czyszczenie i zmiana łańcucha po 500 km, go jeżdżę na 3 i co 500 zmieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 15 Października 2022 Udostępnij Napisano 15 Października 2022 Ogarnąłem i zapakowałem skociszcza do Beukota - jutro jadę pokręcić gościnnie. Dawno nie wyjeżdżałem poza swoje ścieżki, więc jakoś tak się cieszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 15 Października 2022 Udostępnij Napisano 15 Października 2022 (edytowane) Wymieniłem opony w swoim fitnesie z letnich slicków 700x28c na jesienno-zimowe semislicki 700x38c a później pokręciłem się 2 godziny po lokalnych lasach i pagórkach na HT MTB 😁 Edytowane 15 Października 2022 przez Greg1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mtalamu Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 11 godzin temu, CoolBreezeOne napisał: Dawno nie wyjeżdżałem poza swoje ścieżki, więc jakoś tak się cieszę rzadka przyjemność cieszy. W tym roku tylko raz tak się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 Pogoda taka, że w krótkim rękawku, wystawiając się na słoneczko, nie wiem kiedy 30 km na luzie pykło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 A ja sobie dzisiaj po całkiem przyjemnej jeździe dobijałem żeby wyszła piątka z przodu (piątka tygodniowo żeby sobie ktoś za dużo nie pomyślał). Głupio bo głupio ale ze 4km musiałem sobie dokręcić jeżdżąc w kolko jak dzieciak na uliczkach pod domem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Października 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2022 Dzisiaj przy pięknym słoneczku 24,16 km z kiepską średnią, bo 13,9 km/h z uwagi na wymuszone dwa 15-minutowe postoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 Cytat z kiepską średnią, bo 13,9 km/h z uwagi na wymuszone dwa 15-minutowe postoje Trzeba było se pauzę wcisnąć, byłaby lepsza średnia 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Października 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2022 Średnia prędkość z jazdy 19,4 km/h 😉 to też jest, ale z samej jazdy zwykle się nie sugeruję 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mtalamu Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 (edytowane) Znajomy mi mówił ze ma taki licznik, który ignoruje mu prędkości poniżej ustawionej , np, 30 km/h. Zawsze ma średnia powyżej 30 🙂 . Są liczniki, które po 3 minutach postoju przestają liczyć średnią. Ja mam tylko takie na obu rowerach trekkingowych, Jak jeżdze sam w trybie "sportowym" , co ma miejsce najrzadziej (zazwyczaj po toby coś zwiedzić, albo na zakupy) to po to by się zmęczyć, ale przede wszystkim , aby dać radę dojechać do celu. Wtedy robię przeważnie miedzy 50 a 70 km. Nawet jak rzadko schodze poniżej 30km/h to i tak średnia mi wychodzi 24 km/h, bo trzeba przejechać przez szosę na światlach (zielonym 🙂 ; nie tak jak często widze ścigantów - na czerwonym 🙂 ), a to przeszkoda, piach, to owoce na straganie. A na trasie np 110km średnia wychodzi mi 20 km/H, przy małej ilości postojów, bo to już dużo dla mnie i nie mogę szybcej. Jak ktoś pisze o 19km/H na dystansie powyżej 20 km to raczej wolno nie jechał. 13 km/H i miał długie postoje , to nie znaczy, że jachał wolno . Zalezy od licznika, cf 2 w/w przykłady. s Edytowane 16 Października 2022 przez Mtalamu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 17 Października 2022 Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Pogoda taka, że po pracy w krótkim rękawie i pyk znów 30 km pykło. Potem jakoś mnie wzięło na małe kombinowanie z ciśnieniem w oponach i dałem znacznie więcej z tyłu niż zazwyczaj i z przodu do standardowych parametrów swych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 18 Października 2022 Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Dziś wyszło tylko koło dyszki. Myślałem, że zdążę ale ostatni kilometr w mega ulewie, już dawno nie pamiętam bym tak na rowerze zamókł, ale przy 17°C to jak letni przyjemny prysznic 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mtalamu Napisano 20 Października 2022 Udostępnij Napisano 20 Października 2022 ale zimno, 2 warstwy + ortalion to za mało , nawet na wycieczkę do sklepu do rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mtalamu Napisano 22 Października 2022 Udostępnij Napisano 22 Października 2022 (edytowane) spóźniliśmy się na pociąg 2 min wiec wiącej niż planowaliśmy, nie udało się też utrafić z km. Jest w sumie 5,557 km. Przestrzelone też o 2. 🙄 Edytowane 22 Października 2022 przez Mtalamu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mtalamu Napisano 23 Października 2022 Udostępnij Napisano 23 Października 2022 Niedziela misyjna, więc na rowerze do misjonarzy na Mszę św. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 23 Października 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Października 2022 W końcu wyjazd bez wymuszonych przerw i jest Pan zadowolony. Dzisiaj wyszło 27,6 km ze średnią 18 km/h (19,9 z samej jazdy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 23 Października 2022 Udostępnij Napisano 23 Października 2022 To co zawsze... Wtedy kiedy wydaje mi się że zakręt jest od tego żeby wymiękali inni... czyli szlifowałem kolano : 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 23 Października 2022 Udostępnij Napisano 23 Października 2022 Wczoraj i dziś ganialiśmy z córką po Enduro Trails w Bielsku. Było suuuper. Szło nam znacznie lepiej niż rok temu. To, co rok temu było trudne, teraz było przyjemne. Straty - jeden siniak i zacinający się droper. Zyski - piękny weekend w górach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi