seraph Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 A zwykłe drutówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihaurs2 Napisano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Ja mam Rocket Rony i właśnie miałem zamiar pozbywać się dętek, ale widzę, że może nawet nie ma sensu się brać Obręcze to DT Swiss 533d... Myślicie, że opony Geax/Vittoria dadzą się na tym uszczelnić? Myślałem o Saguaro i Gato? Ja bym najpierw spróbował... na dt swissach raczej nie ma jakichś mega problemów, kilku kolegów w teamie jeździ na dt swiss/schwalbe i na mleku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Spróbowałem i udało się, ale dopiero po pierwszym nabiciu bez wkręconego zaworka w wentyl - wcześniej za nic nie chciały się napiąć. Tylną na dodatek trzeba było kleić, bo dziura była konkretna na grzbiecie. Opony siedzą już 2 dni bez spadku ciśnienia, a przejechały 50 km momentami konkretnych wertepów. Na asfalcie zdarzyło się nawet 60 km/h złamać... Wrażenia więcej niż pozytywne Na Vittoria przesiądę się widać dopiero jak te zetrę do zera. Widać u Ciebie to kwestia obręczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihaurs2 Napisano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Niestety tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.