pawel2208 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Serwis roweru kolegi. Smarowanie łożysk w kołach, regulacje przerzutek, czyszczenie napędu, do wymiany został suport. W rowerze siostry wyregulowałem hamulce, a później wyskoczyłem pojeździć - 23km. Chyba wreszcie znalazłem problem, którym było strzelanie nie wiadomo gdzie, bo niosło się po rurkach. Sprawdzałem już chyba wszystko - sztycę, pedały, korbę. Wszystko wyczyszczone przesmarowane a nadal strzelało. Pomyślałem o preesficie, ale sprawdziłem jeszczę raz obejmę sztycy. Wygląda na to, że powodem był brak podkładki pod śrubą, którą wymieniałem jakiś czas temu. Ponadto zmieniłem olej do łańcucha z Finish Line Ceramic Wax Lube na Brunox Top-Kett. Na ceramicznym łańcuch pracował głośno, nawet świeżo nasmarowany. Nie nadaje się na chłodne dni, bo zimą robią się grudy i trzeba podgrzać trochę. Brunox już po pierwszej aplikacji wyciszył napęd jak na razie na ok 80km. Mniej się rozlewa i pozwala dozować odpoweidnio ilośc oleju ze względu na mniejszą końcówkę. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez pawel2208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Dziś: 81 km ze średnią 29,7 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 wieczorkiem 70 km wpadło, w tym okolo 10 offroad i lesnymi ciasnymi ścieżkami....cały posmagany gałęziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peria Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Dzisiaj jeszcze nic nie zrobiłem rowerowego. Pewnie, dlatego że jeszcze mamy ranek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnetaDe Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 przyjechałam do pracy rowerem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 spakowałem się na zlot naszego forum, będzie jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 19km do i z pracy, po drodze wyjazd na kopiec Krakusa. Wiecej dzisiaj to byłby masochizm. Temperatura 35 w cieniu. Tapnięte z mojego Mate 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Wymieniłem dwie szprychy i wycentrowałem koła, jestem z siebie dumny że udało mi się opanować taką czynność. Oczywiście nie jestem w tym biegły, ale daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Dziś: 71,6 km ze średnią 26,9 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Mało bo w ciszy , do tego w takich temperaturach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Wieczorne 20 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Nocne 57 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Wczoraj jazda po lesie późnym popołudniem. Przejechane 20km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Dzisiaj pobudka o 6, przeczekałem oberwanie chmury i o 7 do lasu. 10km taplania w błotku, dojazd do firmy i czyszczenie roweru. W sumie 22km. Do meczu było piwko, więc na tym zakończyłem na dziś jazdę. Tapnięte z mojego Mate 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Dziś tylko rodzinne na i z działki... ledwo z 8 km... ale gorąco... no i mecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Dziś: 186,9 km ze średnią 27,5 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Kolejny leśny wypad, tym razem z żoną - 20km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pann Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 50 km ze średnią 21,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Ta sama trasa, wczoraj w upale, dziś od rana deszczem straszy więc nie było sensu się ociągać. wczoraj - 47km, AVS 31,5km/h, 170m up. dziś - 47km, AVS 34,5km/h, 170m up. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 76km ze srednią 19,6km/h. Kraków - Myślenice - podjazd na Chełm - Kraków. W drodze powrotnej 30 minut przymusowego odpoczynku na przystanku w Sieprawiu. Sciana wody i burza. Tapnięte z mojego Mate 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Dziś 92 km po róznym terenie ze znajomymi. Na ostatnich 35 km złapała nas ulewa z burzą. Tak cisnęliśmy przed siebie do domów, że zapomniałem schować do plecaka telefonów, które miałem w bocznych kieszeniach spodenek a miałem je w rękach jak je wyłączałem kiedy rozpętała się burza. Jeden z nich spisać muszę chyba na straty. Nie da się go włączyć. Po powrocie do domu szybkie płukanie roweru wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Dziś: 96,3 km ze średnią 24,3 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Miejskie 48km w deszczu, przy okazji wizyta w serwisie, wymiana łańcucha. Będzie jazda na trzy łańcuchy. Przy okazji regulacja przerzutek i zakup drugiego uchwytu na bidon. Dwa tygodnie i kubusiowi stuknęło 600km. Tapnięte z mojego Mate 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Naprawa nóżki w rowerze mamy i do tego jej smarowanie bo skrzypiała. Jutro chyba wezmę się za swoją maszynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Dzisiaj tylko 16km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi