Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 18

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Skromne 30 km ze średnią 22,7 km/h po lesie wczoraj i powtórka dzisiaj, a niewykluczone że i jutro.

Jak na pierwsze jazdy od połowy listopada ( sezon zakończyła choroba ) jest nienajgorzej - zero treningów na nogi, zero trenażera, którego nie mam i raczej mieć nie będę.

Może wszystkiemu " winne " jest nowe średnie koło :whistling: , ale pasuje mi to i po rozjeżdżeniu liczę na udany sezon  :icon_cool:

@ Rocky98

Ten dojazd, to do tego biegu :icon_question:

Edytowane przez KrissDeValnor

Pomorskie rozpoczyna ferie więc byłem trochę pokręcić.

xqUHRLT.png

Coś mi strasznie auriga osłabła , nie jestem w stanie dwoma palcami się katapultować. Dam radę tylko przy użyciu naprawdę dużej siły a ważę około 53 kg , więc mam już plan na wieczór. Nie wykluczone , że wlecą niedługo jakieś klocki pół metal. 

Dziś wieczorne 22 km w terenie. Nie mogłem usiedzieć w domu. Musiałem się wyrwać, choć na trochę, choćby tylko sprawdzić jak działają moje nowe manetki XT z tylną zmieniarką również XT. Działa bardzo fajnie. Można byłoby jechać i co chwilę klikać w manetkę [emoji4] Dziś okazało się również, ze moje stare spodnie rowerowe popruły się po obu stronach wkładki i trzeba było je wyrzucić i odwiedzić Decathlon w celu zakupu nowych "portków"[emoji4]

Jak przeczytałem o tej przerzutce to przy okazji swoją przednią wyregulowałem. Czasem wrzucała na 3 bieg normalnie a czasem ściągała łańcuch na osłonę.

O i jeszcze zmniejszyłem skok klamki tylnego hamulca do minimum. 

lc4nVg8.jpg

Też macie tak , że cieszycie się że wam się rower nie psuje ale jednocześnie chcieli byście przy nim pogrzebać? :D

Postanowiłem dzisiaj wymienić obręcz, która miała 28000 km przebiegu (praca z vbrake) - po demontażu rozciąłem ją na pół. Obawiałem się że po tym dystansie niedługo ulegnie przetarciu na wylot, a tu bardzo miłe zaskoczenie. Materiału na bokach zostało jeszcze tyle że spokojnie do 50 tys. km bym dociągnął. Obręcz to budżetowy Remerx Dragon RMX 4519.

029.jpg

Nie, nie, ja nie planuje nastepnego, mnie sie po prostu nie chce jezdzic. Moj rower ma 1.5roku a przejechane moze z 1000km. Nie mam czasu, jak mam, to jestem zjechany po robocie, zeby jeszcze krecic....