Skocz do zawartości
  • 0

Flak w oponie bezdętkowej

Gość Bartoleo

Pytanie

Gość Bartoleo

Witam.

Dzisiaj po wykonaniu zbyt ostrego podjazdu pod krawężnik, po chwili z tylnego koła zeszło całkowicie powietrze. W rowerze mam pierwszy raz założone opony bezdętkowe więc nie bardzo jeszcze je ogarniam. Oczywiście ponowne napompowanie opony zakończyło się fiaskiem, a rower wrócił na moim barku ze mną do domu. Nie posiadam żadnych zestawów naprawczych do systemów bezdętkowych a i specjalnie nie ogarniam jeszcze tych tematów. Czy konieczne jest udanie się do jakiegoś serwisu rowerowego celem naprawy, czy też próbować to naprawiać samemu? Orientuje się ktoś, jakie są koszty takich napraw? Nadmienię, że z tego co sprawdzałem wydaje mi się, że sama opona jest cała natomiast ciekawe jest to, że gdy zatrzymałem się aby zobaczyć co się dzieje to grzybek ochronny od zaworu presta miał wystrzelone górne denko. Podczas próby pompowania oczywiście powietrze uchodziło na całej niemal długości obręczy koła i schodziło niemal natychmiastowo. Proszę bardziej zorientowanych w temacie o jakieś rady bo pogoda dopisuje i żal aby rower stał na kapciu ;)

Dzięki i pozdrawiam

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...