wkg Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 A w którą stronę jechałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 31 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 TheJW Musisz pojechać w przeciwnym kierunku, czyli na południu z zachodu na wschód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 (edytowane) No ja zawsze jadę od strony Powsina w stronę Puławskiej. Nie kojarzę, żebym jeździł odwrotnie. Aaaa, dobra, już ogarniam! Edytowane 31 Marca 2020 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 No to nie masz tego segmentu Ja zgodnie z zegarem tam się zawsze gubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 31 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Niby znam na pamięć, a też zdarzało mi się przestrzelić i nici z dobrego czasu - być może PR Aaa, zgodnie z zegarem ( jeździłem, ale rzadziej ), a ja cały czas o B3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Całkiem mi się pokręciło... Teraz już wszystko wiem. W drugą stronę nie będę jechał z taką prędkością, bo na pewno trafię jakieś drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 (edytowane) 12 minut temu, KrissDeValnor napisał: Aaa, zgodnie z zegarem ( jeździłem, ale rzadziej ), a ja cały czas o B3... Nie, jest OK Pisałem, że zgodnie z zegarem to się tam gubię - jeżdżę zawsze przeciwnie do zegara - czyli B3. Ale to źle - powinno się jeździć i tak i tak - nie mamy zbyt wielu fajnych singli. Edytowane 31 Marca 2020 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 31 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 A E1 jechałeś ? Pokazałbym Ci kilka fajnych ukrytych, ale niektóre mam niemal na użytek prywatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Kurde, muszę zacząć jeździć w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Nie, nie jechałem. W ogóle nie znam tej prawej strony. "Urokliwy podjazd" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 31 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Kabaty2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Jak się wirus wyszaleje, to trzeba się do Krissa uśmiechnąć, żeby nas po tych "dziurach" przeciągnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Macie jakiś segment gdzie wszyscy jesteście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 31 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Mamy, ale to ściśle tajne Podpowiem, że TheJW na pewno jest dużo szybszy, a wkg ma na niektórych segmentach czasy lepsze, a na niektórych gorsze ode mnie - porównuję do swoich starych ( głównie 2016 - 2018 ), bo teraz nawet mi się nie chce bić "rekordów" EDIT Jeszcze taka uwaga odnośnie segmentów - tak przeglądam, i po raz kolejny widzę, że te bardziej kręte i techniczne, a przy tym stosunkowo krótkie, są nieco wypaczone czasowo, bo u jednego złapie zakręt z łukiem/półkolem za nim, a u innego tylko łuk, lub wręcz jakiś kawałeczek prostej... Wniosek : nie można się za bardzo przejmować wynikami , a jak chcemy się do kogoś porównać, to warto sprawdzić, który wariant jechał, lub jak go złapała aplikacja ( mówię tu o Stravie, bo nie mam porównania do innej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Niby Strava do tego jest, coby się porównywać segmentami ale generalnie, szczególnie na tych własnie krętych, i przede wszytskim krórkich to w ogóle nie ma sensu. Wszystko zależy od tego czym mierzone, jak aplikacja zinterpretuje... ostatnio jeżdżę z zegarkiem Garmina (oprócz komputerka Lezyne na kierownicy) i generalnie do Stravy importuje tylko właśnie z komputerka, ale zaimportował mi sie automatycznie z Garmina (wyszło że jechałem sam, ze sobą) i na wielu segmentach miałem różnicę nawet 3-5 sekund, przy dystansie ok. kilometra. A przeciez jechały razem, jedną trasą Także trzeba to traktować czysto informacyjnie i rekreacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 @wkg, @TheJW, @KrissDeValnor dajcie jakis slad w odpowiednia strone co trzeba przejechac i kilka linkow do konkretnych segmentów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) No i ludzie właśnie potracili KOMy... Chłopaki lepiej umieją w te klocki. Ja sobie wczoraj wrzuciłem cudzy trening na Stravę, więc... Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Tu jest jeden. Brakuje ostatnich 100-200 m ale nie szkodzi, po prostu trzeba dojechać po prostej do startu - start to podjazd na skarpę za murem metra od KEN, nie można pomylić Na dole lasem ! jak na zdjęciu w poście https://www.forumrowerowe.org/topic/177297-pogadajmy-czyli-co-dziś-robiłeś-rowerowego-reaktywacja-cz-18/?page=221&tab=comments#comment-2209991 Jakiś km po starcie @TheJW coś marudzi, że sportowo to tylko tuż przy murze - ma rację niestety :/ To odcinek kilkaset metrów. Tam wkoło lasu można kilkoma wariantami - ja jade tym. W sumie 16,2 km, ja mam 40min 33 sek - coś jak Fioletowy. Segmentw tam jest na Stravie wiele, porządnie ponazywane. Afternoon_Ride.gpx 7 minut temu, TheJW napisał: No i ludzie właśnie potracili KOMy... Obstawiam, że nie po pierwszym przejeździe. Tam tez niezłe konie jeżdżą po kilka - kilkanaście okrążeń. Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 2 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Odebrałem dzisiaj zamówione części z paczkomatu, żeby z nikim się nie spotkać. Jak dobrze pójdzie to jutro montaż. Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez bogus92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulek1985 Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Umówiłem się na kolejny przegląd gwarancyjny - termin dopiero na 21 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 11 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 Umyłem rower, wyczyściłem napęd i nasmarowałem napęd, poprawiłem mocowanie błotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulek1985 Napisano 11 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 Wczoraj przeczyściłem i nasmarowałem łańcuch, a dzisiaj nakleiłem na tylnym błotniku naklejkę autoryzowanego serwisu Cytryn&Gumiak (są tu jeszcze inni fani twórczości Złomnika?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Założone nowe opony Maxxis Ikon 29x2.2 Dual, Silkworm. O dziwo są sporo szersze od Hutchinson Toro 2 29x2.1. Niestety nie doszły nowe dętki, więc na ten moment założone na starych a potem będzie podmianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Zaplanowałem sobie zdejmowanie naklejek z obręczy. Zrobiłem research w internetach, wziąłem suszarkę do włosów, pożyczyłem od somsiada opalarkę, przygotowałem benzynę, ipa, nożyk i różne plastikowe elementy do podważania. Wyposażony w czteropak usiadłem do pracy, która wg narodu będzie długa, monotonna i wkurzająca a zajęła 10 minut, nawet nie zdążyłem pierwszego piwa skończyć. Wszystko załatwione nożykiem, 16 naklejek z czego większość po podważeniu zeszła w jednym kawałku a klej został tylko na krawędziach, wystarczyło jedno przetarcie ipa. Mavic to jednak fajne koła, porządne, grube naklejki z dobrym klejem mają, już prawie zapomniałem o prawie trzech tygodniach oczekiwania na szprychy po 18 złotych/sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rgd Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Dystans 11,64 km Czas trwania 35m:43s Kalorie 557 kcal Średnia prędkość 19.56 km/h Maks. prędkość 44.14 km/h Średnie tempo 03:04 min/km Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez Rgd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi