rowerzystkaPomocy Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Byłem w sklepie Specialized, widziałem Carbony Sirrus Comp i Vitę Elite. Sirrus miał naklejkę na obręczy ERTRO 622x16 a Vita 622x21, trochę mnie to zaskoczyło w przypadku Vity, jednak w Vita opona jest wąska: 700x30c Byłem z panną i skończyło się tak, że ja jeszcze nie kupiłe a ona wyszła z Vitą.. Wczoraj pierwsze 20km i nie mogłem jej dogonić na podjazdach.. Waga Sirrusa była poniżej 10 a Vity 10.2. W obu rowerach ograniczeniem jest rama a nie obręcz, myślę że max 1.35 może tam wejść, tak też powiedział sprzedawca i to też ponoć trzeba sprawdzić odrazu w sklepie, bo nie każda 1.35 wejdzie. Nam bardziej chodzi o to, żeby opona nadawała się też na chodnik i do lasu, gdzie na takich łyskach można odrazu się wywalić. Jak będziesz wiedział, że Conti Cyclocross 1.35 wchodzi to daj znać.
kenzo Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Napisano 12 Kwietnia 2015 Nikt chyba nie sądził, że ograniczeniem szerokości opon będą sirrusowe obręcze . Sam, gdybym myślał o lesie to brałbym cyclocrossa. A co do opon Conti, to nawet jeżeli wejdą, to luzu będzie na żyletki.
rowerzystkaPomocy Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 No ja myślałem, bo nikt nigdzie nie napisał jaki rozmiar mają te obręcze
nightsmilee Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Cześć ; ) I jak tam po tych kilku miesiąc zadowolenie z roweru, jest ok? Zastanawiam się właśnie nad zakupem Comp'a. Jaka jest różnica w ramie pomiędzy 8r, a 9r? Model z poprzedniego roku mogę mieć o 2k zł taniej, stąd mój dylemat. Czy można gdzieś w Kraku przymierzyć nowego Speca i urwać coś z ceny, czy pozostaje /katalog/?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.