wkg Napisano 8 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 (edytowane) Mi się wydaje, że czasem za bardzo dzień po dniu jeżdżę i się nie zdążę zregenerować - dziś juz pod domem sobie zadawałem pytanie: czy ja jade pod wiatr ? : ) No ale jak już wyjechałem to nie będę wracał ... Potem kilka dni przerwy bo jestem zajęty, nastepny dzień na rower ale - no tak - sie objadłem na kolację późno albo znowu na śniadanie nie tak i mnie prawie odcina ... Trenerzy jakoś umieją zawodnikom poukładać treningi i ta wiedza na pewno nie jest magiczna. Tylko trzeba poczytać. A tak nawiasem - odkąd zwiększyłem kadencję to mam wrażenie, że to się jednak odbiło na sile - więc i trening kadencyjności i siły powinno się trenować. Zresztą umówmy się - krajobrazów oszałamiających to my tu gdzieś w okolicy nie mamy, góry czy pofalowana Suwalszczyzna są w zasięgu tylko czasami. A kręcąc ciągle w tych samych okolicach trzeba jakiś sens temu nadać : ) No, można focić promiki : DDDD ale pewnie już niedługo to potrwa... Może śnieg spadnie, nic tak nie wyrabia formy na rower jak skitury ... a nawet śladówki : ) Edytowane 8 Listopada 2017 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 (edytowane) No promiki, skitury i śladówki to już mocno offtopem zalatują Miło wspominam nartosanki, może kiedyś kupię Edytowane 8 Listopada 2017 przez KrissDeValnor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 8 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Eeee - trzeba uzupełniać ćwiczenia a nie same nogi ćwiczyć na płaskim ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 8 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Ale się rozpisaliście [emoji6] Co do ogólnego przemęczenia to trzeba na to uważać bo można się zajechać. Ja mam takie tygodnie że codziennie coś jeżdżę i wychodzą później problemy z regeneracją które objawiają się pokaźnym spadkiem mocy i wręcz niechęcią do mocniejszego kręcenia. Często też robię błąd przed wyścigiem, jeżdżąc za dużo w czasie gdy organizm powinien porządnie odpocząć przed wzmożonym wysiłkiem. Później wyniki są jakie są ale z drugiej strony jak się jeździ amatorsko bez rozpisanych treningów to tak to będzie wyglądać. Poza tym co, mam w tygodniu jak jest pogoda wsiąść w samochód czy metro? Nigdy w życiu [emoji6] Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 8 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Dziś do pracy i z pracy ale żadnych objazdów, wieczorem był taki smog że nie dało się oddychać. Zaczynam myśleć o masce na twarz. Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 8 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 (edytowane) Ja dziś postanowiłem poświęcić dzień na regenerację a w ramach ćwiczeń ruchowych udałem sie pieszo po piwo. Do Megasamu. Ze względu na zawartość cennych mikroelementów zakupiłem tez jedno pszeniczne. Miałem tez pomysł, żeby pojechać rowerem do Bierhalle po Pilza - sądzę, że jako niefiltrowane ma jeszcze więcej cennych mikroelementów. Ale pomysł upadł bo było za daleko. Jak regeneracja to regeneracja. Edytowane 8 Listopada 2017 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Wczoraj roboczo do pracy i z pracy, na powrocie tak się jednemu rowerzyście spieszyło ze świateł że by mnie staranował. Idiotów nie brakuje nawet na DDRach. Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Wczoraj zmiana opon. Czyszczenie i smarowanie łańcucha. Dziś po ulubionych leśnych ścieżkach 31 km :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Wczoraj zmiana opon. Czyszczenie i smarowanie łańcucha. Dziś po ulubionych leśnych ścieżkach 31 km :-) To istnieją płaskie lasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 A gdziem tu widać, że płasko? Tu jest fajny i dość długi podjazd ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Korzystając z fajnej pogody wczoraj i dziś po okł. 50 km. Orkany jakoś przeszły bokiem : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 A gdziem tu widać, że płasko? Tu jest fajny i dość długi podjazd ;-)Widocznie skrót kamery zjadł podjazd... A ja dzisiaj umyłem szosę, przeserwisowałem jej pedały spd-sl, to samo z mechanizmem korbowym, przerzutkami i zapadła biedaczyna w sen zimowy. Sezon szosowy zamknięty. Od jutra zostaje tylko mtb w formie leśno terenowej i komutowanie. Z przepastnych czeluści garderoby wyciągnąłem zimowe buty spd, odzież i bieliznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Pewnie masz rację. Robione telefonem więc dlatego wyszło płasko ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 10 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Dziś oglądałem kawałek mistrzostw w kolarstwie torowym. Fajny wyścig australijski, zwróciłem też uwagę że kolarze z wyścigów trójek są napakowani jak niemalże kulturyści a kopyta mają tak nabite że szok. Ale mają tylko jeden ciężki bieg do dyspozycji więc start jest mega ciężki. Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Dzisiaj skromnie Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Wczoraj ok. 20 km w lesie. Uwielbiam jesienią śmigać po lesie :-) Po powrocie mycie roweru. Dziś tylko wyczyściłem i przesmarowałem łańcuch. Miałem iść też na rower ale skończyły mi się klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Dziś 7 dych na Gassy i z powrotem, głównie asfalt bo już mam dość błocka ale i tak musiałem zaprowadzić rumaka na myjnię. Rano 3 stopnie aż się nie chciało wychodzić ale kolega mnie zmobilizował. I całe szczęście bo fajnie się jechało mimo chłodu. Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Ja dzis tylko kawałek po auto zostawione po imprezie : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 (edytowane) Podsumowując ten tydzień: - w czwartek zrobiłem sobie wolne oddając honorowo 450ml krwi i wykorzystałem należycie dzień - dystans 38km ze średnią 25km/h, kadencja 88rpm - niedziela - dystans 45km, średnia prędkość 24km/h, kadencja 91rpm - głównie asfalt, ale... i tu mam nadzieję, że kolega @KrissDeValnor będzie zadowolony, pojechałem do lasu z myślą o jego eksploracji. Trochę mnie zastanawiał widok kilkunastu aut w lesie, w końcu to już nie sezon na grzyby. Dojeżdżając do końca pętli zobaczyłem kolejne auta i znak "trwa polowowanie" i tak skończyło się kręcenie po lesie. Pojechałem dalej na rozpoznanie nowych szutrów. Jak wróciłem do domu, żona przywitala mnie pytaniem "a ty gdzie byłeś?" Ciuchy się wyprały, za to jutro czeka mnie usuwanie tony błota z roweru Generalnie stuknęło 4,5kkm. Edytowane 12 Listopada 2017 przez provayder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Trochę jazdy i mycie roweru Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 (edytowane) Sobota: traska do Tarnowa, 103km i ok. 750m UP. Bez deszczu się nie obeszło. Niedziela: przejażdżka po mieście, zupełny relaks, km / UP nieistotne. Po niedzielnym tripie wskoczyło natomiast 100tyś. m UP w sezonie, to jak najbardziej istotne Edytowane 13 Listopada 2017 przez Pidzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Hardcore się nocami po szosach włóczyć [emoji6] Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Dzisiaj skromnie Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Z czego to takie ładne wyniki daje? Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Po niedzielnym tripie wskoczyło natomiast 100tyś. m UP w sezonie, O rany, to jest wynik , dla mnie kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Z czego to takie ładne wyniki daje? Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Garmin Connect Mobile Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi