Skocz do zawartości

[Wyprawa] Jedwabny Szlak, od Turcji po Tajlandię, marzec 2015. PILNE!

kowalencki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,
wiem ze to długi strzał, ale może ktoś będzie zainteresowany choć częścią trasy...icon_smile.gif. Poszukuję kompana na wyprawę 6-8 miesięczną Jedwabnym Szlakiem. Wylot samolotem ok. 15 marca 2015 do Istambułu (Turcja) a póżniej to: Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadzykistan, Kyrgystan, Chiny, Vietnam,Kambodza, Laos i Thailandia. Mapa trasy mniej więcej wyglądać będzie tak:

https://mapsengine.google.com/map/viewer?mid=ziQMpZDrASaM.kl4S9sSVPJHI

Założony średni dystans to 80km choć podejrzewam że będzie to coś około 100-120km w zależności od dnia/pogody/itp. . Całkowity planowany dystans to około 13000-14000km.
Nocleg pod namiotem, biwaki, tanie hostele...wszystko w zależnośći od sytuacji. Własne gotowanie oraz restauracje to główny sposób wyżywienia. Generalnie bez pośpiechu, jestem fotografem więc planuje spędzić troszkę czasu na pstrykanie zdjęć :)
Jeśli chodzi o mnie to mam 27 lat, aktualnie przebywam w Kluczach choc do tej pory mieszkalem przez 7 lat w Irlandii. Poza tym jezdze na szosowym rowerze, biegam maratony i uwielbiam fotografie. Zainteresowania szerokie, wiec byloby o czym rozmawiac w czasie trasy :-)
Pozdrawiam wszystkich,
Michał Kowal

Ja będę jechał prawię tą samą trasą tyko zamiast Iranu - Azerbejdżan, a na końcu jeszcze do Australii.

Zaczynam na początku czerwca z Bułgarii ale to jeszcze do ustalenia, wcześniej nie dam rady.

Co do noclegów,jedzenia,dystansu dziennego to tak samo

Jaki budżet przewidujesz?

Co z noclegami?

Hejo Kuba,

Fajnie widziec ze zabierasz sie na konkretna wyprawe :-) Co do buzdetu to nie mam nic sprecyzowanego: tak jak pisalem wczesniej noclegi po ludziach, hostele, namiot, cos taniego po prostu. Nie mam za to sprecyzowanego dziennego budzetu.

Co do czasu, to niestety ale nie moge czekac. Wyprawe planowalem od dluzszego czasu i teraz opoznienie nie wchodzi w gre ze wzgledow kosztow(lot zaklepany, uzbezpieczenie itp.) jak i tego, ze ja juz dluzej nie moge czekac:)

Pozdrawiam i powodzenia.

Michal 

Wyslij mi wiadomosc albo tutaj ze swoja strona jesli masz. Warto sie dzielic wiedza;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...