Sansei6 Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 Taka tam nocna godzinna wyprawa i 10 km w lesie w ciemnościach rozpraszanych tylko moim światłem... a jakie gwiazdy na polanie... no i ten nocny dreszczyk... Cytuj
FigoiFago Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 33 km. Po gminach Dobroń i Buczek. Wysłane za pomocą mTalk Cytuj
mati85 Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Po wczorajszej dłuższej jeździe chciałem dziś rozprostować nogi, wchodzę do piwnicy a tam powietrza brak w tylnym kole ehh co za pech. Dodatkowo szkło zostało w oponie i po wyciągnięciu widać już dziurkę delikatną. Proszę poradzić czy raczej trzeba wymieniać oponę? Posiadałem takową: KENDA 28 700x40C 43-622 28x1 5/8 Czy można zmienić na delikatnie węższą? czy nie ma sensu? wczoraj sprawdzałem ciśnienie jeszcze w trakcie jazdy i miałem coś około 4.5 bara Chciałem jakąś oponę by jeszcze lżej mogło się jechać.. aaa i nie chce zakładać jakiejś z kolarki, wolałbym coś budżetowego co polecacie? czy np taka by mogła być? KENDA KHAN K935 OPONA ROWEROWA 700x35C Cytuj
no1 Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Testowanie zacisku - 60km, ciężko, brak kondycji 19km/h średnia. Cytuj
Blakeburn Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Piękna pogoda i oczywiście pełno ludzi na rowerach i gdzieś tam ja ubrany na czarno przeciskam się i wyprzedzam każdego - licznik pokazuje 43,43 km. Widziałem miejski rower jakieś 20 km od centrum i janusza w klapkach (czarne skarpety obowiązkowo) Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez Blakeburn Cytuj
Nikolaos Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Dzisiaj rodzinnie rekreacyjnie 20 km. po lesie. Nawet najmłodszy dał radę na nowym rowerze :-D Cytuj
provayder Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Dziś spacerowy tempem 9km z córą. Niestety wymiana revoshift-a na sl-tx30 nie do końca się udała. Czeka nas długi trening obsługi przerzutki w czasie jazdy. Cytuj
Jemowski Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 późno ale zawsze - sezon otwart 28km między jeziorkami pod Poznaniem Cytuj
Supr_CK Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Wczoraj 45,6 km w ramach rozpoczęcia sezonu z Kieleckim Klubem 80 Rowerów. Cytuj
parmenides Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Zeszły miesiąc zakończyłem spokojną jazdą na złomku mtb 48 km po lesie Kabackim. Całość z marca - 1340 km. W marcu już prawie nie biegałem - najpierw przez ból kolana, a potem, bo pogoda już skłaniała do wychodzenia na rower. W weekend byłem na Śląsku i udało mi się wyskoczyć w sobotę szybko na rower - 43 km, avg 30,9 km/h, 350 m w górę. W niedzielę pogoda bajeczna i mogłem pojechać rano na dłuższą przejażdżkę - 119 km, avg 28,7 km/h, 508 w górę. Trasa od Mysłowic w stronę gór - przez Oświęcim, Zasole, Osiek, Przeciszów i powrót przez Oświęcim, pętla przez Lędziny wokół Lasów Murckowskich. na trasie pełno rowerzystów - udało się kilka razy pogadać chwilę. Piękny dzień. Za chwilę idę pokręcić się "wokół komina", bo wtorek i środa szykują się bez roweru. pozdr i niech moc (pogody) będzie z Wami. Cytuj
kantele Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Wczoraj zawody XC na Kazurce, udane, nie byłam ostatnia Cytuj
parmenides Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udało się wyskoczyć dzisiaj. 60 km, avg 31,3 km/h, kad 87, avhr 155 - piękna pogoda, pierwszy raz w tym roku w krótkich gaciach:) Cytuj
timex550 Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 To od początku. Zacząłem od kontynuowania porządków i upgrade'u Travers'a Adventure mojej rodzicielki. Próba wykręcenia prawej miski suportu trwała ok. 40 minut, aż do momentu, w którym z ciekawości zmierzyłem szerokość mufy... i okazało się, że to mufa 70mm z gwintem włoskim. Czyli przez 40 minut zamiast odkręcać miskę po prostu ją dokręcałem, bo w standardzie włoskim prawa miska ma też prawy gwint, a nie lewy jak w BSA. No ale udało się, więc do końca tygodnia rower będzie gotowy No a z przyjemniejszych rzeczy, to udało mi się wyskoczyć na swój rower po zmroku w celu ustawienia i przetestowania nowej lampki - Cateye Volt 400. W sumie zrobiłem (tylko) 15km po lesie w całkowitych ciemnościach (poza latarką ) i wrażenia są zabójcze. Na najwyższym trybie (400 lumenów) widać wszystko idealnie w odległości ok. 18-20m, a ok. 25-30m jest wyraźnie podświetlonych. Jakby to powiedział Abdul - "dla mnie... bomba!". Chyba zacznę dużo więcej jeździć w nocy. Cytuj
pawel2208 Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Siłownia, a później 23,5km na rowerze ciśnięte ile sił w nogach. Następnie smarowanie łańcucha i regulacja przerzutki tylnej. Cytuj
Supr_CK Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Wczoraj trochę podjazdów. 14,1 km i 426 przewyższeń. Cytuj
kantele Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Dziś bikefitting i testowanie nowych ustawień na Kazurce i trochę w Kabackim. Jak zwykle, bezpośrednio po zmianach jeździ mi się źle, niepewnie, rower zamula i przypomina krowę. Mam nadzieję, że jak zwykle za kilka dni okaże się, że już jest OK Cytuj
Sansei6 Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Po za roboczym standardem... 2 h z najmłodszym, który dotąd opierał się jeździe na rowerze... udało się nawet z 5 km wykręcił Cytuj
mati85 Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Test nowych opon lżej się jedzie jak na starych. Prędkość średnia min wzrosła.dziś po 30km zero zmęczenia. Cytuj
Supr_CK Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Wczoraj szybka wieczorna przejażdżka. 18,6 km, średnia 28,9 km/h. Cytuj
Supr_CK Napisano 7 Kwietnia 2016 Napisano 7 Kwietnia 2016 Wczoraj czyszczenie całego roweru oraz drugiego kompletu kół wraz z łańcuchem. Dziś pozostanie założyć łańcuch i w drogę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi