Lezia Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 W pierwszy dzień wolności z jazdy po lesie chciałem zrobić swoją trasę treningową. Niestety tyle ludzi się w lesie namnożyło, że na odcinku singla po prostu nie szło jechać.Musiałem się przenieść znacznie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Wczoraj też pojechałem na "stare śmieci" i nie mogłem się nadziwić, jak wiele osób nagle kocha lasy... ;) W parku krajobrazowym pod Warszawą pojawiły się nawet w dużej ilości Żubry. Aluminiowe. ;) A jak Żubry, to i niedaleko musiała być Żubrówka... Syf, syf i jeszcze raz syf. Gówniarze wykorzystały okazję, że zakaz, że do szkoły nie trzeba chodzić, i robiły sobie melanże w środku lasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 No niestety... Tereny, na których normalnie ludzi nie spotykałem wcale w ostatnich dniach się robią podejżanie popularne. Niestety może się okazać, że ludzie nie zapomną o ich istnieniu i już zawsze tam będą się szwendać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 21 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Eee, spokojnie - przejdzie im, bo na razie mają dużo wolnego czasu i pogoda sprzyja ( już widzę te tłumy w lesie, jak w końcu spadnie deszcz ). No i z niecierpliwością czekam na pierwsze mandaty dla psiarzy w rezerwacie - wedle zapowiedzi mieli się za nich wziąć... Swoją drogą, to podczas zakazu wstępu powinni wyłapać podwójny PS Na pewno weekend będzie tłumny, więc trzeba ominąć największe zagęszczenie i cisnąć dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja liczę, że kluczowe będzie otwarcie galerii... W końcu będzie się społeczeństwo mogło odchamić i iść podziwiać dzieła sztuki użytkowej... Zaznają wreszcie prawdziwego sportu w biegu do wysprzedaży i nie będą musieli jakichś kiepskich zamienników w postaci łażenia po lasach stosować. No i najważniejsze osiągną stabilność emocjonalną walcząc z depresją poprzez zakup nowego ciuszka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rgd Napisano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Dystans 25,05 km Czas trwania 1g:07m:28s kalorie 1 241 kcal Średnia prędkość 22.28 km/h Do tego wpadł rekord życiowy na 10 km: 19 minut 23 sekundy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Dzisiaj 26 km, było chłodno, ale w lesie jechało się przyjemnie. Dodatkowo zapoznawałem się z nowymi oponami w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) 40 km na odstresowanie się. No i ważna lekcja: widząc coś podejrzanego (z daleka) lepiej zwolnić. Ktoś obok ścieżki podejrzanie się zachowuje, albo na ścieżkę wchodzi debil, co nawet się nie rozejrzy. O tym mówię. Bo mało co nie doszło do kraksy z moim udziałem. Ciężko powiedzieć z czyjej winy, na pewno jestem wśród podejrzanych, ale chyba miałem więcej szczęścia na rozumu. Bo gdyby doszło do tej kraksy, to raczej by potrzeba było wezwać pogotowie. Mogło dość do czołówki. Czasami złoszczę się, że same zawalidrogi na mojej trasie. Non stop kogoś wyprzedzam nie licząc szosówek. Ludzie jeżdżą jak tłuste cielęta z kadencją 10 obrotów na minutę. Z drugiej strony powinienem z pokorą poruszać się w takich miejscach. A nie zapieprzać ponad 30 km/m na zatłoczonej ścieżce. Oj człowiek uczy się na błędach. Na szczęście bez konsekwencji. Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez kosmonauta80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 22 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Masz nauczkę - tzn. dobrze, że nic się nie stało, ale uważaj Dzisiaj 54 km po lasach ( w końcu wolno ), a pod koniec też musiałem uważać i myśleć za innych - grupka niedzielnych ( mimo, że środa ) wyjechała niby ostrożnie/wolno, ale i tak musiałem wyhamować, żeby nie było jakiejś niemiłej niespodzianki ( bardziej dla nich niż dla mnie - po prostu byli mniej świadomi, albo ze słabym refleksem ). Fajne spotkanie z kozłem ( samiec sarny ) - oko w oko, bo stał na szutrówce, a kiedy mnie zobaczył, to odbiegł raptem kilka metrów, i zatrzymał się, gapiąc się przy tym na mnie ( a ja na niego, jednocześnie mówiłem łagodnym tonem ). Zdziwią się dzikie zwierzęta, kiedy znów pojawi się więcej ludzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rgd Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Dystans 32,09 km Czas trwania 1g:33m:35s kalorie 1 532 kcal Średnia prędkość 20.57 km/h Maks. prędkość 54.84 km/h Średnie tempo 02:55 min/km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Nocnyroboczy standard plus zakupy w B...e... przy okazji test plecaka ile i jak ciezkiego zmieći, i czy na rogach też dużo reklamówek mozna zaczepić... i taki obładowany dromader - powrót, na szczęscie ogólnie pusto, a ja miałem juz niewielki kawałek na powrót i bez używania szosy. Ale nociło nieco, więc tempo zdecydowanie wolne i ostrożne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Żłopiąc kawę na balkonie wpatrywałem się w moje pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A ja sobie wczoraj pokręciłem na Mazurach. Obraz nędzy i rozpaczy. Moje ulubione traski starymi PTTK-owskimi szlakami nad jeziorami zryte ciężkim sprzętem, drzewa powycinane - w lesie łyse plamy :/ Okropieństwo. Na płaskim jadąc 4 km/h miałem miejscami 300-400W Szutrówki asfaltują a szlaki niszczą :/ Lasy Państwowe zrobiły sobie z pięknych terenów prywatny Zwierzęcy Folwark. Orwell płacze w grobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 25 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nic nowego - w Chojnowskich to samo... TheJW już rok, czy dwa lata temu o tym pisał, a teraz jest coraz "lepiej"... Jak tak dalej pójdzie, to za jakiś czas trzeba będzie mieszczucha kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) Albo fata :/ Na Mazurach przynajmniej czysto, Śmieci nie ma. Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulek1985 Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) Dzisiaj skromne 12 km, ale przejechałem przez miejscówkę, która przez absolutny brak kogokolwiek (oprócz mnie oczywiście ) sprawiała trochę upiorne wrażenie - aż się prosi o nakręcenie filmu o apokalipsie zombie. Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez mulek1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Testów Treka Supercalibra 9.8 dzień drugi. Dzisiaj wpadło mocne 80 km. Jakiś KOM, kilka "pucharków" i PRów pojawiło się na Stravie. Przyznam, że jestem naprawdę zaskoczony tym rowerem! No ale ja w życiu nie przejechałem więcej jak 10km na fullu, więc prawie każdy mnie zachwyca. Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Dzisiaj 40 km. w terenie i przy okazji pierwszy KOM w życiu Później trening na Zwifcie Purple Unicorn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rgd Napisano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Dystans 50,25 km Czas trwania 2g:15m:55s kalorie 2 483 kcal Średnia prędkość 22.18 km/h Średnie tempo 02:42 min/km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Kapeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 43 km w ramach odspaślaczania się Zrobiłem test napędu Warp na odcinku Kraków - Tyniec. Konkluzje są dwie: 1) Jest nieźle, bez problemu mogę cisnąć z pulsem 140-150 uderzeń na minutę przez kilka km 2) Jest jeszcze zapas w postaci 2 niewykorzystanych koronek z tyłu Miałem też okazję przetestować w praktyce wnioski z niedawnej lekcji (tej, co doszło prawie do kraksy): 1) nie wyprzedzałem na trzeciego na wąskiej ścieżce, tylko grzecznie czekałem na okienko 2) widząc "kotłowisko" (para z brzdącem, 2 osoby jadące obok siebie, ktoś stojący obok ścieżki) zwalniałem i na spokojnie z zapasem bezpieczeństwa omijałem to 3) bezlitośnie goniłem zawalidrogi za pomocą dzwonka, niby mały dzwoneczek, ale skutecznie "czyścił" trasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 Szybki pit-stop. W końcu się zebrałem i założyłem nowy łańcuch. Do tego czyszczenie napędu itp. przy okazji wykryłem jedną urwaną szprychę...długi można tak bez szprychy jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 zacytuję klasyka " jeździć, obserwować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 28 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 Z tarczami można, a z V -kami raczej długo byś nie pojeździł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 Dzięki za odpowiedzi.... Żeby nie było OT, włśnie nocny powrót z pracy.. na razie delikatnie, na niektórych zębatkach przeskakuje, ale na kilku jest dobrze.. zobaczymy za jakieś 30-50 km.... Nie wiem tylko jakim cudem ale chyba przy wczorajszym serwisie lekko zatłuściłem tylną tarczę hamulców... jak pech to pech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi