pawel2208 Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Ja tylko 22km Wczoraj trochę pobiegałem po dłuższej przerwie i zakwasy trochę utrudniały, ale będzie coraz więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Dziś odkrywanie nowych ścieżek, 26km ze średnią 18km/h, z czego 9km po lesie blisko rzeki więc dużo błota. Ale widziałem bociany na polach więc wiosna idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 29 km ze średnią 22,4 km/h, około 25-30% to szuter/błoto. Nadal jest dość miękko jak na opony 1.6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Niecałe 20 km do pracy i z pracy, pierwszy raz w tym roku. Tapnięte Tapatalkiem z Androida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Wczoraj taka luźna przejażdżka.20,7 km z "zawrotną" prędkością 18,7 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Wczoraj pierwsza 200ka w sezonie, wycieczka na przeł. Kocierską. Zamknąłem luty z niezłym (jak na zimowy miesiąc) przebiegiem 1001km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Roboczy dystnas i jeszcze slużbowo załatwić kilka spraw... wieczorem miałem iśc tylko sprawdzić czy nowe klocki hamulcowe pasuja, ale troche cały rower przetarłem z brudu.... klocki bedą pasować, ale jeszcze muszę te dojechać i potem dopasować nowe. Na weekend szykuje sie piekna pogoda, moze przed nim wymiana własnie klocków, łańcucha i jazda z rodzinką?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 27km ze średnią 22,5km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Zalałem drugie koło mlekiem i założyłem dzwonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Poza roboczym standardem i popołudniową ucieczką przed burzą.... kilka godzin w piwnicy, przygotowywanie rowerów młodyuch do jazdy, a u mnie wymiana klocków hamulcowych, dla tyłu to juz był ostatni dzwonek, i zmiana łańcucha... ale znów nie mogę wyregulować tylnej przerzutki, jutro serwis trzeba będzie przeprosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Stacjonarnie 27km w 58min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 3 Marca 2017 Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Dziś po za roboczym standardem, jeszcze wyskok po paczkę i wizyta w serwisie, myślałem, ze wystarczy regulacja ale okazało sie, ze wymiana linki do tylnej przerzutki jest niezbędna... a pod wieczór jeszcze rozpoczęćie sezonu z młodymi ich pierwsze km w tym roku na nowych rowerach... sporo rowerowego jak na roboczy dzień, a weekend zapowiada się też na 2 kółkach rodzinnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 3 Marca 2017 Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Smarowanie łańcucha, przejechane 23km - trochę ciężko, bo wczoraj zmęczyłem nogi na stacjonarnym, a po powrocie pobawiłem się przy sztycy, bo strzelała podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 3 Marca 2017 Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Dziś: 73,1 km ze średnią 26,6 km/h Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Wczoraj szybki wypad na szosę. 29,2 km ze średnią 30,4 km/h, 157 m up. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Umyłem rower, wyczyściłem łańcuch i myk na rower: https://connect.garmin.com/modern/activity/1602502375 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Dzisiaj 42km z czego 20,5km po lesie. Średnia prędkość 21,5km/h, średnia kadencja 83rpm. Endomondo znów padło, chyba czas do suportu napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Wymiana oleju w łańcuchu. A potem 29,5 km ze średnią 26,5 km/h. W końcu bez błotników, w końcu w lekkim ubiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 62km na trasie Warszawa-Gassy-Warszawa, ze średnią 18km/h. Wiatr dość mocno przeszkadzał. Tapnięte Tapatalkiem z Androida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Wieczorne 51km że średnią 25.5km/h. 399 metrów up. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Smarowanie łańcucha w swoim i siostry rowerze, a wieczorem regeneracyjne 22km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Serwis Vitanelle polecam W zeszłym tygodniu z bratem po parku , następnego dnia smarowanie łańcucha i później jeszcze coś było Za to z dzisiaj to bym chyba książkę mógł napisać Gdzieś około 12 poszedłem z kumplem na rower. Zeszło nam praktycznie do 14 ale jeszcze zdążyłem skoczyć do sklepu po ekstrakcyjną - od razu 5l - na zapas Napęd ogólnie nie chodził zbyt fajnie bo były na nim sporo piachu i wszystkiego innego a jak jechałem z kumplem to nie czyściłem tylko nasmarowałem Wziąłem się za czyszczenie napędu i zeszło 6 godzin Najpierw shake łańcucha , z pół centymetra piachu na dnie słoika Wyjąłem koło i kasetę też potraktowałem ekstrakcyjną z pędzla. Chciałem zdjąć Korbę i wszystkie blaty z niej ale nie sądziłem że kiedyś będę miał octalinka to i ściągacza do niego nie mam ( nie pomyślałem żeby dołożyć te 6 zł w razie czegoś ) także znalazłem jakąś śrubę która mniej więcej pasowała. Zacząłem wkręcać ściągacz , ramię zeszło ale śruba się wcisnęła w gwint i musiałem wybijać od drugiej strony. Na szczęście nie rozwaliło gwintu. Dokręciłem lewą miskę suportu bo podczas jazdy miałem wrażenie że jest nie do końca dokręcona i w sumie tak było Dokręcając ramię nie chciałem zerwać gwintu , ale pomyślałem że co tam , najwyżej będzie okazja zmienić suport i dokręciłem na chama - gwinty wytrzymały a korba weszła głębiej niż wcześniej No ale drugiej strony - napędowej nie próbowałem zdjąć bo nie chciałem znów wciskać śruby w suport , także udało mi się zdjąć tylko największą zębatkę , również umyta ekstrakcyjną, Dwie pozostałe wyczyszczone szmatą , jako że w domu a na dworze już ciemno to bez ekstrakcyjnej. Wyczyściłem też kominy i same ramiona i korba poskładana. Zdjąłem sobie kółka przerzutki , wyczyściłem łożyska i same kółka , wózek też potraktowany szmatą i wszystko wygląda jak nówka Do tego regulacja tylnego hamulca i czyszczenie klocków , też z tyłu i prostowanie haka przerzutki. Wydaje mi się że wrócił do poprzedniego , skrzywionego stanu więc będę przez jakiś czas obserwował zachowanie przerzutki jak i stan haka i ewentualnie go wymienię na nowy. Niepokoi mnie stan kasety - niby KMC X9.93 , przejechane na pewno nie więcej niż 200 km a na kasecie widać zadziory , łańcuch sam w sobie pracuje bardzo głośno jak dla mnie , znacznie głośniej od poprzedniego HG40 przy napędzie 7s. Chyba trzeba będzie zainwestować w przymiar do łańcucha bo zawsze jakoś wyjdzie tak że mam kupić a nie kupię Reakcja kumpla : "To teraz jak nowe wygląda , teraz smaru tam nie dawaj bo szkoda ubrudzić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Dziś 15 minut na rowerku stacjonarnym. Ostatnio na rowerze byłem na początku października :-( Już teraz wiem, że jak dojdę do siebie kwietnia to będzie mega cud... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Z młodymi ponad 12 km. głownie kręcenie za podnóckiem dla starszego ale doszło i pomopowanie opon... ogólnie tempo baaaardzo spacerowe, no ale cóż wiatr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi