Skocz do zawartości
  • 0

Rowerem z dziecmi na Bornholm

Gość gosja

Pytanie

Napisano

Witam

poszukuję wyprawy rowerowej z dziećmi na bornholm (druga połowa sierpnia). Max dziennie 30 km więcej dzieciaki nie dadzą rady.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazlam sporo wyjazdow ale raczej skierowanych do doroslych. Dzieciaki przejada pewnie max 30 km dziennie a na proponowzmych wyprawach sa podsne trasy 50-70 km dziennie. Poszukuje zorganizowanego wyjazdu, na ktorym beda tez inne rodziny z dziecmi ale niestety nic takiego sie nie pojawia.

• Mod Team
Napisano

Słuchaj, Bornholm jest tak prosty logistycznie, że sama ogarniesz całość bez pośredników do których trzeba będzie się dostosować. Proponuję dwa warianty - jakiś kemping w centrum wyspy i wypady w różne strony, albo co drugi /trzeci dzień zmieniać lokalizację i tym samym objechać wyspę dookoła. W jakim wieku dzieci? Może z nadejściem wiosny próbować zaprawiać je w boju i robić coraz dłuższe wycieczki po okolicy?

Napisano

Moje dzieci maja 9 lat. Juz zaprawialam je w zeszlym roku i w tym tez mam zamiar. Moze i racja ze ogarne to sama ale myslalam tez o tym, ze w grupie weselej. Dzieci nakrecaja sie wzajemnie i bardziej im sie chce a po intensywnym dniu na dwoch kolkach, mogly poszalec razem. Ale trudno...skoro nie ms takich wypraw, nie pozostaje mi nic innego jak ogarnac to samej:) dziekuje za pomoc

• Mod Team
Napisano

dziewięciolatek spokojnie powinien zrobić do 40 km bez zajechania się. Kwestia odpoczynków i dawkowania cukru ;) no i fajnie by było gdyby koła miały już 24 cale, bo na 20' siostrzeniec mi pada po kilkunastu km. Bornholm jest o tyle fajny na wyjazdy z dzieciakami, że ruch samochodów jest minimalny, a sieć ścieżek rowerowych i znakowanych szlaków jest wręcz imponująca. Jeśli wstrzelisz się w pogodę to wakacje powinny się udać. Na miejscu bardzo łatwo o spotkanie całych rodzin z Polski, więc można się podczepić. 

Napisano

Dziewczyny od zeszłego roku mają koła 24 cali. Musze się odważyć i wyruszyć z nimi sama;) Raz jeszcze dziękuję za pomoc

Napisano

Potrenujesz z dziecmi to spokojnie dadza rade 40-50km przejechac (choc tez polecam samodzielny wyjazd - jestescie calkowicie niezalezni). Co do osiagow to dobra zaprawa, codzienne jazdy i moj syn majac 6 lat 35km po plaskim robil dziennie (lub 25km po dolinkach podkrakowskich). Takze moim zdaniem dzieci dadza rade, ale troche inaczej wyglada jazda z nimi. Czesciej trzeba sie zatrzymac - a to na batonika, a to na picie, a to na 2minuty siedzenia na laweczce (bo akurat jest laweczka). To tez argumenty za samodzielnym wyjazdem.

• Mod Team
Napisano

Bornholm jest bardzo przyjazny rowerzystom. W sezonie więcej rowerów niż samochodów. Jedyny mankament to wiatr wiejący zawsze dosyć solidnie.

Napisano

pewnie tak zrobie i pojedziemy same. Jakoś marzył mi się wyjazd większej grupy, nawet jeśli dzieciaki, co ławka będą chciały się zatrzymywać ;) ...znam to z jazdy z nimi po okolicznych ścieżkach. ALe cała otoczka jest fajna. Duza grupa, dzieci motywują się wzajemnie. Wieczorami spędzają ze sobą czas...a dorosli też ogą się zintergrować i stąd moje poszukiwania. Skoro nie ma, wybiorę się z dzieciakami i tyle;)

Gość kasiakmarek
Napisano

Witam

poszukuję wyprawy rowerowej z dziećmi na bornholm (druga połowa sierpnia). Max dziennie 30 km więcej dzieciaki nie dadzą rady.

Gosiu, ja też się z synem wybieram (9-lat) moze coś razem ustalimy, Pozdarwiam Kasia (kklimko@tlen.pl)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...