Gość gosja Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Witam poszukuję wyprawy rowerowej z dziećmi na bornholm (druga połowa sierpnia). Max dziennie 30 km więcej dzieciaki nie dadzą rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 18 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Wyjaśnij o co chodzi z tym że poszukujesz wyprawy, bo za bardzo nie wiem jak Ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosja Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Znalazlam sporo wyjazdow ale raczej skierowanych do doroslych. Dzieciaki przejada pewnie max 30 km dziennie a na proponowzmych wyprawach sa podsne trasy 50-70 km dziennie. Poszukuje zorganizowanego wyjazdu, na ktorym beda tez inne rodziny z dziecmi ale niestety nic takiego sie nie pojawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 18 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Słuchaj, Bornholm jest tak prosty logistycznie, że sama ogarniesz całość bez pośredników do których trzeba będzie się dostosować. Proponuję dwa warianty - jakiś kemping w centrum wyspy i wypady w różne strony, albo co drugi /trzeci dzień zmieniać lokalizację i tym samym objechać wyspę dookoła. W jakim wieku dzieci? Może z nadejściem wiosny próbować zaprawiać je w boju i robić coraz dłuższe wycieczki po okolicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosja Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Moje dzieci maja 9 lat. Juz zaprawialam je w zeszlym roku i w tym tez mam zamiar. Moze i racja ze ogarne to sama ale myslalam tez o tym, ze w grupie weselej. Dzieci nakrecaja sie wzajemnie i bardziej im sie chce a po intensywnym dniu na dwoch kolkach, mogly poszalec razem. Ale trudno...skoro nie ms takich wypraw, nie pozostaje mi nic innego jak ogarnac to samej:) dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 19 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 dziewięciolatek spokojnie powinien zrobić do 40 km bez zajechania się. Kwestia odpoczynków i dawkowania cukru no i fajnie by było gdyby koła miały już 24 cale, bo na 20' siostrzeniec mi pada po kilkunastu km. Bornholm jest o tyle fajny na wyjazdy z dzieciakami, że ruch samochodów jest minimalny, a sieć ścieżek rowerowych i znakowanych szlaków jest wręcz imponująca. Jeśli wstrzelisz się w pogodę to wakacje powinny się udać. Na miejscu bardzo łatwo o spotkanie całych rodzin z Polski, więc można się podczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosja Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Dziewczyny od zeszłego roku mają koła 24 cali. Musze się odważyć i wyruszyć z nimi sama;) Raz jeszcze dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Potrenujesz z dziecmi to spokojnie dadza rade 40-50km przejechac (choc tez polecam samodzielny wyjazd - jestescie calkowicie niezalezni). Co do osiagow to dobra zaprawa, codzienne jazdy i moj syn majac 6 lat 35km po plaskim robil dziennie (lub 25km po dolinkach podkrakowskich). Takze moim zdaniem dzieci dadza rade, ale troche inaczej wyglada jazda z nimi. Czesciej trzeba sie zatrzymac - a to na batonika, a to na picie, a to na 2minuty siedzenia na laweczce (bo akurat jest laweczka). To tez argumenty za samodzielnym wyjazdem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 19 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Bornholm jest bardzo przyjazny rowerzystom. W sezonie więcej rowerów niż samochodów. Jedyny mankament to wiatr wiejący zawsze dosyć solidnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosja Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 pewnie tak zrobie i pojedziemy same. Jakoś marzył mi się wyjazd większej grupy, nawet jeśli dzieciaki, co ławka będą chciały się zatrzymywać ...znam to z jazdy z nimi po okolicznych ścieżkach. ALe cała otoczka jest fajna. Duza grupa, dzieci motywują się wzajemnie. Wieczorami spędzają ze sobą czas...a dorosli też ogą się zintergrować i stąd moje poszukiwania. Skoro nie ma, wybiorę się z dzieciakami i tyle;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kasiakmarek Napisano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Witam poszukuję wyprawy rowerowej z dziećmi na bornholm (druga połowa sierpnia). Max dziennie 30 km więcej dzieciaki nie dadzą rady. Gosiu, ja też się z synem wybieram (9-lat) moze coś razem ustalimy, Pozdarwiam Kasia (kklimko@tlen.pl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość gosja
Witam
poszukuję wyprawy rowerowej z dziećmi na bornholm (druga połowa sierpnia). Max dziennie 30 km więcej dzieciaki nie dadzą rady.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.