bliitz Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Hej Ostatnio dołączony do Edge 500 pulsometr premium zaczął mi się dziwnie zachowywać. Tzn. po jakimś czasie np. 25 min ale również po 2,5h zaczyna spadać poziom pulsu który pokazuje, a na pewno to nie wynika z tego, że mój puls spada. Wymieniłem już ze 3 razy baterie żeby wykluczyć ją jako powód. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Obrazowo to wygląda tak podczas treningów: http://1drv.ms/1CSHMTS http://1drv.ms/1CSIKQ0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 skontaktuj się z serwisem, prawdopodobnie pasek jest do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Problem dosyć znany i często omawiany w necie. Skompresuję opinię o tym pasku do krótkiego "w kit i na szybę". Jesli jets na gwarancji skontaktuj się z Garminem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliitz Napisano 20 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Czy kontaktować, się ze sprzedawcą, czy bezpośrednio z garminem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 bezpośrednio z garminem, będzie szybciej. Tyle, że na nowy pasek poczekasz pewnie minimum tydzień (max 2 tyg.) bo w przeciwieństwie do zegarków, nawigacji etc, które idą z centrali w Warszawie, paski są wysyłane bezpośrednio z UK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zomg Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Czy stary pasek trzeba im odsyłać? Można bez czujnika? Mam podobny problem z mierzeniem HR w Edge 510 (po ok. 8-10 miesiącach od zakupu) - odczytywany poziom tętna spada, mimo rosnącego wysiłku - i pozostaje stały przez jakiś czas, albo odczyt znika całkowicie. Bateria jest ok. Niestety w jednej z mikroskopijnych superśrubek już mam zjechany gwint, więc wolałbym nie musieć wymieniać tego elementu, bo ktoś stwierdzi, że to właśnie jest przyczyna usterki - a przecież nie rozkręcałbym tego bez potrzeby. Jak podłączyłem czyjnik do paska od Sigmy (pasuje bez problemu), odczyty w miarę zgadzają się z rzeczywistością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Kiedyś nie trzeba było odsyłać, teraz trzeba cały komplet - pasek + nadajnik. Śrubką się nie przejmuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.