Supr_CK Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Wczoraj 51,30 km wietrznego asfaltu. Było ciężko ale nie zawsze jest z górki i wiatr wieje w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Dzisiaj 36 km z kumplem. Dużo osób na rowerach jeździło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Wczoraj 49km po okolicy cały czas padał deszcz ale jezdziło mi sie fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Dzisiaj wyczyściłem i nasmarowałem napęd (łańcuch, korby, tryby) i wymieniłem suport. Wywaliłem wysłużone i już cykające shimano Ht II na accent bb-ex pro. Mam też nowy zdecydowanie lepszy powietrzny amor, co go kochany św. Mikołaj pod choinkę przyniósł,ale poczekam z nim chyba do wiosny, a stary zajeżdżę przez zimę. Poza tym dzisiaj w lesie pod domem był kolarski wyścig przełajowy. Się w paru chłopa zebrali i ścigali to oczywiście z młodzieżą się wybraliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 W czwartek krótki wypad, ok. 20 km po okolicy. W drodze powrotnej wizyta na myjni. Po poprzednim wypadzie nie sposób było poznać jakiej marki jest rower Wczoraj powrót ze świątecznych wojaży. Dziś ze znajomymi 70 km po fajnych leśnych ścieżkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Wczoraj 11,5 km rodzinnej przejażdżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Rozebrałem cały napęd i wyczyściłem, drobne regulacje przerzutek, czyszczenie ramy. Po złożeniu roweru smarowanie napędu, a wieczorem przejechane 23km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas01 Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Ostatnie 19,5 km w ciemnościach, przed mrozami. Mgła momentami zabójcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remel Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 (edytowane) A ja uwaliłem moj rower kompletnie błotem na Endurotrails Bielsko. nic nie wyszło mi zmarzła ale warto było. Teraz czas na zimowy serwis. Edytowane 28 Grudnia 2015 przez remel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 54 km po okolicy plus zaliczyłem kontrole policji na trzeźwość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Dziś 94 km po okolicznych szlakach. Edytowane 28 Grudnia 2015 przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Wczoraj: 100,6 km ze średnią 30,4 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Wczoraj czyszczenie napędu. Nie udał mi się rozpiąć łańcucha i musiałem się zabawiać szczoteczką do zębów. W kasecie tyle syfu że szok. Macie jakiś dobry patent na rozpinanie spinek w łańcuchu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 @@Supr_CK, W warsztacie akurat mam pod ręką, ale gdybyś chciał powiększyć swoją szafkę narzędziową to masz: http://allegro.pl/szczypce-wydluzone-proste-150mm-profi-vorel-42305-i5838258136.html Moze gdzies w Castoramie za 5zl kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 właśnie takimi próbowałem i ni chu.... Tylko może ja to źle robię. wkładałem je do ogniwa ( spinki ) i ściskałem ale nie chciał się rozpiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Teoretycznie powinno się rozpiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Ja podobnymi szczypcami rozpinam, z tym, że grubszymi (kombinerki też sobie poradzą). Nie wkładam ich między ogniwa, bo się nie mieszczą, tylko łapię po przekątnej z zewnętrznych stron ogniwa i ściskam. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez pawel2208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Macie jakiś dobry patent na rozpinanie spinek w łańcuchu ???? spróbuj, przesuwając spinkę na korbę , zaginasz i uderzasz. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez vpablov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 U mnie dziś +1 Krótka jazda głównie żeby rozruszać rower. Chyba uszczelka na jednym z tłoczków spuchła bo nie mogę rozepchnąć a wystaje .... Może jutro zobaczę to "świeżym okiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Udało się rozpiąć odziwo bez narzędzi - a wczoraj się nie dało:) Wyczyszczone łącznie z kółkami przerzutki i kasetą, przesmarowane i chodzi lekko jak nówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Dziś wieczorem po mieście 20 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Dzisiaj 40 km. z nowym sportem, bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Rozepchnąłem tłoczki , wszystko poczyściłem i na razie jest dobrze. Nie spodziewałem się że potrzeba tyle siły by się cofnęły.Pomogłem sobie taką podkładką żeby nie zniszczyć powierzchni.Do tego regulacja v-br w hexagonie x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Jestem w górach w Beskidzie Małym. Dzisiaj krótka trasa - ok. 38 km, wolno 22 km/h, w pionie trochę ponad 900 metrów. Ale temperatura zaskoczyła "drogowca" - miejscami do -12,5, a na większości trasy minus 10-11... To była jazda na przetrwanie - szczególnie na zjazdach. Przez święta pojezdzilem po Śląsku i sporo pobiegałem. Teraz byczę się w Targanicach. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 To ja w telegraficznym skrócie: szosę przed Świętami wypucowałam, w trakcie Świąt upaprałam, strzelając przy okazji dwa QOMy w okolicach Siedlec (kurna, jakaś bezkobieca okolica, żadna kobieta ze Stravy tam jeszcze nie zawitała, ja pierwsza) a poza tym od Wigilii testuję Garmin Virb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi