kryszy Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witam Serdecznie, Chcę kupić swoją pierwszą szosę. Wcześniej jeździłem na rowerze MTB ale w zasadzie tylko po asfalcie więc doszedłem do wniosku, że czas kupić rower dostosowany do takich warunków:) Zastanawiam się nad Tribanem 500 z Decathlona (o ile uda mi się go dostać). Mam pytanie czy w podobnej cenie dostane jakąś szosę na zbliżonym osprzęcie? No i Druga sprawa, mam dość nietypową budowę ciała. Tzn. mam 184 cm wzrostu i dł. nogi 83 cm. Wg. wszelkich kalkulatorów patrząc na wzrost powinienem wziąć ramę 57 ale patrząc na dł. nogi 54... Przymierzałem się do obu rozmiarów, oba wydają się ok (ale ciężko to powiedzieć przy przejażdżce parę metrów po sklepie). Na 57 mam wrażenie, że będę mógł obić sobie wrażliwsze części ciała przy nagłym zeskoczeniu z siodełka. I tutaj moje pytanie. Na co powinienem zwrócić uwagę dobierając ramę, przy mojej budowie ciała? W żadnym poradniku nie mogę tego znaleźć a chciałbym wiedzieć czy ważniejszy jest wzrost czy długość nogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.