no1 Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Trasa Katowice - Jezioro Chechło-Nakło - Katowice. 64 km. Bardzo ciężko. Temperatura świetna, ale wiatr trochę za mocny. Trasa w 60% po asfalcie w tym w połowie o dużym natężeniu ruchu. Ogólnie brak sił, na szczęście batonik trochę dodał mi sił na powrót. Przy samym bajorku godzinne leżenie na ławce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Dziś sporo robiłem , obyło się bez jazdy ale zabawa była Zacząłem o 14 skończyłem w okolicach 20 Moja mama stwierdziła , że jak przyjedzie do niej ktoś z dziećmi to żeby im się nie nudziło to załatwi rower. Mój brat miał w garażu kilka rozebranych rowerów itp. Jak się skończyło to wiadomo , Krzychu dostał robotę Koła które tam były były scentrowane ale miał drugie to dał , w jednym nie było dętki , w drugim kapeć. W kołach które były w rowerze jedna sprawna , drugiej nie było ale i tak obręcze były niskie i wentyl jest za krótki do nowych kół .... Jak się okazało koła 24" więc takiej dętki nie mam Linka od przedniego hamulca pękła po 3 naciśnięciach , tylna podejrzewam też pęknie. W każdym razie wziąłem się za to bo nie miałem co robić. Wyczyściłem te czerwone koła , do piast też nikt nie zaglądał bo nie mogłem ruszyć tych śrub , ale przyniosłem sobie imadło , wsadziłem koło i próbowałem , po chwili poszło Z przedniej piasty było słychać mielący się piach więc ją rozebrałem i przesmarowałem , teraz idzie gładko i cicho To co tam znalazłem też było ciekawe Z tyłu wolnobieg hałasował i słabo się kręcił , rozebrałem to , wyczyściłem i przesmarowałem ale nic to nie dało , po za tym że łańcuch już się na nim nie blokuje. Zdjąłem te 4 opony , 2 pójdą na śmietnik bo są popękane a 2 zostaną , strasznie ciężko schodzą i wchodzą opony na 24" ... Próbowałem odkręcić tarcze z tych kół i nie szło za cholerę. Psikałem to wd i innymi podobnymi , dociskałem ile mogłem a i tak śruby okrągłe , tylko 2 udało się odkręcić. Przy okazji wynalazłem łyżki do opon dla "niezaopatrzonych" Chociaż podejrzewam , że plastikowe by pękły przy kołach 24" Jutro trzeba wyprostować przedni błotnik , zajrzeć do sterów bo piszczą i skrzypią , wyczyścić ten sprzęt i może ktoś się wybierze po pancerze , linki i te dętki co bym to skończył. Swoją drogą ciekaw jestem jak to będzie jeździć Trochę takie mało męskie ale może zimą będzie zabawa tym Galeria z tego co zrobiłem jest do obejrzenia tu: http://imgur.com/a/0yVcy Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Ychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberttrebor Napisano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 dzis blisko 30km mtb ale w duzej mierze pod silny wiatr,troche dupsko ponolewa(ale juz mniej),musze cos z siodełkiem pokombinować,moze jutro mniejsz wiatr:-)(sorrki juz ta godzina to było wczoraj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Wczoraj 32,8 km lajcikowej jazdy z wesołą ekipą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 (edytowane) Wczoraj doszła nowiutka drutowa oponka treningowa Conti MK 2.4 na przód, więc dziś pierwszy teścior. Mniej górek, ale trochę szybciej: 43km, AVS 23,9km/h, 288m up Edytowane 11 Czerwca 2016 przez Arni220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Troche kręcenia rodzinnie pomimo silnego wiatru... i jeszcze ponad 30 min zabawy pod blokiem, kurcze no nie nauczę się jazdy na tylnym kole, czy ja za stary jestem czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Dziś 30km ze średnią 23km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Montaż nowych gripów ESI i zmiana okładzin hamulcowych na przodzie z organicznych na półmetaliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 56km ze średnią 18,5km/h. Dwie pętle w lasku wolskim, góra dół + bielany. Potem asfaltem przenosiny pod Wieliczkę i jeszcze pętla w lesie rżąckim. Cały czas nauka nowego bandyty, ale już widzę że powrotu do 26 cali nie będzie. Duże koło robi robotę. Ale oryginalne siodełko z fabrycznego montażu pojdzie chyba do wora. Dupsko chce urwać. Tapnięte z mojego Mate 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Wczoraj 78,1 km asfaltowo terenowej trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Miało być lekko i wyszło całkiem fajne 69km, AVS 33,1km/h, 376m up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Dziś po 3 tygodniach przerwy wsiadłem na rower. 25 km spokojnym tempem w lesie. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Rodzinnie, 16 km, ale w niesamowicie wolnym tempie, masakra... ale najmłodszy coś dziś nie miał tempa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Ciągle mam wrażenie strasznie ciężko toczącego się roweru. Na szczęście teraz mam 3 dni wolne to sobie posprawdzam , pokombinuję itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Rozważ przemęczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Wczoraj 39,1 km szosy ze średnią 28,7 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 To ja szukałam noclegu w Kościelisku na TRR i wszędzie ceny z kosmosu albo brak miejsc (albo jedno i drugie na raz). Jak w końcu zadzwoniłam gdzieś i usłyszałam "tak, są miejsca, 40 zł/pokój/dobę" to byłam w głębokim szoku. Ciekawe, czy faktycznie ta rezerwacja będzie jak przyjdzie co do czego bo pani tylko zapisała moje nazwisko i termin, nawet przedpłaty nie chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 13 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Wczoraj 44 km głównie przez łąki, pola i lasy z lekkimi " niespodziewankami ". Najpierw mało powietrza z tyłu, a że nie było pompki pod ręką i nie chciało mi się wracać, to jechało się jakoś dziwnie - trzeba było bardziej uważać na zakrętach. Następnie prawie spadł mi łańcuch po przydzwonieniu pedałem w jakiś korzeń. Potem zatrzymała mnie kobieta, której spadł łańcuch. @ kantele Mam nadzieję, że będziesz miała więcej szczęścia niż ja, kiedy kilka lat temu po umówionym stawieniu się na kwaterę, ku mojemu zdumieniu okazało się, że jakimś cudem to już nieaktualne. Dzień wcześniej przyjazd był przeze mnie potwierdzony Edytowane 13 Czerwca 2016 przez KrissDeValnor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Dzisiaj zrobiłem sobie urlop i poświęciłem czas na przejażdżkę z moją Panią. 40km ze średnią 15km/h Byłem bardziej zmęczony niż po godzinie podjazdów. Na szczęście teraz wypadłem jeszcze na 20km trip po lesie. Rogal zagościł znów na twarzy W sumie w 4 dni 200km, więc jutro dzień bez roweru. Bandyta jedzie na obowiązkowy przegląd gwarancyjny i przy okazji wymianę siodła, bo dupsko pali żywym ogniem. Tapnięte z mojego Mate 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 A ja z racji dnia rege zmieniłem w juniorskim rowerze mostek na 70mm. Zbyt długa rama zakupiona na komunię skutkowała niewygodna pozycją. Teraz powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Rodzinnie na trening potem młody na treningu a z młodszym offroadu trochę i powrót... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Trochę odkurzyłem rower, wyczyściłem uszczelki amortyzatora smarując golenie olejem 15W (Brunox poszedł w odstawkę po pierwszym serwisie). Drobne regulacje przerzutek po wymianie pancerzy, doceranie przedniego hamulca, wycieczka 23km i smarowanie łańcucha, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberttrebor Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 dzisiaj wieczorem (tzn wczoraj)pobrykalem na goralu,podczas dnia strasznie wiało a ja nie znoszę wiatru,moze byc deszcz,śnieg,zimno tylko nie wiatr,jak dla mnie ok lubie tak około 15 stopni,na rowerku byłem około 2 godzin,przy okazji przetestowałem moja lampkę lezyne mega drive w warunkach miejsko-parkowych,las zaliczyła miesiąc temu:-) Dzisiaj zrobiłem sobie urlop i poświęciłem czas na przejażdżkę z moją Panią. 40km ze średnią 15km/h Byłem bardziej zmęczony niż po godzinie podjazdów. Na szczęście teraz wypadłem jeszcze na 20km trip po lesie. Rogal zagościł znów na twarzy W sumie w 4 dni 200km, więc jutro dzień bez roweru. Bandyta jedzie na obowiązkowy przegląd gwarancyjny i przy okazji wymianę siodła, bo dupsko pali żywym ogniem. Tapnięte z mojego Mate 8 na jakie siodło zmieniasz?czy bedziesz dobierał pod rozstaw kosci kulszowych?,wiem ze w Kraku gdzieś na Długiej to robią.Też musze u siebie zmienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Byłem na trasie , brat dzwoni żebym mu spinkę założył a potem wiadomo , pogawędka i czas zleciał że już potem dalej nie jechałem. Wyszło mało ale ogólnie spoko. Panowie doszedłem do tego ciężkiego toczenia. Tylna opona ... Wydawała się dość twarda (jak na teren) ale dobiłem , było 2,1 dałem do 2,5 bara , przód też podbiłem do 2,5 ale mi się nie podoba to zejdę do 2.2 Wynik się poprawił , w terenie idzie znacznie lepiej na szybkość i zmęczenie a piaski jeszcze dają rade. Miałem też "przyjemność" ustawiać przednią przerzutkę przy 9 s ale na szczęście tylko jej wysokość i kąt. Cholernie zegarmistrzowska robota ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Dziś: 70,5 km ze średnią 23,3 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi