Adamm27 Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Cześć, Ze względu na zużycie muszę wymienić koło tylne w Scott Scala ( rozmiar 26, shimano FH-RM65 disc, Alex XC44 - koła fabryczne ). Chciałbym przeznaczyć max 1000 PLN i tutaj mam pytanie czy wymienić tylko tył na coś dobrego czy może lepiej kupic taki zestaw: http://www.bikestacja.pl/pl/kola-dt-swiss-x1600-qr15-26-6-srub-50-taniej-31854.html Moja waga to max 80 kilo, jeźdzę wszędzie ( asfalt, lasy, góry, maratony się trafią ), nie zależy mi strasznie na niskiej wadze kół. Z góry dziękuje za pomoc!
dawid Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Ten zestaw z Bikestacji jest naprawde dobry. Za 900zł masz zestaw na piastach które w normalnej ofercie kosztuja ponad 750zł Waga kół jest i tak bardzo przyzwoita, raczej lepszego zestawu nie znajdziesz
kidot Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 juz Ci odpowiadam na allegro Wojczal wystawia set ztr crest i alpine piasty novateca zaciski waga 1400g i 1450 g cena 900 zl w tym wysylka lepszego zestawu nie znajdziesz lekki-rower.blogspot.com a druga sprawa z tego co zauwazylem skoro masz kola alexrims xc 44 to zestaw ktory podales sie nie nadaje bo przod jest pod sztywna os q15 lekki-rower.blogspot.com
dawid Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Crest i Alpine nie nadaje sie dla każdego, nie są to raczej koła do codziennej jazdy tak zeby je założyć i o nich zapomnieć. Fajna opcja dla kogoś kto liczy sie z waga i moze troszke bardziej zwracać uwagę na koła. Q15 można zredukować przejściówką na qr9mm, zawsze w przypadku zmiany widelca na Q15 koła już będą gotowe
kidot Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Kolego ty nie oceniaj kogos co napisal tylko podaj swoje propozycje a zalozyciel tematu wybierze cos dla siebie lekki-rower.blogspot.com
dawid Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Napisałem ze koła z Bikestacji które sam autor tematu zaproponował są bardzo sensowne Jak bym miał wybierać lżejsze na Novatecach czy cięższe na DT 350s, jeśli nie zależało by mi na wadze to wybór jest prosty. Brałbym cięższe na 350s
kidot Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 I to jest ok . bo jest to racja ze piasty dt swiss sa lepsze . Ale sam powiedz czy kola o takiej wadze kolega znajdzie taniej ? Kolega napisal ze mu nie zalezy na wadze ale mysle ze jak juz mu sie by cos sensownego trafilo to by temat przemyslal Ja sam stalem kiedys przed wyborem ztr 1400g a fulcrum 1800g i wybralem fulcrum super kola ale wybralem je edatego ze wychafzylem je za 500zl a ztr kosztowaly 1300 lekki-rower.blogspot.com
Adamm27 Napisano 17 Lutego 2015 Autor Napisano 17 Lutego 2015 Dziękuje za rady, zdecyduje się na DT Swiss z Bikestacji tylko muszę rozwiązać sprawę adaptera na oś ( wysłałem do nich czy mogą jakoś pomóc w tym temacie ). Miłego dnia!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.