Skocz do zawartości

[suport] shimano ES25 vs ES51

herosa

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę kupić suport (najlepiej jak najszybciej). W internecie znajdują się chyba tylko 2 modele suportów z octalink:

BB-ES25 - ok. 35zł

BB-ES51 - ponad 100zł

Różnica wagowa znikoma (306 vs 270). Materiały także +/- takie same. W obydwu komentarze typu "przeznaczone do rekreacyjnej jazdy (nienawidzę takich komentarzy - na altusie też da się wygrać  :teehee:)

Więc jaka jest różnica w tych suportach oprócz różnicy cenowej... :icon_question:

Nie ukrywam, że wolałbym wziąć ten tańszy  :whistling:

według specyfikacji praktycznie kazdy z uzytych materiałów różni oba suporty, 51 ma ponadto kategorię "bezobsługowy", czyli jest dodatkowo uszczelniony i ogólnie lepiej wykonany - na niemieckich stronkach 25 koszt 9e a 51 15e, nie ma tak dużej różnicy...

Wszystkie moje BB-ES25 są czy były "bezobsługowe".

Co do szczelności to to jest trochę tak jak z moim wkładem pod HT2. Zwykły Shimanowski pażdzież dolączony do korby wytrzymał połowę przelotu tego z wielowpustu co jest genialnym wynikiem. Wszystko zatem zależy od.....

Mój suport 7420st-s na kwadrat trzyma się od 5k km. Zmieniam tylko dlatego, że zmieniam korbę na octalink. Jutro się dowiem, jaką oś potrzebuję i kupię.

A mój rower wrócił z przeglądu od kolegi - wymiana łożysk w piastach, regulacja i nasmarowanie - jakby 10kg z roweru uciekło  :woot:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...