KrzychZah Napisano 19 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Witam Ma problem związany z kasetą a mianowicie kiedy jadę to dochodzą do mnie odgłosy takiego stukania w kasecie. Już ją raz zdejmowałem i dokręcałem trochę śruby trybu bo myslałem że to od tego. Jednak to nie nic nie dało. Jeszcze do tego czasami jest taki wolny obrót tzn. robie może 1/3 obrotu ale nie załapuje i nie jadę do przodu. Nie wiem do końca co to jest ale mam wrażenie że kaseta pójdzie do wymiany... Co o tym sądzicie? prosze o jakieś rady, podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macsob Napisano 19 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Mam to samo. U mnie się wydobywa takie cykliczne, metaliczne stukanie, ale nie na każdym przełożeniu. Faktycznie troszkę to wkurza, nie wiem czy to już kaseta do wymiany, bo ma dopiero 700km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychZah Napisano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 no ja już mam ponad 2 tys. i nie wiem co z tym robić. a te dźwieki się nasilają przy podskakiwaniu roweru na jakiś wybojach i nie zalezy to od przełożeń. boję się żeby to się mocniej nie rozwaliło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLEBANOO Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 ZaleZy jaką masz piaste(chodzi głownie o bebenek) Radze Ci go rozkrecic, dobrze przemyc w benzynce nooo i oczywiscie zobaczyc czy wszycho ok! przy skrecani nie używaj smaru raczej czegos rzedszego, najlepiej zapytaj w sklepie. Co do rozkrecania bebendka wszystko mozesz przeczytac na forum! Pozdrowionka i powodzonka!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcimił Napisano 23 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Miałem ten sam problem, myślę ze to moze być lekko przekrzywiona przerzutka bo po tym jak wyminiłem ją stuki ustały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.