przemko85 Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witam. Chciałbym w tym roku wystartować w kilku Supermaratonach. Na początek 200 później może 300 i 600 km. Jakie treningi i diety polecacie aby przygotować się do tych imprez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 19 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Robić traski po 200-300 km tak ze 3-4 razy w tygodniu A tak na serio... jeżeli nie napiszesz nic o sobie, swoich predyspozycjach, czasie, który masz na trening, aktualnej formie, historii startów to raczej nikt nie udzieli Ci rzeczowej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zangetsu Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 to może ja się podłącze 22 lata, 169 cm, 6? kg rekord 240 km w niecałe 14h (solo, z sakwami i błądzeniem) poza tym regularnie biegam (we własnym zakresie + klub na uczelni) , chodzę po górach póki co nie robiłem żadnych "treningów" kolarskich po prostu bardziej lub mnie regularnie jeździłem "do pracy" 25-50 km dziennie (w jedną lub obie strony) + jakieś 3 cyfrowe przejażdżki turystycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zangetsu Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 odświeżę... czy przy treningach rowerowych można stosować takie same jednostki treningowe jak w przypadku biegania? czyli np. różnego rodzaju interwały (pamiętając oczywiście że np. 10x400m w przypadku roweru raczej nie ma sensu ;-) ) długie wybiegania wyjeżdżenia, siła (podjazdy; jest jakiś odpowiednik skip-ów na rowerze? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Łukasz, mozemy sie zgadac, tez chetnie bym przygotowal i wystartowal w jakims ultra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 11 kwietnia jest brevet 200 km w Pomiechówku. Mess, masz tam blisko. Ja się zapisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zangetsu Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 też planuję 200 w Pomiechówku + Maraton Podróżnika (raczej na zasadzie przetrwania) @@mess, chętnie (niestety nie dorobiłem się jeszcze szosy, więc mogę odstawać z powodu roweru) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 11 kwietnia jest brevet 200 km w Pomiechówku. Mess, masz tam blisko. Ja się zapisałem. przed swietami przeziebienie, po swietach 6 tygodni zapalenia oskrzeli(16 dni antybiotyku), tydzien temu skonczylem tygodniowa kuracje antybiotykowa na zapalenie nerek. Raczej na 11 kwietnia nie dam rady sie przygotowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Powiedz chorobom: "dont mess with the best" i wracaj do zdrowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 juz sie pogodzilem z tym, ze w tym roku tylko turystycznie sobie pojezdze moze cos w drugiej polowie sezonu ewentualnie, ale wlasnie jakies ultra jak najbardziej mozliwe, powinno ladnie mi sie zgrac z zrzuceniem nadmiaru kg. No i thx, chociaz po takiej kombinacji strach z domu wychodzic :- ) też planuję 200 w Pomiechówku + Maraton Podróżnika (raczej na zasadzie przetrwania) @@mess, chętnie (niestety nie dorobiłem się jeszcze szosy, więc mogę odstawać z powodu roweru) bez szosy raczej ciezko bedzie, a rower ktorym dysponujesz to mtb czy cos innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zangetsu Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 crosso-trekking z lemondką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 raczej nie damy rady razem pojezdzic ale za 2k kupisz juz fajna szose Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zangetsu Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 najpierw trzeba te dwa patyki uzbierać ;-) dziś jechałem ze swoim nowym nabytkiem (lemo) i nawet spoko się jedzie, jak nie wieje to tak z +4-5 km/h zobaczymy jak się będzie spisywać na dłuższym dystansie (choć w grupie raczej zbyt długo nie poużywam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.