KrisK Napisano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 Mam spowalniacze mt200... Wiem że mineralny tylko pytanie czy moge go kupić w motoryzacyjnym bo o ile pamiętam to dot-5 jest mineralny czy trzeba znowu specjalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 (edytowane) Wiesz, to są takie grosze, że kupiłbym Shimano czerwony oryginalny. Tego idą bardzo małe ilości. Nie dostałeś z kompletem do odpowietrzania ? Przyoszczędzisz i będą wydatki ... Edytowane 22 Czerwca 2021 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 Zamówiłem już razem z oponą. Mieli w sumie w przyzwoitej cenie. I tak oto kolejne przeszło 200 zł poszło w rowery.... Więcej na nie wydaje już na auto 😒 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 Ja pierwszy raz jak musiałem skrócić przewód to obciąłem, wsadziłem oliwkę i wkład, połączyłem, skręciłem i jeździłem, hamował normalnie, jak skracalem tył, to kupiłem zestaw do odpowietrzania wraz z olejem w dwóch bankach po 100ml starczy mi tego raczej do końca życia 🤗 @KrisKauto, chyba że się skończy sprzęgło, regeneracja wtrysków i kilka innych pochodnych 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 Cytat olejem w dwóch bankach po 100ml starczy mi tego raczej do końca życia 🤗 Teoria nakzuje wymieniać cały płyn, chyba co roku. Wiec starczy na dwa lata Pytanie kto wymienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulek1985 Napisano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2021 (edytowane) Przez dwa miesiące nic nie pisałem, więc trochę do nadrobienia. Trekuś od nowości ma już ponad 6,2 tys. km przebiegu, czyli w tym roku zrobiłem już niemal 1,75 tys. km. Na początku tego miesiąca wymieniłem błotniki SKS na błotniki... SKS, tyle że z niebieskimi detalami, aby pasowały pod kolor ramy 😊 Ponadto zamontowałem czarne łączniki pancerzy Jagwire S-Hook, żeby pancerz nie ocierał przedniego błotnika. Poza tym zamontowałem na kierownicy uchwyt na smartfona Cube ACID, a także nowy dzwonek (również pod kolor ramy). Edytowane 24 Czerwca 2021 przez mulek1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strek Napisano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2021 Wymieniłem klocki hamulcowe w Treku bo oryginalne uprawiały ostatnio kocią muzykę podczas hamowania. Po 2k km nie były jakoś drastycznie starte ale pewnie zatłuściły się gdzieś i stąd problemy. Nowe usunęły problem a nad starymi popracuje może jeszcze z tej mąki chleb będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 Byliśmy (z żoną i córką) na pierwszej wycieczce na nowych rowerach w górach (Gorce). Wcześniejszych Świętokrzyskich nie liczę, podobnie Ojcowa i Suwalszczyzny no i szukania flow w lasach pod Warszawą też nie. Wszystko pięknie i udanie z pierogami w Koninkach na końcu. Z uwagi na niedzielę, nie chcieliśmy jechać na Turbacz, który odwiedzałem już wiele razy. Wybraliśmy mniej uczęszczane szlaki. W najwyższym punkcie wycieczki spotkaliśmy starszego pana (ja mam 52 i jestem starszym panem, ale on był starszy), który jechał na tanim decathlonie (takim z widelcem bez tłumienia, wolnobiegiem i mechanicznymi hamulcami), a po zjeździe długo na niego nie czekaliśmy. Też bym tak chciał za te kilka lat - ciągle mnie męczy myśl, ile jeszcze pojeżdżę? Spotkaliśmy też dwóch panów na elektrykach - im nie zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 @Wojcio ciągle mnie męczy myśl, ile jeszcze pojeżdżę? Też mnie to pytanie często łapie, tyle, że ja młodszy od Ciebie 7 lat. Więc mam nadzieje, że ja jeszcze min. 7 Na 50-tkę idę w wypasionego fulla, to sobie obiecałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 Oj się boicie... Parę tyg. temu spotkaliśmy gościa po 60 uprawiającego DH od 3 lat... I twierdził że rower odkrył niedawno. Trochę medrkował ale ogólnie super pozytyw. Mój ojciec kręcił na rowerze po 80... Wiadomo było to takie bardziej dla zasady niż coś ambitniejszego ale jednak. A ja ostatnio coś strasznie leniwy się zrobiłem... W tygodniu powalczyłem z linkami u Wiktorii bo się wyszczerbiony... Sobie wymieniłem oponę na nową w fulu i klocki z tyłu. W piątek szybka lokalna 30 w terenie ... Czyli taplanie się w gnojówce po pas. Odkryłem że te opony są kierunkowe niestety trochę za puzno 🤣 więc jeszcze trzeba było ją obrócić. W sobotę pogoda, len i rodzinna impreza zabiły jazdę ale dzisiaj udało się pojechać na Baranią górę. Początek bajecznie fajny ale już od Nagórki Radziechowskiej zaczęły się lekkie schody choć wciąż do podjechania a podjazd z Magórki Wiślańskiej na Baranią to już wypych. Ale tylko w sumie 1km. Potem ciekawy zjazd czarnym szlakiem i końcówkę stokówką do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 A jak się opona sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 @wkg ciężko mi jednoznacznie powiedzieć bo w piątek było bardzo blotniscie a opona była odwrotnie więc było zabawnie 🤣. Już zaczynałem się zastanawiać czemu mnie na minę wpuściłeś zanim się zoriętowalem że jestem idiotą..... Oglądanie ciekawego filmu przy zmianie opon nie jest dobrym pomysłem. Na baraniej za to dużo "piachu". Niestety z dwa razy straciłem trakcje na podjazdach tam gdzie tego się nie spodziewałem. Mam niestety wrażenie że jednak łatwiej zrywa przyczepność niż poprzedniczka. Jest mniej agresywna ale może to też kwestia przyzwyczajenia sie do innej specyfiki i będzie ok. W każdym razie efektu WOW niestety nie ma. Ale nie narzekam. W sumie skośne mokre głazy wczoraj odważyłem się przejechać nie ujechała. Jakieś skraje kolein i inne atrakcje wybrała więc jest ok. Wczoraj nie oglądałem na wszelki wypadek opon pod kątem uszkodzeń na więc nie wiem czy przetrwały ten kamieniołom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 No, to agresywna opona XC ale nie enduro. Choć wczoraj w Beskidach spotkałem zawodników na Jack Rabbit CST i byli zachwyceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 W dniu 21.06.2021 o 01:12, wkg napisał: Kup Vittorie Barzo TNT 2.35, zalej mlekiem i twój entuzjazm ponownie wzrośnie a nie jeździsz na jakis paściach Cóż mogę powiedzieć... Opona jest świetna. Mam już najechane na niej ponad 1000 km i jestem bardzo zadowolony. Dokładnie takiego zestawu szukałem na podstawowy komplet kół i do latania w lekkim terenie. Na plus uszczelnianie. Na obręczach DT opona uszczelnia się bez mleka i mydlin. Do tego robiłem to 2 x zwykłą pompką z Lidla leniwie dmuchając. Za każdym razem bez problemu. Na plus rozsądna waga i niskie opony toczenia nawet na asfaltach. PS Ktoś na forum mnie tutaj przekonał do Barzo i nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Pierwszy raz od trzech lat użyłem multitoola na trasie. Zauważyłem, że coś mi bidon coraz bardziej lata na boki. Okazało się, że jak się nie kontroluje, to się śrubki wykręcają z czasem. Tak więc, Topeak Mini 20 Pro zrobił robotę. Lepiej mieć, niż nie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Cudowny dzień na trasach Babia Góra Trails w Zawoi. Pierwszy raz wjechaliśmy na szczyt "nożnie" potem już wyciąg. Piękne trasy, piękny las, piękna pogoda. Koniec słaby - bo na powrocie do parkingu, już na zielonej trasie, córka zahaczyła o drzewo, co skończyło się na szczęście tylko uszkodzoną klamką hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zigfir Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Zrobiłem sobie testy na niskim ciśnieniu. Tył 28 mm na 6,8 a przód na 6,6 i nawet jakoś to lata. Na pewno przód ładniej wybiera nierówności. Tył chyba mniej skacze. Sprawdzałem na solówce - 70 km w blisko 2 godzinki i nawet ciekawie takie ciśnienie się sprawuje. Przy okazji chyba rekordzik z 20 minut, po płaskim - średnia 44.7 km/h, (15 km). Potem jeszcze lekki kom hunting, ale tu już tylko 50% założeń zrealizowane 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zigfir Napisano 3 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Taki "mezaliansik" dziś popełniłem - na oryginalnych zaciskach 105-takch w Eskerze 2019 siadły klocki SwissStop Disc 34 EXOTherm2 . Wcześniej siedziały tam L03A i niby sporo ich jeszcze bylo, ale ostatnio klamkomanetki niebezpiecznie zaczęły opierać się o kierownicę przy hamowaniu. Do tego smarowanko napędu. A jutro najlepsze, czyli testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 3 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 (edytowane) Szlifowałem biodro, łokieć i obiłem żebra. Kół w zasadzie gum mi było żal na jazdę do G.K. i wziąłem dziadowe zaffiro, lunęło.... Jutro oblepiony plastrami witam Jurę. Edytowane 3 Lipca 2021 przez abdesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 No, tak czasami bywa, dlatego jeżdżę tylko w dobrą pogodę. Zdrowia kolego! Ja już w zasadzie kończę po-zakupowy przegląd, zostały jeszcze linki, może suport.. Poprawiłem ustawienia kierownicy i przy okazji wymieniłem mostek, bo był 110cm na 100cm o takim samym wzniosie. Teraz jest zgodny ze specyfikacją TREKa: dla ramy 56: Domane SL 4 | Trek Bikes (PL) Przy lemondce mam wrażenie, że właśnie piczy kłak powinien być krótszy. Jutro popatrzcie jaką fotkę wrzucę, bo wypoczywam nad Bałtykiem ale takiego uwielbienia dla rowerów nawet tu na forum nie spotkałem hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 3 Lipca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Cytat piczy kłak powinien być krótszy. Jutro popatrzcie jaką fotkę wrzucę Yyyyy, że co przepraszam? Może jednak lepiej nie wrzucaj żadnych zdjęć 😐 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Nawet po 23??? Spoko, kolego moderatorze. Będzie mega ciekawie, śmiesznie i sympatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 3 Lipca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Myślałem, że koledze użytkownikowi po prostu autokorekta coś zmieniła w wypowiedzi. Wychodzi jednak na to, że to jednak wysublimowane poczucie humoru, którego nie jestem w stanie docenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 3 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Wczoraj Kasina Wielka, nowe ochraniacze kupione w sklepie pod wyciągiem i od razu wypróbowane przeze mnie - dobre, strat nie było, błoto się spierze Dziś znów Zawoja, znów córka na drzewie i znów uszkodzona klamka hamulcowa (tym razem prawa). Przynajmniej żona zadowolona, bo w Kasinie poćwiczyła na pumptracku i dobrze jej dziś szło na zjeździe. Moim zdaniem zielona trasa Family w Kasinie jest podobnej trudności jak czerwona w Zawoi (to jest mój poziom). Ale niebieska trasa w Zawoi to dla mnie raj i super flow. Zawoja jest znacznie piękniejsza, mniej zryta i z pięknym podjazdem ścieżką z dołu na szczyt, nie tylko wyciągiem. Kasina wydaje się za to rajem dla miłośników dwupółek i fullfejswów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 3 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 (edytowane) . 32 minuty temu, safian napisał: Wychodzi jednak na to, że to jednak wysublimowane poczucie humoru, którego nie jestem w stanie docenić. Nie jesteś osamotniony. Edytowane 3 Lipca 2021 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi