Sansei6 Napisano 12 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Białego coraz mniej dziś nostalgicznie do pracy jeszcze łapiąc go jak najwięcej.. po południu w jego nielicznych padających płatkach... na szczęście jest jeszcze szansa, że jeszcze dosypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Roboczy standard w pieknej mgle i jeszcze po białym... jutro mozę dosypie świeżego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magietka Napisano 14 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 U mnie już całkiem nie-biało raczej smętnie szaro-deszczowo. Sansei, zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 14 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 (edytowane) Dzięki, dziś jeszcze bardziej biało, a w tej chwili cały czas sypie Świeżutki puszek Edytowane 14 Lutego 2018 przez Sansei6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 18 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Wczoraj 20 kilometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 18 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 (edytowane) W ostatnim tygodniu nic szczególnie fascynującego. Same dojazdy do pracy/miejska jazda. Dziś natomiast chwila dla Dancelliego. I to taka dłuższa chwila, bo zima ostro go sponiewierała Poza tym ustawiłem sobie wreszcie avatar. Myślę że idealnie przedstawia on mój sentyment do tanich komponentów Shimano Edytowane 18 Lutego 2018 przez Pidzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 18 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Czyszczenie i smarowanie napędu, kurcze chyba niedawno to robiłem Pogoda za oknem niby ok, tylko, że obok słońca silnie wieje, no i obowiązki rodzinne, cóż dziś chyba nie pojeżdżę Za to też ciekawa dyskusja na temat odśnieżania ścieżek rowerowych w moim mieście na oficjalnej FB, podzielałem się, liczy się?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 18 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 (edytowane) No właśnie Edytowane 18 Lutego 2018 przez Dezent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Wczoraj po 3 tygodniach chorobowej przerwy nie wytrzymałem już w domu i pognałem na rower. Wyszło 43km ze średnią 24km/h. Dzisiaj znów zaczyna się kaszel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 19 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Do pracy i z pracy do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 (edytowane) Dziś ledwo -7 C i pięknie słonecznie budził się dzień i bez wiatru, to przed pracą pokręciłem trochę więcej, a tu mojemu Hexowi tyle wskoczyło... Edytowane 20 Lutego 2018 przez Sansei6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 (edytowane) Test nowego światełka z nagrywaniem. O swoim nabytku pisałem w innym wpisie, a pełna recenzja pojawi się na dniach. Niżej filmik jak radzi sobie KDLight BL 70s z Convoyem s2+ 2.8A, ref. OP, zmodowanym w podstawowym zakresie. BL 70s to po prostu Bestia. Edytowane 20 Lutego 2018 przez Dziubek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Dawno mnie nie bylo przez niedzialajaca wtyczke do Tapatalka, ale wciaz jezdze, codziennie do pracy a w weekendy w cyklach Zimowy Poland Bike i Northtec MTB Zimą. W tym roku juz ponad 700 km w nogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 22 Lutego 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 (edytowane) O, jechałeś coś zimowego - muszę zerknąć. Ja do pracy nie jeżdżę i 440 km przekroczone - dokładnie są równe 444 km według Stravy ( chyba zagram w totka ). Dzisiaj 13 -ta jazda w tym roku i 43 km po lasach w warunkach niespecjalnie sprzyjających, bo niby tylko -3/-4 stopnie, ale raczej nieprzyjemnie - zwłaszcza jak momentami powiało na otwartej przestrzeni. Poza tym prawie pełne spektrum nawierzchni, bo od lodu i zmarzniętej ziemi, po błotko i suchy, głęboki piach oraz śmiesznie mały skrawek zmrożonego śniegu - serio, tak było dzisiaj Był nawet taki lód po którym nie dało się jechać - tak gładka tafla wielkiej kałuży, że nie mogłem ruszyć, bo przód się od razu składał na bok, więc trzeba było ominąć to zdradliwe miejsce ( kolce by się przydały ). Niestety, ale zamarzł mi ustnik w bidonie i przez 3 kwadranse nie mogłem się napić podczas drogi powrotnej - tzn. niby mogłem, ale musiałbym się zatrzymać, żeby odkręcić wieczko ( szczerze mówiąc, to nawet mi to do głowy nie przyszło - tak zajęty byłem jazdą ), a nie chciałoby mi się tego robić kilka razy, bo w tych warunkach musiałbym się za każdym razem zatrzymać, żeby orła nie wywinąć, więc tym sposobem dojechałem o suchym pysku Na przyszłą zimę trzeba kupić jakiś bidon termiczny ( coś a'la termos - podobno Deboyo daje radę ), to nie będzie tego problemu. Edytowane 22 Lutego 2018 przez KrissDeValnor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 22 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Wyścigi zimowe fajne, forma zmienna, zawodnicy w większości mocni, jeździ w zasadzie sama śmietanka z kopytami jak konie W obu cyklach udało mi się poprawić sektory z 5 na 4 ale po ostatnim płaskim jak stół i lodowatym wyścigu w Jeruzalu już nie było tak malinowo i wynik na 5 sektor, trudno było utrzymać tempo. Trasa w większości szerokimi oblodzonymi duktami, było sporo gleb po drodze. Mnie uratowały opony, mimo kilku mocnych uślizgów udało mi się przejechać cały dystans bez wywałki. Ogólnie fajna zabawa i szlifowanie formy na cieplejsze dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 24 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Dziś jakieś 10 km przy niemal -10 C i spełnione marzenia młodego, który juz dawno chciał pojeździć rowerem po śniegu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 (edytowane) W piątek a wczoraj umyłem i naoliwiłem łańcuch bo nie dało się jeździć. Edytowane 25 Lutego 2018 przez FigoiFago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 25 Lutego 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 35 km po lesie w temperaturze -8/-9 i po raz kolejny nie mogłem się napić, bo po niecałej godzinie zamarzł ustnik w bidonie, więc znów 3/4 g. bez wody, a starałem się co jakiś czas popijać, ale wygrał mróz... ( mówią na niego dziadek, a ja powiem dziadyga i spieprzaj dziadu ! ). Mam dość tej zimy, chociaż może zatęsknię jak zacznę się taplać w błocie na wiosnę - o ile będzie, bo nie ma już takich pór roku jak kiedyś, a może mi się wydaje Faktem jest, że dwa lata temu już na początku lutego temperatury były dodatnie, a w zeszłym roku pod koniec lutego - w tym trzeba będzie jeszcze tydzień, dwa poczekać z tego co widzę. Dla mnie jest trochę za zimno - tzn. ogólnie jakoś nie marznę, bo rozgrzewam się podczas jazdy, ale mam problem z marznącymi palcami dłoni - to chyba syndrom francuskiego pieska Pozdrowienia dla tych, którzy czekają na wiosnę - dla tych zaklinających zimę, żeby została do maja, już niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Ja dziś 35 km w ramach zimowego Poland Bike. Trasa tym razem techniczna, sporo singli ale również kolein, w związku z czym dużo było gleb. Dodatkowo zdradziecki lód pod cienkim śniegiem powodował uślizgi bądź wywrotki, także trzeba było uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Kurcze tylko -12 C a mi na okularach łzy zamarzły i musiałem skrobać hehe dziwnie, Ale roboczy standard super, tylko po pracy w lekkim przyśpieszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saint66 Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Dziś 16 km trochę lasu trochę szosy.. Bieszczady pozdrowiają rowerową brać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Wczoraj 11 km. Nie było źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Dziś tylko 21 km, do pracy i z pracy. Zimnica konkretna, jednak przydałoby się tempo wyścigowe żeby krążenie zaczęło lepiej działać, przy jeździe regeneracyjnej zmarzłem niemożliwie, zwłaszcza ręce dostały w kość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Sezon zimowy dobiega końca, i bardzo dobrze. Bo luty zamknąłem wynikiem marnych 397km, z czego większość to dojazdy do pracy a najdłuższy dystans to 39km po mieście. Na plus to że od 25 stycznia w celu dotarcia do pracy ani razu nie wybrałem innego środka lokomocji niż rower A bywała i solno-śniegowa-piaszczysta breja jak i -15 Na minus że na głównym sprzęcie (Cube) siedziałem ostatni raz 6 stycznia. Ale to niedługo się zmieni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dzisiaj 21 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi