Skocz do zawartości

[kupno roweru] Który rower polecacie?

Marian1990

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam na oku 2 rower, jednak z racji tego że kompletnie się na tym nie znam chciałbym prosić o waszą radę.

http://roweryoutlet.strefamarek.allegro.pl/rower-gorski-arkus-vip-nr10b.html

http://roweryoutlet.strefamarek.allegro.pl/rower-gorski-arkus-vip-nr6.html

Z racji ceny skłaniał bym się ku temu tańszemu. Jednak słyszałem że hamulce mechaniczne sprawiają duże problemu.

173cm / 66 kg

Czekam na wasze sugestie i Pozdrawiam!

Napisano

Te aukcje to jakaś ściema a ceny są z kosmosu! W specyfikacji napisane jest "nic". Idź do jakiegos sklepu stacjonarnego, można teraz wyłapać w dobrych cenach stare roczniki normalnych rowerów z za 2000 można kupic juz coś fajnego ;)

Napisano

W cenie 2000zł możesz mieć znacznie lepszy sprzęt. Pierwsza propozycja jaka mi się nasuwa to rowery z Decathlonu, spójrz na tego http://www.decathlon.pl/rower-gorski-rockrider-81--id_8168918.html. Cenowo naprawdę niezła okazja a w pakiecie masz porządny amortyzator i niezły napęd. Na samą ramę masz dodatkowo dożywotnią gwarancję. Jeśli masz w pobliżu Decathlon to naprawdę warto się przejechać...trudno znaleźć coś lepszego.

pozdrawiam

Napisano

Niestety do najbliższego sklepu mam 260 km.... a online brak :(  Jak by ktoś miał jakieś pomysły jeszcze to będę wdzięczny.

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Napisano

Witam serdecznie nie wiem czy dobrze trafiłem jestem nowy na forum jak źle to sorka. Proszę was o poradę chce kupić rowerek. Na ten cel cchce przeznaczyć ok 4500 zł. Wypatrzyłem w necie rower kross evado 7.0. Ale będąc w sklepie sprzedawca polecił mi trek x caliber 9 (podobno dobre rowery chodź osobiście nie słyszałem o tej marce )? Doradźcie proszę który jest lepszy który ma lepszy osprzęt który jest solidniejszy. Evado jest w większości na podzespołach shimano ten drugi jakieś obce dla mnie nazwy co wynika pewnie z mojego debiutu w rowerach dodam iż mam 187 cm wzrostu i ważę kolo 120-130

Napisano

mam kandsa i szczerze nie polecam mimo wszystko, niby alivio ale jakby to z jakiś mniej dożywiony chińczyk robił, shimano jakby nieco mniej lekkie, rama mało wyprofilowana, łańcuch strzela a na to serwis "tak ma być dalej jeździć i oliwić" dlatego troche dziwią mnie te opinie o kandsie....

Postanowiłem kupic Sabotaga , w żadnym sklepie w mieście nie potrafiłem znaleźć Kandsa dlatego wziałąm własnie Sabotaga. Zobaczymy jak to bedzie , szerokiej drogi !

Napisano

@milosh a co z Twoim Kellys Saphix 2010?

Narzekasz na kandsa, polecasz lazaro a wcześniej pisałeś, że masz rower co wyżej o niego pytam. Dziwne.

#...#

Napisano

@milosh a co z Twoim Kellys Saphix 2010?

Narzekasz na kandsa, polecasz lazaro a wcześniej pisałeś, że masz rower co wyżej o niego pytam. Dziwne.

#...#

Po prostu dziwi mnie taki opis jaki podałeś wcześniej. Że niby alivio w kandsie gorsze niż gdzie indziej ect. To, że nie jesteś zadowolony z roweru wypadałoby napisać trochę inaczej, bardziej merytoryczine a nie, że nie wiadomo co ale dobrze nie jest.

#...#

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...