JackFrost Napisano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2022 Nie dzisiaj bo tydzień temu zrobiłem pełny serwis Reby A9 120mm + wymiana uszczelek na zestaw upgrade 4. Nie mam porównania czy są one lepsze niż z fabrycznego zestawu 200h. Dzisiaj zrobione 50km i ojej jak ten amortyzator płynnie chodzi teraz. Prawdziwa Ameryka, nie jakaś tam udawana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2022 Dziś po LeMans 24 i wyścigu F1 w Baku dałem jeszcze radę objechać moje miasto dookoła, wyszło ze 40 km ale pogoda taka super, że trzeba było się ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2022 Odwiedziłem dzisiaj jeden z moich ulubionych rezerwatów w okolicy. Byłem tam jakieś... lata temu. Piękne bukowe klimaty moreny czołowej, takie moje "góry". Pamiętałem , że dwa szlaki (pętla długa i krótka) były ładnie ogarnięte zarówno dla pieszych jak i pod rower. Cóż, wiem, że rezerwat i jak drzewo legnie, to leży, ale... no słabo to dzisiaj wyglądało. Chłopaki z niedalekiej leśniczówki chyba dawno tam nie zaglądali Plus wycieczki taki, że DEET 50% działa w dechę i ratuje życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Robiłem porządek w narzędziach i sam się zdziwiłem ile tego mam. Chociażby 5 adapterów do suportu Shimano. No i przejściówki AV > Presta. Chyba 3 czy 4 sztuki, a jedną mam jeszcze oddzielnie. O płaskich kluczach nieznanego mi zastosowania ( chyba do piast Shimano) nawet nie wspomnę. Ogólnie to szykowałem skrzyneczkę żeby mieć wszystkie narzędzia do serwisu roweru, no i okazało się że nie potrzeba zbyt dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2022 Wczoraj trochę pojeździłem i zastanowiła mnie jedna rzecz. Wyjechałem na ścieżkę rowerową i daleko przed sobą zobaczyłem jasny punkt światła. Pomyślałem że to hulajnoga, potem że motocykl, a jak już mnie mijał to się okazało że... rower z jakąś mini lampką, której światło widać chyba z kosmosu. No i niby wszystko super, tylko po co? Był dzień, a przez to że to światło było tak mocne, kompletnie nie byłem w stanie określić dystansu, prędkości ani rodzaju pojazdu z tą lampką. Jak zobaczyłem, to dzielił nas mniej więcej kilometr, co udało mi się ustalić już po minięciu. Po co montować coś tak mocnego na rowerze? Co to daje, oprócz tego, że jest nie współmierne do tego czego człowiek spodziewa się od oświetlenia roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Wczoraj i dzisiaj przekonałem się, że rower z rur kanalizacyjnych ( Elops 500) jest bardziej komfortowy, niż ten zbudowany z rur 4130 do balustrad balkonowych ( Esker 4.0). Jeździłem przez rok na SS Elops 500 po Warszawie. Opony 32c niskiej/ średniej klasy, 2.8 Bara. Było zaskakująco komfortowo, naprawdę nie narzekałem na ten aspekt jazdy. Ostatnio podjąłem decyzję że Esker jedzie ze mną do Warszawy, żeby jeździł a nie tylko stał. Opony 42mm z wysokiej półki cenowej, 2.0 Bara. Jak taki tani Elops jeździł tak gładko, to jak będzie jeździł tyle lepszy Esker? No jak to jak? Oczywiście że... gorzej. Tak mnie wytrzęsło, że mi się odechciało tej jazdy. Ja nie wiem czy Esker jest tak "tępy", czy to Elops jest tak badziewny i giętki, że jeździło się jak na kanapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Zupa musiała być za słona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 A to w ogóle porównywalne ciśnienia? Coś mi się wydaje, że 2.8 na 32mm to już bardzo nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 No nisko, tylko jakie ma to znaczenie? 2.8 to 2.8, niezależnie od wielkości opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 (edytowane) Żeby było wiarygodnie to byś musiał przełożyć koła, fotel i kokpit. I testować przez co najmniej parę dni... Dziś zdążyłem zrobić rundkę naokoło komina z dwiema przedszkolankami zanim dotarliśmy od ośrodka oświaty. Edytowane 20 Czerwca 2022 przez kazafaza Bo literówka na mokrym ekranie fona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Tu nie chodzi o testowanie. Po prostu idąc prostym tokiem myślenia, sądziłem że będzie lepiej, a jest gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 12 minut temu, skom25 napisał: No nisko, tylko jakie ma to znaczenie? 2.8 to 2.8, niezależnie od wielkości opony. No nie bardzo, dla wąskiej szosowej opony to prawie flak, a dla opony MTB to kamień, który nic się nie ugina. Gravelowe gdzieś pośrodku skali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulek1985 Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 No dokładnie - ja na MTB mam przeważnie między 2,5 a 3 bary (opony 29", 2,6" szerokości i na mleku) i wtedy jest kamień, natomiast moja mama ma damkę Batavus Locarno i żeby był kamień, to musi być 4-4,5 bara (opony 28" na dętce i 37 mm szerokości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Jeździsz MTB na takim kamieniu?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulek1985 Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Przeważnie tak jeździłem, chociaż ostatnio jeżdżę na ok. 2 barach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Ile Ty ważysz? Wozisz klocka 2.6' żeby tyle pompować? Gdzie tu sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Zakup zapasowej dętki do szosy continental 700 x 25 i dziś kapeć od razu wleciała nowa do roweru a dziurawa do łatania. Wymiana łańcucha z kmc x 11el na hg 601 bo kmc okazało sie że ma ogniwko pęknięte a zero wyciągnięcia łańcucha (jaja jak berety). wymiana platform na spd 520 oraz wymiana siodełka z orginalnego na sell italia qubik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulek1985 Napisano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 36 minut temu, skom25 napisał: Ile Ty ważysz? Wozisz klocka 2.6' żeby tyle pompować? Gdzie tu sens? Ważę 102 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulek1985 Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 10000 km od nowości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 R8020. Mam już dosyć elektroniki na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Po za jazdą przed południem i późnym wieczorem, odtłuściłem u siebie hamulce, u młodego czyszczenie i smarowanie napędu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 (edytowane) Przeserwisowałem (tak przynajmniej mniemam) bębenek w rowerze 🤣 W drugim - prawdopodobnie wyregulowałem przednią przerzutkę. Okaże się jutro, na 3-cim kilometrze W trzecim - poprawiłem stopkę. Poza tym kupiłem bacik bo nie dałem rady z łańcuchem. Jestem też bogatszy o imbusy 11 i 12, bo wolałem napić się piwa, zamiast jechać drugi raz do sklepu. Okazało się, że 12-ka była strzałem w 10-kę Edytowane 25 Czerwca 2022 przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 26 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Pierwsza w tym roku solowa setka. Oj nie ma formy, nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek63 Napisano 26 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 @nctrns w taki upał, no szacunek. Właśnie zabieram się za przetarcie łańcucha i smarowanko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Mi tam styknęło po dwóch dniach z rzędu (49 + 58 km po lasach - w sumie niecałe 5 g. jazdy), i dzisiaj null, zero, czyli nic - po prostu nie lubię wysokich temperatur Właściwie zazdroszczę tym, którzy dobrze się czują w takich warunkach, a oni z kolei wyrażą współczucie dla moich jazd jesienno - zimowych w rozmaitych okolicznościach przyrody : deszczu, błocie, śniegu, lodzie, wmordełindzie i takich tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi