Mod Team KrissDeValnor Napisano 2 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 @ no1 6 litrów to chyba z browarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 6 litrów to chyba z browarami Bukłak 3 litrowy, raz dopełniony wodą ze sklepu 1,5 l oraz coca-cola limonkowa 1 l. Prawie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Dziś 50km ze średnią 23,2km/h, kadencja 94rpm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Wczoraj: 95,1 km ze średnią 30,3 km/h Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Dziewiczy rejs Zakopane + Krowiarki. Licznik szwankował ale wyszło ok. 283km i 2700m UP. I się okazało, że ćmoki ze szimano dały do Hona większą kontrę na konusa, przez co nie mogę użyć nakrętki CL na klucz do kasety (nakrętka wchodzi, ale klucz już nie), tylko muszę wydać następne 2-3 dychy na nakrętkę pod klucz HTII. No chyba, że druciarsko zmienię kontrę na inną :> No bo na serio, ile wytrzymałości daje milimetr większa kontra? Mam to samo w przednim kole, piasta m526. Radzę sobie najpierw dokręcając tarczę a potem wsuwając oś i skręcając konusy. Dodatkowy problem był taki że ta kontra od konusa nie chciała przejść przez nakrętkę CL Pomogła dopiero stara, 5-letnia nakrętka CL, która wewnątrz ma minimalnie większą średnicę... Co nie zmienia faktu że Shimano robi bardzo dobre piasty. Niedawno w czasie remontu z pewnym strachem zajrzałem do ich wnętrza (kilkanaście kkm od poprzedniego serwisu). I... już wiem że nie chcę innych piast niż Shimano (obie kosztowały łącznie jakąś stówkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Zmieniles widel czy mi sie zdaje? Co to za kolka, ewentualnie opony i obrecze, bo bialo, ze az dziwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 (edytowane) A bo taki zbyt czorny był ten rower A te białe graty to nic specjalnego, XCR32, Accent Airplane 29 + Kendy Kwest 700x32. Edytowane 4 Czerwca 2017 przez Pidzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Dobra, dobra, kiedy wpis? JA wrzucilem Continental SportContact 2 / 29x1.6/ , jezdzi sie swietnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 A nie wiem, zaległości na Bikestatsie potężne, brakuje kilkunastu wpisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Dziś nic ale wczoraj badałem dlaczego mam notoryczne flaki w tylnym kole mimo nowych dętek. Nic szczególnego nie znalazłem, ot dwie wypustki w oponie które wyrównałem i mam nadzieję że już dziur nie będzie. Wysłane z mojego Orange Neva 80 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Dzisiaj 111km ze średnią 26,9km/h. 1098 metrów up. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Ja wczoraj trochę pokręciłem jakąś nieznaną mi trasą ( przynajmniej częściowo ) i znalazłem się w Robakowie po jakichś 7 km , gdzie inną trasą wychodziło z 15 Jazda pod wiatr , droga cała w dziurach , tarkach albo miękkim piachu a do tego ciągle mi butelka z wodą wypadała , przez co wynik słaby. Dzisiaj wstałem rano , patrzę - idealna pogoda na rower z rana. Jednak zanim zjadłem śniadanie to już zaczął padać deszcz i tak do teraz sobie pada. Także dzisiaj nie będzie kręcenia. Normalnie mi się nudzi w domu i zaczynam kombinować na różne sposoby co zrobić z rowerem - co wymienić , na co i co poprawić a do czego zajrzeć z ciekawości Ogólnie teraz w oczekiwaniu na nowe linki i pancerze zwracam większą uwagę na działanie przerzutek i strasznie mnie irytuje , że słabo je wyregulowałem - aby z tyłu wbić dwa przełożenia w górę za jednym razem muszę na tyle podciągnąć dźwignię , że minimalny ruch dalej to wbicie trzeciego przełożenia w górę. Pojedyncze wchodzą ok. Trzeba będzie nad tym teraz dłużej posiedzieć No i luzy na amorze coraz bardziej wkurzają , bo zaczynają być odczuwalne podczas jazdy ale kasa na nowy już w trakcie zbierania No i znów rozerwałem spodnie Nie polecam jeździć w bermudach - nie można utrzymać sensownej kadencji jeśli ma się kieszenie z siatki bo wszystko w nich lata i można zahaczyć o zacisk sztycy Edytowane 4 Czerwca 2017 przez Ychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rajtek Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 A co deszcz przeszkadza w jeździe rowerem? Lepiej pojezdzij,wyjdzie Ci to na dobre. U mnie leje od rana, ale co tam 45 km nakręcone, rower juz umyty. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 A co deszcz przeszkadza w jeździe rowerem? Lepiej pojezdzij,wyjdzie Ci to na dobre. U mnie leje od rana, ale co tam 45 km nakręcone, rower juz umyty. Niby nic , ale jednak coś W sumie fajnie czasem w deszczu - lubię popiskujące hamulce ( bez przesady ) i zmniejszoną trakcję oraz bardziej dociskać klamki , ale jakoś ostatnio przed każdym smarowaniem czyszczę łańcuch i wszystko inne , a że czyściłem 40 km temu to nie mam na to ochoty Ja wiem - wymówki i tak dalej , ale czasem mam takiego lenia że nic z tym nie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rajtek Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Niby nic , ale jednak coś [emoji14] W sumie fajnie czasem w deszczu - lubię popiskujące hamulce ( bez przesady ) i zmniejszoną trakcję oraz bardziej dociskać klamki , ale jakoś ostatnio przed każdym smarowaniem czyszczę łańcuch i wszystko inne , a że czyściłem 40 km temu to nie mam na to ochoty [emoji14] Ja wiem - wymówki i tak dalej , ale czasem mam takiego lenia że nic z tym nie zrobię Wymówki i tyle lub aż tyle. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Sobota szosa. 76,1km, 599 up ze średnią 29,8 km/h. Dziś szosa KTC. 74,1 km, 691 up ze średnią 31 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Dziś: 175 km ze średnią 26,9 km/h Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 4 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 @ michalr75 Dzisiaj nastąpiło zaskoczenie, że jest coś takiego jak wewnętrzna opona ( Schwalbe Procore ), ale to dodatkowe 0,2 kg na koło dla liczących gramy. Warunkiem jest minimalna szerokość wewnętrzna obręczy 23 mm. Niestety trochę to kosztuje... Z całym szacunkiem dla jeżdżących mniej lub więcej, ale czy ktoś kojarzy tę panią, bo mi kopara opadła ( już widzę Twoją minę @ shotgun ) : https://www.strava.com/athletes/10033054#interval?interval=201703&interval_type=month&chart_type=miles&year_offset=0 W zaistniałej sytuacji nawet nie mam co wspominać o dzisiejszej krótkiej, ale intensywnej trasie, wycieczce, treningu *..., no dobra ze wstydem : na Stravie 46,7 km ze średnią 25,1 km/h ( 3/4 to lasy, szutry, pola, a 1/4 to zazwyczaj asfaltowe łączniki ). * niepotrzebne skreślić - Oj, to już nic nie zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 @KrissDeValnor, ja nie liczę gramów ale mam nadzieję że ten zabieg co poczyniłem wystarczy :-) A ta dziewczyna to pełen szacun, no i widzę że jeździ Hondą Element, więc już ją lubię:-) Wysłane z mojego Orange Neva 80 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 W niedziele obowiązkowa jazda z córą po zamontowaniu licznika - 13,5km ze średnią 15,4km/h. Dziś od rana 52km ze średnią 23,4km/h, kadencja 91rpm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 w końcu po 3 dniach niemal całych spędzonych na nogach dziś roboczy standard, wypad z młodym na trening, objazd Zalewu - obecnie znów rozryty i znów znikną tyluletnie wydeptane ściezki... potem jeszcze troche uciekania przed komarami... jak nic ponad 25 km zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Dziś do pracy i z pracy dobrym tempem a wieczorem jeszcze lepszym tempem na Ursynów i z powrotem. Na Belwederskiej pod górkę miałem średnią 25 na MTB więc chyba jest moc:-) Widziałem po drodze grupę Remka Ultrakolarza który dziś zaczyna Everesting na Agrykoli, idzie na rekord, jeździ non stop do czwartku, zaprasza do wspólnych podjazdów jak ktoś ma ochotę. Wysłane z mojego Orange Neva 80 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Wczoraj szosa. Jazda testowa nowych kół. 43,5 km, 310 up ze średnią 30,7 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Dziś: 171,7 km ze średnią 27,7 km/h Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Co to czytam, to nie rozumiem. Po co w takim razie pisze Nie wiem, nie rozumiem. Po prostu nie obejmuje czacha. Cesarz sredniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi