Rocky98 Napisano 30 Maja 2015 Napisano 30 Maja 2015 Dziś czyszczenie i smarowanie łańcucha i 28km Cytuj
parmenides Napisano 31 Maja 2015 Napisano 31 Maja 2015 Pogoda dopisała i udało się z młodym wyskoczyć na 26 km - trochę drogi, trochę Lasu Kabackiego. Potem wymieniłem koła na nowe w szosie, wyregulowałem hamulce do nowych obręczy i jutro mogę zrobić próbną setkę. Nowa obręcz DT 440 Asymetric. Kinliny się nie sprawdziły, byłem na nie zbyt gruby. Skończyło się Giro, trzeba poczekać na małe Tdf. 4 tyś w tym roku przejechane. Plany na czerwiec? Maraton Radlin, trochę szybkich jazd z kolegami i przynajmniej jeden wyjazd w Beskidy. Chciałbym przejechać z 1300-1400 km w czerwcu. Cytuj
lajtspid Napisano 31 Maja 2015 Napisano 31 Maja 2015 U mnie dziś pękła stówka (dokładnie 108 km) Cytuj
cinek1987cinek Napisano 31 Maja 2015 Napisano 31 Maja 2015 (edytowane) Wczoraj rozkręcenie napędu w celu znalezienia przyczyny trzaskania około korby podczas kręcenia... wszystko proste. Demontaż korby, przedniej przerzutki, łańcucha... czyszczenie. Łożyska suportu kręcą się w miarę bezproblemowo, luzów jakichś większych nie wyczułem. Korba cała... złożenie, regulacja przedniej przerzutki, smarowanie łańcucha. I mała przejażdżka w celu ogarnięcia przerzutek. Dzisiaj trasa Obiszowskiego maratonu (z dojazdem 45km) i niestety coś naku**** w okolicy blatów korby... przy mocniejszym pedalnięciu słyszę trzaski... nie mam pojęcia ocb, ale chyba naszybciej łożysko pada ;/ Edytowane 31 Maja 2015 przez cinek1987cinek Cytuj
siemalysy Napisano 31 Maja 2015 Napisano 31 Maja 2015 Dzis po pracy, późnym popołudniem ~40 km po okolicy. Cytuj
Yumka Napisano 31 Maja 2015 Napisano 31 Maja 2015 30 km popołudniowej przejażdżki, żeby obfotografować miejsce, gdzie niedawno centymetry dzieliły mnie od solidnego dzwona z ławką na przystanku Cytuj
parmenides Napisano 31 Maja 2015 Napisano 31 Maja 2015 Wczoraj rozkręcenie napędu w celu znalezienia przyczyny trzaskania około korby podczas kręcenia... wszystko proste. Demontaż korby, przedniej przerzutki, łańcucha... czyszczenie. Łożyska suportu kręcą się w miarę bezproblemowo, luzów jakichś większych nie wyczułem. Korba cała... złożenie, regulacja przedniej przerzutki, smarowanie łańcucha. I mała przejażdżka w celu ogarnięcia przerzutek. Dzisiaj trasa Obiszowskiego maratonu (z dojazdem 45km) i niestety coś naku**** w okolicy blatów korby... przy mocniejszym pedalnięciu słyszę trzaski... nie mam pojęcia ocb, ale chyba naszybciej łożysko pada ;/ A może pedały? Czasem trudno wysłyszeć i myślisz, że suport, a to łożyska pedałów. Pozdr Cytuj
cinek1987cinek Napisano 31 Maja 2015 Napisano 31 Maja 2015 A może pedały? Czasem trudno wysłyszeć i myślisz, że suport, a to łożyska pedałów. hmm nie pomślałem o tym... w sumie niedawno je wymieniałem - dziwne jakby już łożysko się w nich odzywało - ale wezmę to pod uwagę. Cytuj
Nikolaos Napisano 31 Maja 2015 Napisano 31 Maja 2015 Dziś całą rodziną rekreacja na 12 km. po lesie. Cytuj
siemalysy Napisano 1 Czerwca 2015 Napisano 1 Czerwca 2015 Dziś jazdy nie będzie. Natomiast z rowerowych to wyprałem paski w kasku, bo były już białe mocne ślady. Chciałem też wycentrować koła, ale nigdzie w okolicy nie zrobią mi tego od ręki. Wszędzie trzeba czekać, albo zostawić koła na kilka dni. Cytuj
kantele Napisano 1 Czerwca 2015 Napisano 1 Czerwca 2015 Odi, trzymaj się i szybko wracaj do zdrowia. Ja wczoraj PB w Nadarzynie. Paradoks - im szybsza i łatwiejsza trasa tym łatwiej o wypadek. Przynamniej w trzech miejscach na trasie minęłam wykraksowanych zawodników przy czym w jednym miejscu - szybki zakręt na szutrze - kraksa była poważniejsza i poszkodowany czekał na karetkę. Na fanpage PB na Fejsie ktoś napisał, że ma złamane żebro (nie wiem czy to właśnie ten zawodnik). Ludzie, ja wiem że adrenalina i w ogóle ale... trzeba jednak czasem okiełznać te emocje. Cytuj
parmenides Napisano 1 Czerwca 2015 Napisano 1 Czerwca 2015 Dzisiaj 69 km ze średnią 31,7km/h (tak podaje strava, a garmin 510 podaje 32,1…). udało mi się odebrać tylne koło, w którym miałem obręcz kinlin 200. Ta obręcz gieła się pode mną przy każdej jeździe. Wymieniłem ją na dt swiss 440 asymetric i teraz wydaje się wszystko w porządku. Koło wciąż jest w miarę lekkie, stosunkowo niedrogie, a wytrzymuje moje 69 kg. Kinliny 200 były z gumy. Wiatr, wiatr, wiatr i wreszcie ciepło i piękne słoneczko. Letnia, żeglarska pogoda. pozdr Cytuj
Sansei6 Napisano 1 Czerwca 2015 Napisano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Dziś małe wertepy i z młodym trenowanie ostrego podjeżdżania i zjeżdżania z górki, dystnas nie wielki ale wysiłek spory, bo górka ostra Edytowane 1 Czerwca 2015 przez Sansei6 Cytuj
Michalik85 Napisano 1 Czerwca 2015 Napisano 1 Czerwca 2015 po miesiecznej przerwie spowodowanej gipsem dzis 32 km. Ale milo sie zakoczyłem bo wiało dość ostro a jakas tam moc w nogach została Cytuj
Nikolaos Napisano 1 Czerwca 2015 Napisano 1 Czerwca 2015 36 km. asfaltu do pracy i do domu 36 km. asfaltu do pracy i do domu Cytuj
ernesto Napisano 2 Czerwca 2015 Napisano 2 Czerwca 2015 (edytowane) U mnie wczoraj 67 km po okolicy dobijam do 3 tys km w tym roku . W niedzielę uszkodziłem gwint widelca w treku i rower na razie uziemiony dopóki nie kupie drugiego a to dopiero po wypłacie . Edytowane 2 Czerwca 2015 przez ernesto Cytuj
saint66 Napisano 2 Czerwca 2015 Napisano 2 Czerwca 2015 Dziś będzie więcej jeżeli pogoda się utrzyma [emoji4] Cytuj
PanRowerek Napisano 2 Czerwca 2015 Napisano 2 Czerwca 2015 Życzę Ci saint66 jak najlepszej pogody, pustych dróg przed tobą i najważniejsze bezpiecznego powrotu do domu. W zasadzie wszystkim wam tego życzę. Ja od ostatniej przejażdżki czuję się przeziębiony. Jeżdżąc przy pochmurnej pogodzie (trochę zimno, mocny wiaterek) nic mi nie ma. Wczoraj gdy jeździłem było upalnie w porównaniu do poprzednich dni i oby nie okazało się że złapałem te przeziębienie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi