MokryxD Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Miałem plan iść w końcu na rower od poniedziałku. Dzisiaj wsiadam w autobus do domu, pogoda jak marzenie. 5km dalej leje, nie pada, tylko leje jak z wiadra. W ukochanej Ocy mokro, więc myślę czekam, aż przeschnie i jazda. Koło 18nastej zaczyna się robić sucho, jak do zakładania ciuszków, a tu jak nie lunie znowu deszcz ze śniegiem z przerwami na grad. Myślę, nic tu po mnie. Zmieniłem w Peaku mostek, sztycę i jej zacisk. Ustawiłem oba rowery, w MTB musiałem ustawić przedni hamulec, bo pięknie oparł się o klamkę jak koło było w procesie uszczelniania. W szosie trochę zmieniłem kąt barana, bo strasznie opadał. Na koniec powycierałem łańcuchy, sprawdziłem ciśnienie w oponach, zrobiłem porządek w pokoju po warsztatowych rewolucja, pomyłem bidony (carbo od niedzieli było całkiem do wypicia). Może jeszcze szrajbnę rozpiskę do manii lekkości. Accent Peak 29 w wersji 2k15 waży 10879g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Od poniedziałku taka pogoda, że szkoda gadać. Chyba cały tydzień będzie do,kitu, a za tydzień mam brevet 200 km i powinienem pojeździć coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Marudzisz, co jak w dzień startu będzie ch.jowa pogoda, poszukasz wymówki? Uwierz lub nie, od 17 stycznia nie siedziałem na rowerze, oddałbym dużo żeby zrobić choćby 20 km po zasranych Kabatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Nie wierzę. Nie Ty. Jak w dzień startu będzie słabo to ńie wystartuję. Nie muszę, mistrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 nic nie musisz parmezan, pytanie ile możesz?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Pytanie ma tak głębokie podłoże filozoficzne, że nie śmiem na nie odpowiedzieć. Może karniemy się wspólnie przez Święta? Możemy pozbierać osoby z okolic w tym wątku: http://www.forumrowerowe.org/topic/141047-piaseczno-okolice-piaseczna-poszukuje-osoby-do-wspolnej-jazdy/page-3 A ten wątek zostawmy w spokoju. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Dystans koło 15 km ale dwa razy zmokłaem o zewntrz, a raz od wewnątrz od walki z wiatrem, ale co tam banan na twrzy nawet w sniegodeszczu i zmarznietym deszczu, bo w końcu daję radę, przezywcieżam siebie i jadę na rowerku... bez marudzenia na aurę... żyje się codziennie a nie tylko w słoneczne, piękne dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Dziś: 64,46 km ze średnią 29 km/h https://www.strava.com/activities/278681860 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syncerror Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Wczoraj 60km w śniegu i deszczu. Dziś myślałem, że będzie już lepiej, a jednak kolejne 55km w śniegu... Trzeba było zainwestować w sanki a nie rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Wczoraj: 90,61 km ze średnią 27,3 km/h Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez impa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Wczoraj 33 km na mtb deszczu i gradzie i temp. ok 1 stopnia C. Przejechałem przez zabłocony Las Kabacki. Rowerzystów innych nie widziałem, bo pogoda naprawdę fatalna. Byłem cały przemoczony i zabłocony. Dzisiaj zrobię powtórkę, żeby odrobinę rozruszać nogi i spalić smakołyki. Może pogoda będzie łaskawsza, bo na razie ranek nie zapowiada, że będzie lepiej. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Dziś: 130,32 km ze średnią 28,5 km/h https://www.strava.com/activities/280506844 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoloM Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Dziś już z rana 72km. Jeździłem polnymi i leśnymi drogami. Widać, że natura się budzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Po 3 dniach wymuszonej przerwy, miło było dziś wskoczyć na 2 kółka... jakieś takie dziwne uczucie na początku, dawno nie miałem taaak długiej przerwy hehe Gdyby nie wiatr, to juz by było swietnie, dystans właściwie standardowy, roboczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Dawno to nic nie pisałem wiec umnie po staremu trochę kręcenia do i z pracy plus remont Treka piaskowanie i malowanie ramy jeszcze dużo mu brakuje do końca ale będzie dobrze . Wczoraj zaliczyłem awarie widelca w Giancie trzeba zrobić podmiane na sztywny w weekend . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Od kilku dni jeżdżę tylko na stalowym złomku. W poniedziałek ok 33 km po lasach żwawym tempem. Wczoraj z synem i przyjaciółmi bardzo spokojnie w okolice Żabieńca pod Piasecznem - 17 km. Dzisiaj do pracy i z powrotem 43 km po mieście. Jutro pauza, w piątek lekkie kręcenie na szosie, a w sobotę brevet 202 km. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Poprzedni tydzień spędziłem na Mazurach. Planowałem wyjazd dużo wcześniej, oczywiście z rowerem. Muszę przyznać, że liczyłem na lepszą pogodę, ale niestety było jak było. Wiało, padało, było mokro i mało przyjemnie przez co nie udało mi się pokręcic tyle na ile się nastawiałem Pojeździłem trochę po okolicy. W przeciągu 5 dni zrobiłem bardzo mizerny dystans 157 km. Miało być zdecydowanie więcej. W planie był objazd szlaku dookoła jez. Śniardwy. Planowałem go przejechać ze szwagrem, ale wspólnie doszliśmy do wniosku, że nie ma sensu w taką pogodę wypuszczać się na taki dystans i przełożyliśmy to na maj ewentualnie czerwiec :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dziś: 39,76 km ze średnią 30,4 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Wymieniłem linkę od blokady skoku przy amorku i zamocowałem przewód przedniego hamulca jak się należy czyli zipem a nie rzepem od błotnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Po za roboczym standardem około zachodu słońca 2 godzinki z młodym terenowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Dziś wymiana linki od przerzutki i 30 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Pojechałem se klubowo na Kryterium w Dzierżoniowie. Patrząc na sprzęty innych to z moim Rometem poczułem się, jakbym Maluchem zajechał na zlot Mercedesów AMG (Enve, Dura Ace, Mavic Cosmic, ociekające carbonem konstrukcje były wszędzie). Niestety po chyba 6 okrążeniach dostałem dubla i musiałem zejść z trasy. Średnia 36kmh przy tych koniach z czuba, to była spacerowa przejażdżka. Jutro w ramach rozrywki jadę na XC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Poskładałem Treka jest gotowy do jazdy w giancie zmieniłem wideł na sztywny . Potem 18 km trekiem po okolicy chodzi jak marzenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 20 kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Dziś: 133,90 km ze średnią 30,7 km/h https://www.strava.com/activities/283473858 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi