benek196 Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Ja dziś tylko 11 km w terenie po tygodniowej przerwie i brak sił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Dziś 42 km ze średnią 23.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Dziś:125,55 km ze średnią 32 km/h https://www.strava.com/activities/268733190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Impa - piękna jazda. Ja dwa dni biegałem w deszczu… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Dzięki @parmenides-co prawda dziś jechałem z dwoma kolegami ale lekko nie było..mocno wiało ps. Ja unikam deszczu jak mogę bo coś za często łapie przeziębienie podczas jazdy jak pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Ładna średnia, moja przy Twojej może się schować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Wczoraj kontrola naciągu szprych w tylnym kole w giancie koło powoli szykuje się do wymiany szkoda fajny klasyk . Potem 33km po okolicy dzisiaj tylko do i z pracy razem 22km . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Z kolegą @marcz24 pyknęliśmy dzisiaj w lekkim tempie ok 50 km. Ale nad Wisłą były takie 4 km, gdzie lecieliśmy najszybciej w tym roku na stravie - no, może na drugim miejscu. Tak czy siak było lekkie kręcenie, słońce, silny wiatr i trochę sportowych emocji. Bajka - dzień. Czego i Wam jutro życzę, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Dziś z wiatrem było pięknie, wiosennie cieplutko i słonecznie, ale tak było tylko około km, pozostałe 12 pod silny wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Dziś wieczorne 6 km, szybkim tempem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Wyciągnąłem z garażu rower, który stał tam ponad rok. Napompowałem koła, ustawiłem siodełko i jutro jadę nim do pracy zamiast crossem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Dziś:47,33 km ze średnią 29,3 km/h+regulacja bloków na trasie https://www.strava.com/activities/269872379 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Wczoraj 31 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syncerror Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 30km po lasku wolskim! Nawet nie wiedziałem, że tam są takie trasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Wczoraj 96,5 km na szosie ze strasznym wiatrem. Strasznie się naginałem. Dzisiaj do pracy i z pracy (trochę sobie przedłużyłem powrót przez las) na stalowym złomku mtb (kurcze - jak ciężko to rozpędzić, ale jak fajnie zostawiać na mieście ) - razem trochę ponad 47,5 km. Wiatr chyba już ustaje. To dobrze, bo "letko" nie było. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Dziś tylko 12 km. Zrezygnowałem z dłuższej jazdy, bo za duży wiatr był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Dziś: 86 km ze średnią 30,3 km/h https://www.strava.com/activities/270337885 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 (edytowane) Minęło 69 dni od ostatniej jazdy. Nosiło mnie dziś przez cały dzień i w końcu wieczorem zdecydowałem się spróbować. Wziąłem rower i przejechałem troche pond 14 km bardzo delikatnym i ostrożnym tempem. Chociaż ręka nie jest jeszcze w 100% sprawna, palców do końca zgiąć nie mogę, ale daję radę już na tylę żeby kierownicę trzymać w miarę bezpieczny sposób. Przy okazji przejechałem sie kawałek po lesie, żeby na żywo ocenić jak świeci mój ostatnbi zakup. Muszę przyznać, że robi wrażenie. Pozdrowionka :-) Edytowane 18 Marca 2015 przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Ja tylko do i z pracy ostatnio po 20 km dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Dziś:101,51 km ze średnią 31,3 km/h https://www.strava.com/activities/270824290 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 (edytowane) Dzisiejszego dnia postanowiłem wymienić klocki w tylnym hamulcu. Po wymianie klocków nie mogłem wyregulować zacisku, bo jakbym nie regulował jedna strona obcierała. Wyjąłem klocki żeby raz jeszcze wcisnąć tłoczki, ale podkusiło mnie nie wiem co i narobiłem sobie bigosu. Otóż zachciało mi się sprawdzić czy tłoczki z dwóch stron równo się wysuwają. Tak sprawdzałem, że z jednej strony wyszedł za daleko i zapowietrzyłem hamulec Dzwoniłem do serwisu i najbliższy termin to środa i trzeba zostawić rower i będą robić. W innym terminy na przyszły miesiąc. Masakra. Jako, że nie posiadam narzędzi do odpowietrzania i nigdy tego w rowerze nie robiłem (w samochodzie co innego, zdarzało się i to nie raz) postanowiłem spróbować odpowietrzyć w sposób identyczny jak w samochodzie. Udało się uzyskać efek taki, że klamka hamulcowa urosła, bo wcześnie była flakowata i zero hamowania. Co do samej siły hamowania mam zastrzeżenia, ale hamować się da dość dobrze. Klamka jeszcze ma tendencję do minimalnego rośnięcia co może świadczyć o tym, że jeszcze trochę powietrza jest w układzie. Nie chciałem już więcej razy powtarzać operacji "pseudo odpowietrzania" bo bałem się, że płynu zabraknie. Po wszystkich zabiegach wieczorem wyskoczyłem pojeździć. Nakręciłem ok. 27 km po ciemku. W dzień było słoneczko to i było ciepło. Po zmroku temperatura ok 3°C Edytowane 19 Marca 2015 przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Dziś:70,28 km ze średnią 29,2 km/h https://www.strava.com/activities/271346060 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 (edytowane) Totalnie na spontanie :-) Miałem zrobić sobie dzień przerwy, no ale. Jutro odpocznę. Dzisiejsze kręcenie ~49 km po różnorakim terenie. W pewnym momencie zabłądziłem ale poradziłem sobie ;-) Powrót już po zmroku. Czuć wiosnę :-) Edytowane 20 Marca 2015 przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syncerror Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Dziś niecałe 60km przez Krakowskie dolinki. Trochę wiało, ale pobiłem rekord prędkości o 4km i teraz jechałem z góry minimalnie ponad 70km/h Szkoda, że niedługo pogoda ma się zepsuć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Dzisiaj 73km ze średnią prawie 29kmh. Zakupiłem pedały do szosy, koszyki na bidon i zacisk sztycy do MTB. Niestety wyjazd zakończony potężnym crashem. Przy 57kmh wpadłem w torowisko tramwajowe na Moście Grunwaldzkim we Wroc i źle się skończyło. Zatrzymałem ruch na całym moście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi