Skocz do zawartości

[Koła] Wybór niedrogich mocnych kół do lasu.

WitWitu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo podobne to nie takie same, prawda? CST ma opony z różnych półek cenowo w jakościowych, a i zdaje się jest producentem OEM dla "bardziej renomowanych" marek.

Ta 1388 to ciekawa guma, używałem jej jako "zimówki", choć tej zimy więcej jeździła po piachu i błocie niż po śniegu ;) Trakcja bardzo dobra. Z wad to jak dla mnie jej ciężar i to, że nie lubi niskich ciśnień. Nadziałem ją na obręcz o 18,5mm wewnętrznej szerokości i było ok, na szerszej pewnie będzie jeszcze lepiej. Na pewno nie są to gumy dla "asfaltowych górali" i "gryzigramków".

Napisano

Napisałem bardzo podobna, bo minęło już troche czasu odkąd je zmieniłem i nie pamiętam, możliwe, że była to ta sama nawet, nie wiem nie ucze sie oznaczeń handlowych opon na pamięć, w każdym razie była na pewno z tej samej półki cenowej. Co o nich myśle napisałem, ja tylko mówie na podstawie własnych doświadczeń, jeżeli nie szkoda komuś wydać trochę więcej na opony to polecam, bo według mnie warto dołożyć i mieć sporo lepsze i lżejsze i takie które dłużej wytrzymają, ale które kupi nie mój problem ja w tym interesu nie mam przecież.

I pytanie jakie konkretnie renomowane marki używają opon CST ?? Czasem oglądam rowery w sklepach, serwisach i nigdy nie spotkałem CST, zawsze jakieś Schwalbe, Kenda, Continental, w lepszych roweruch Maxxisy, ale CST to tylko w rowerach domowej produkcji na bazarach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...