Hubsonnn Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Witam męcze sie juz 3 dzień z nią . Moj rower to rockrider 300 z decathlona. Więc robie tak 1. przerzutkę ustawiam na najmniejszej tarczy na przodzie i największej na tyle 2. odkręcam śrubkę trzymającą linkę 3. sprawdzam czy wózek przerzutki przy największym wychyleniu ma 2 do 3 mm odstępu od największej zębatki 4. spradzam czy wózek jest równolegle do korby 5. ustawiam zakres dolny śrubą L. Kręcisz nią tak aby pomiędzy łańcuchem a zewnętrzną częścią wózka były około 2 mm luzu 6. przy manetce wkręcam na max śrubę regulacyjną (tzw. baryłkę) a następnie odkręcasz ją o 2 obroty 7. w przerzutce przykręcmz linkę - linka musi być naciągnięta 8. sprawdzam czy przerzutka zmienia biegi i w zalęzności od zapotrzebowania odkręcam baryłkę, jeśli ma opory z wrzuceniem łańcucha na większą tarczę - i przy tym punkcie łancuch zawsze! albo na 2 zębatce z przodu albo pierwszej ocierai mi o wózek (pomimo że zrobiłem wszystko co w punkcie 5 jest napisane) Prosiłbym o pomoc naprawdę nie mam już sił.
Mod Team Puklus Napisano 18 Lutego 2015 Mod Team Napisano 18 Lutego 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.