Gość Damian Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Witam, mam problem z łańcuchem rozkułem go a następnie skułem to w miejscu skucia był bardzo sztywny niemal nie chciał się ruszać, o co może chodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Pin scisnal blaszki i rolke. Wsadz w ogniwo srubokret lub cos w tym stylu, tak aby rozepchal wew blaszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom650b Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Jeśli pin jest wsadzony prawidłowo to złap oburącz łańcuch i powyginaj go w poziomie. Tak jakbyś chciał go "wyłamać". Powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Tak jak koledzy wyżej napisali, lub doinwestuj w spinkę do łańcucha aby problem się nie powtarzał - (koszt 5-10zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Jesli Twój skuwacz ma podwójne widełki na łańcuch : to włóż sztywne ogniwo w widełki bliższe pokrętła (tam gdzie pokazuje długopis) i zrób ćwierć obrotu pokrętłem. Łańcuch się zluzuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 A ja mam taki nietypowy problem.. po wymianie łańcucha w rowerowym + doszlifowaniu zębatek bo były już wyjechane i całym sezonie zimowym nie mogę znaleźć miejsca skucia łańcucha, kupić spinkę to żaden problem, ale przejrzałem ten łańcuch ze 3 razy z każdej strony dokładnie i powoli obracająć i nic. W porównaniu do starego łańcucha tutaj naprawdę mam problem ze znalezieniem tego. Jakieś porady jak to rozpoznać ? Przyglądałem się każdemu ogniwu z odległości ok 5-10cm i lipa ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Damian
Witam, mam problem z łańcuchem rozkułem go a następnie skułem to w miejscu skucia był bardzo sztywny niemal nie chciał się ruszać, o co może chodzić?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.