Skocz do zawartości

[Rower] wytrzymaly dla duzego Pana

wibra

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie!Panowie prosiłbym o porade w zakupie roweru do max 2000zł dla mnie czyli 110kg/182cm.Jazda totalnie na zgubienie wagi oraz poprawienie kondycji.Jazda po drogach utwardzonych,wycieczki rodzinne,zadnych maratonów typu po 100km aczkolwiek jak sie wkrece to i takie moga byc.Rower trekkingowy,czasami cos na bagażniku przewieźć itp.Do wyboru są 2 marki Kross oraz Unibike.Wygod ą to podstawa gdyz kregosłup daje o osbie znac,amortyzatory gdzie sie da. Kwota powyzsza to juz naprawde max.co moze byc.Oscylowałbym w 1500zł.Dziekuję

Napisano

Panowie prosiłbym o porade w zakupie roweru do max 2000zł dla mnie czyli 110kg/182cm

http://nrowery.pl/2015/cross/caledon-db - to jest opcja lepsza, tylko jest jeszcze nie dostępny

oraz wersja bardziej budzetowa - http://www.artex-rowery.pl/northtec-caledon-vb-2014-p-784.html

Jazda totalnie na zgubienie wagi oraz poprawienie kondycji.
Do takiej jazdy trekking się nie nadaje lepszy będzie rower crossowy.
Napisano

Wygoda to podstawa gdyz kregosłup daje o osbie znac. Tutaj chyba cross sie nie nada. A co myslicie o Kross Sander 2014?

Napisano

Nadaje, nadaje
faktycznie zapomniałem  że trekkingi to "małe czołgi" i dzięki ich większej wadze można poprawić kondycję i zbić wagę <_<

Wygoda to podstawa gdyz kregosłup daje o osbie znac.
Wyprostowana pozycja na rowerze nie zawsze jest dobra dla kręgosłupa, na crossie będziesz lekko pochylony i są one lżejsze więc i obciążenie bedzie mniejsze gdy będziesz musiał dźwigać rower 
Napisano

Przyłączę się do tematu bo poszukuję podobnego roweru.

Posiadałem do tej pory Krossa Avenue 6 Kross Avenue 6 typowy rower do jazdy miejskiej. Do podanych Krossa i Unibike dodałbym jeszcze Rometa a to ze względu na cenę tego roweru jaką znalazłem na allegro.

Z Krossa jestem zadowolony jednak podczas jazdy na ścieżce rowerowej często brakowało mi 8/9 przełożenia.

Napisano

Kiedyś sprzedawałem Krossy jak pracowałem w pewnym sklepie w Warszawie. Seria Trans zawsze uchodziła za mega wygodną i dopracowaną. Klienci sobie chwalili. W tym roku kupiłem co prawda MTB 27,5, ale jak biegałem po całym sklepie to muszę przyznać że Transy tegoroczne wyglądają super, w szczególności Trans Alp w czerwonym macie :)

Jeśli chodzi o Twoje 110kg to spoko, sam ważę podobnie i żaden rower mi się jeszcze nie rozpadł ;) Grunt byś miał napęd na kasecie i sensowne koła, ale w cenie ok 2000zł to już na szczęście standart.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...