wibra Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Witam wszystkich serdecznie!Panowie prosiłbym o porade w zakupie roweru do max 2000zł dla mnie czyli 110kg/182cm.Jazda totalnie na zgubienie wagi oraz poprawienie kondycji.Jazda po drogach utwardzonych,wycieczki rodzinne,zadnych maratonów typu po 100km aczkolwiek jak sie wkrece to i takie moga byc.Rower trekkingowy,czasami cos na bagażniku przewieźć itp.Do wyboru są 2 marki Kross oraz Unibike.Wygod ą to podstawa gdyz kregosłup daje o osbie znac,amortyzatory gdzie sie da. Kwota powyzsza to juz naprawde max.co moze byc.Oscylowałbym w 1500zł.Dziekuję
rodszyld69 Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Panowie prosiłbym o porade w zakupie roweru do max 2000zł dla mnie czyli 110kg/182cm http://nrowery.pl/2015/cross/caledon-db - to jest opcja lepsza, tylko jest jeszcze nie dostępny oraz wersja bardziej budzetowa - http://www.artex-rowery.pl/northtec-caledon-vb-2014-p-784.html Jazda totalnie na zgubienie wagi oraz poprawienie kondycji. Do takiej jazdy trekking się nie nadaje lepszy będzie rower crossowy.
wibra Napisano 17 Lutego 2015 Autor Napisano 17 Lutego 2015 Wygoda to podstawa gdyz kregosłup daje o osbie znac. Tutaj chyba cross sie nie nada. A co myslicie o Kross Sander 2014?
copone Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Do takiej jazdy trekking się nie nadaje lepszy będzie rower crossowy.Nadaje, nadaje
rodszyld69 Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Nadaje, nadaje faktycznie zapomniałem że trekkingi to "małe czołgi" i dzięki ich większej wadze można poprawić kondycję i zbić wagę Wygoda to podstawa gdyz kregosłup daje o osbie znac. Wyprostowana pozycja na rowerze nie zawsze jest dobra dla kręgosłupa, na crossie będziesz lekko pochylony i są one lżejsze więc i obciążenie bedzie mniejsze gdy będziesz musiał dźwigać rower
wibra Napisano 18 Lutego 2015 Autor Napisano 18 Lutego 2015 Dzieki za spostrzeżenia ale nadal nie otrzymałem żadnej konkretnej odpowiedzi.
as1as Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Przyłączę się do tematu bo poszukuję podobnego roweru. Posiadałem do tej pory Krossa Avenue 6 Kross Avenue 6 typowy rower do jazdy miejskiej. Do podanych Krossa i Unibike dodałbym jeszcze Rometa a to ze względu na cenę tego roweru jaką znalazłem na allegro. Z Krossa jestem zadowolony jednak podczas jazdy na ścieżce rowerowej często brakowało mi 8/9 przełożenia.
Tom650b Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Kiedyś sprzedawałem Krossy jak pracowałem w pewnym sklepie w Warszawie. Seria Trans zawsze uchodziła za mega wygodną i dopracowaną. Klienci sobie chwalili. W tym roku kupiłem co prawda MTB 27,5, ale jak biegałem po całym sklepie to muszę przyznać że Transy tegoroczne wyglądają super, w szczególności Trans Alp w czerwonym macie Jeśli chodzi o Twoje 110kg to spoko, sam ważę podobnie i żaden rower mi się jeszcze nie rozpadł Grunt byś miał napęd na kasecie i sensowne koła, ale w cenie ok 2000zł to już na szczęście standart.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.