CoolBreezeOne Napisano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, TheJW napisał: No i z jakimiś 30-40 innymi osobami. Jako substytut zakazanych zawodów objeżdżaliśmy jedną z tras organizowanego przez niego cyklu. W końcu jakiś powiew normalności. Wiadomo, że to nie wyścig, ale fajnie znów pośmigać ze znajomymi z maratonów i poznać nowe osoby. Też tak dzisiaj miałem na objeździe inauguracyjnej trasy ZLMTB. Fajnie było. Ja tak lajtowo-pocovidowo, ale co niektórzy wyposzczeni ścigania... poszli... A co dopiero będzie na zawodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 No...u nas też trochę pucharków wpadło... Mi to dużo nie trzeba, zobaczę tylko jednego wyrywnego i już ogień, przecież nikt na ustawce nie może być szybszy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Dzisiaj las... miał być Leskowiec ale jakoś nie przekonuje mnie zima tej wiosny więc zostaliśmy na poziomie niewiele ponad 600m i z Myslenic przez Pcim żółtym na Dziadka i potem na Chełm i zjazd zielonym szlakiem. W sumie taki spacer resetujący... Ale cieszy jak się na garminku widzi 20%+ a dalej się jedzie... jest prawdopodobne że bym żółty cały podjechał gdybym nie odpuszczał jak Wika nie dawała już rady. Choć chyba u niej to niewiara w siebie bardziej niż brak sił powoduje że odpuszcza. Niestety błoto po pachy wszędzie gdzie woda znajdzje na szlaku choć kawałek zagłębienia. No i zielony szlak z Chełmu jeszcze zdecydowanie wymaga wiekszego przełamania się na stromiznach z korzonkami. Cały czas nie mogę się z ciasnymi zakrętami w tym rowerze dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 Chyba najwyższa pora kupić nowe opony 🥺 tak się zastanawiam ile ta jeszcze wytrzyma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 Sporo odwagi i wiary widzę w tej oponie. Ja rometa rozbieram wieczorem, dzieci poszły wcześniej spać. Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 Zachowuje się ta oponka nienagannie. A że sporo ostatnio po szutrach jeździmy to szkoda mi nowe zakładać bo szybko będzie pocieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 Założyłem oponkę. Grifter 29x2.50 jeszcze tył został.😍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 Ja miałem mieć 1,5 tygodnia jazdy "rege", w związku z czym dzisiaj zrobiłem prawie 2-godzinny trening ze średnim tętnem 146 i zdobyłem KOMa na lokalnej pętli XC. Taka to właśnie regeneracja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 49km pentelka standardowa, średna 26,6 niby mój najlepszy wynik na tej trasie... I co ciekawe tylko 5 pr na 52 segmenty... I jeszcze jak bybto były jakieś dlugie segmenty z tymi pr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 Nocna szybka dyśzka, bo trzeba było cos załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 (edytowane) Dzisiaj najpierw naprawiałem takie świństwo w rowerze córki Myslalem że tylko tiagra tak targa linki a 105 nie jest gorsza.... ktoś wie co jest przyczyną? Więc wymieniona linka, wymieniony łańcuch. Regulacja wszystkiego. Jak już wszystko zrobiłem to mimo że się młodej nie chciało to pojechała że mną na spacerek... Takie przyjemne lekko gravelowe 100km Edytowane 1 Maja 2021 przez KrisK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 2 Maja 2021 Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 Gumki nakładam, kleję dętki, których się trochę nazbierało i przyklejam literki. Za oknem pada deszcz, na brackiej też. Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 2 Maja 2021 Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 Pozdrow'er 😍 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 2 Maja 2021 Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 (edytowane) Wczoraj przejrzałem i spakowałem śprzęcicho,... ..., a dzisiaj pojechałem powalczyć - sam ze sobą Edytowane 2 Maja 2021 przez CoolBreezeOne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 2 Maja 2021 Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 (edytowane) U mnie wiatr, deszcz zacina wiec postanowiłem odpalić chomika. W końcu co miesiąc 25 km się nalezy od Zwifta za darmo to sobie jakiś trening na podjeździe zrobię i będzie git 25 km mineło i nic ... zapomniałem skasowac płatności i mi od marca 2x15E nabiło. Całe szczęście, że taka pogoda na majówkę bo bym tak do zimy płacił nie wiedząc o tym Edytowane 2 Maja 2021 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 2 Maja 2021 Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 Wiatr wieje niesamowicie, ale z młodym złapaliśmy przerwę w deszczu i kilka km wskoczyło, nim się całkiem ściemniło... ale wiatr zatrzymywał w mijescu.. w porywach wg. odczytów osiągał 90 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 2 Maja 2021 Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 @Sansei6 No te porywy dużo tłumaczą... jak wyjechałem stwierdziłem że w sumie jest znośnie... coś nie szło no ale wiatr w pysk... Ale na otwartym okolo 7% zjeździe mocno poczułem że coś kie gra jak się zadzyszalem dokręcając do 40.. odpuściłem korby a na liczniku cuda.... 39 38 37.... 30.... normalnie tam kilka obrotów i jest ponad 50 i juz trzeba dochamowywac żeby w zakręty się zmieścić... zakręty też ciekawe... szczególnie takie w których się z za osłony wyjeżdża na otwartą drogę.... Taka niespodziewajka... szmajtnie czy nie... Ale co tam prawie 50km zrobione średnią 23.5 tym razem się cieszę bo myślałem że będzie o wiele gożej.. Jutro ma być ładnie ale porywy pod 70km a wiatr pod 40.... I pytanie... robić 100 czy nie. Powrót z wiatrem czy pod wiatr.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 2 Maja 2021 Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 Tak z ciekawości, jaki średni puls miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 2 Maja 2021 Udostępnij Napisano 2 Maja 2021 @kosmonauta80 puls dość niski. 146 Ciężko było mi sie wkręcić na obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Maja 2021 Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Wybiłem miskę sterów sztycą. 🙃 Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Dzisiaj dwa kółka wokół garażu - pogoda nie zachęca do dalszej jazdy. Ponadto mała regulacji pozycji klamek i wyszejkowanie kół po ostatnim zalaniu Trezado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 3 Maja 2021 Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Ja też myślałem, że będzie gnój, a pozytywnie mnie warunki zaskoczyły. Oczywiście tuż po wyjeździe, 300m od domu, zaczęło padać, no ale skoro już ruszyłem, to nie wracałem. Szybko przestało, więc nie trzeba było co chwilę wycierać okularów. Skromne 28km w godzinę i kwadrans, dwa KOMy i tętno skoczyło pod maksymalne, czego od dawna nie udało mi się osiągnąć - to tylko potwierdza moją niedyspozycję w ostatnim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 A ja na koniec majówki 46 km po okolicznym lesie. Jak zaczęło lekko kropić, to niektórzy uciekali niemal na oślep Też myślałem, że będzie bardziej syfiasto w lesie, ale widocznie dwa dni niewielkich opadów to za mało dla spragnionej wody ziemi. W sumie było całkiem czysto PS Przypomniałem sobie lata ubiegłe : np. rok temu 1 maja symulowałem leśny rower wodny - niby nie było ulewy, ale po kilkunastu km na pożarówkach stała woda, a w lesie byłem prawie sam ( po powrocie musiałem wejść w ubraniu do wanny, która się zatkała )... Za to 6 maja '17 było krótkie gradobicie, temperatura spadła od razu o 5 - 10 stopni, i wytworzyła się mgiełka przy gruncie + ciekawy był kontrast pomiędzy białym na ściółce, a zielenią drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 3 Maja 2021 Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 Spoglądałem na radary i udało się trafić w lukę i nawet w słoneczku z młodymi prawie godzinkę złapać, nawet wiatr nam nieco odpuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zigfir Napisano 3 Maja 2021 Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 (edytowane) Dzisiaj zdjąłem osprzęt z kół karbonowych i spakowałem do jutrzejszej wysyłki. Jakoś nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy, że mimo zakupu centrownicy i poradzenia sobie z centrowaniem i tak będę je wysyłał 🤔. Jako że na czymś jeździć do powrotu karbonków trzeba, przełożyłem "kapetki" szosowe na stare kowadełka - kółka oryginalne od Eskera. Podmieniłem też kasetę na 11-30, bo ta do 34 ma siakieś takieś stopniowanie mało mi odpowiadające. Przy okazji gruntowne pucowanie dwóch kaset po zdjęciu. W sumie to zdjęte myje się przyjemniej. A że pogoda u mnie kiepska, to wieczorkiem zrobiłem dalszy odcinek z cyklu budowania swoich możliwości na zwifcie w ramach planu. Znów sie szykuje tydzień z 5 treningami + coś na żywo. Dziś niby tylko godzinka i interwały raptem 5x3 minutki takie po 345W, ale i tak było co robić. W sumie to nie spodziewałem się, że będę tęsknił za odpoczynkiem na 260W 😄. Edytowane 3 Maja 2021 przez Zigfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi