Skocz do zawartości
  • 0

Rower elektryczny

Gość Mateusz

Pytanie

Gość Mateusz
Napisano

witam serdecznie wszystkich forumowiczów

mam problem otóż posiadam rower aluminiowy alu CityStar 7biegów w piaście dynamo w kole
itd. ale postanowiłem go zmienić i chciałbym sobie zakupić rower elektryczny co wy o tym sądzicie tzn. na temat rowerów elektrycznych a dlatego chcę i chciałbym go kupić ponieważ Ja dojeżdżam do pracy dosyć długi dystans i nie raz po pracy nie chce się już deptać dlatego pomyślałem o rowerze elektryczny ale przed kupnem ponieważ to nie są tanie rzeczy chciałbym się poradzić was czy doby będzie to zakup czy nie

pozdrawiam i prosiłbym o odpowiedź

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moim zdaniem to byłaby świetna alternatywa dla wszelkiej maści skuterów gdyby nie cena.

Miałem okazję jeździć na rowerze ze wspomaganiem elektrycznym (nie pedałujesz to nie jedzie) i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony - rozwijane prędkości są nieporównywalne nawet z rowerami szosowymi przy małym nakładzie sił. Oczywiście wszystko zależy od regulowanego stopnia wspomagania, a przy najniższym więcej ładujemy na zjazdach niż zużywamy na podjazdach, więc praktycznie nigdy nie ładujemy baterii.

Wszystko pięknie, ale taki rower dobrej marki o geometrii crossa, a nie mieszczucha to jednak znaczny wydatek. Często pakowane są do nich opony terenowe 29'. ale to raczej dla podniesienia komfortu, bo nie wyobrażam sobie manewrów w ciężkim terenie z tak obciążonym tyłem (silnik w piaście).

Jako środek lokomocji bije skutery na głowę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...