ACTIVIA Napisano 27 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 muszę coś pomyśleć żeby nie było mocne boczne naprężenie na wał silnika lecz co patrzę filmiki na YOU TUBE to zazwyczaj jest obciążenie bezpośrednie na wale silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 W dniu 1/27/2018 o 14:17, ACTIVIA napisał: co patrzę filmiki na YOU TUBE to zazwyczaj jest obciążenie bezpośrednie na wale silnika Tego typu silniki bardzo często pracują w napedach z pasami klinowymi, a tam siły poprzeczne są dużo większe niż od naprężenie taśmy ściernej. I dlatego w szlifierkach napęd bepośrednio z wałka silnika zwykle dobrze się sprawdza. Może po prostu u Ciebie trafiło się trefne łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Tak. Silnik wymieniam na lepszy bo ten co zamontowałem szlak trafił. Udało mi się za nie dużą kasę załatwić silnik 0,75Kw (odpowiedni pod bieżący falownik) z obrotami 710obr./min lecz z wałkiem 28mm. Porównujac silnik do wcześniejszego który miał oś 19mm to jak dziecko a rodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Orientuje się ktoś z was z jakiego gatunku aluminium robią uchwyty do kartridży, itp. Chcę otworzyć seryjną produkcję takich narzędzi w cenie dość niskiej w porównaniu co do producentów lecz próbowałem z ALU PA4 PA6 PA9 i lipa. Może miał ktoś styczność z tym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 A w czym był problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carraluch Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Znalazłem informacje na stronie: https://www.kartek.com/parts/all-german-motorsports-king-or-fox-shock-shaft-soft-jaws-fits-58-34-78-1-or-1-14-shafts.html "All German Motorsports shock shaft jaws are designed to securely clamp the shaft of your shock during servicing or repair, preventing shaft rotation that can lead to scarring the shaft and damaging your shock's seals. Made from high-quality 6061 aluminum" Wynika z tego, że PA45? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Dzięki Carraluch. Wychodzi na to że z aluminium 6061 czyli o symbolu PA45 , a na tym jeszcze nie próbowałem robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carraluch Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Jestem pierwszym klientem, jeśli zdecydujesz się na produkcję zestawu do Foxa z tłumikiem Grip. Myślałem o zrobieniu sobie takiej obejmy z klocka dębowego, ale nie mam zaplecza, musiałbym kogoś prosić, no i to mało profesjonalne pewnie byłoby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Zaś oroblem pojawił się z dostępnością tego materiału w formie pręta o przekroju kwadratowego. Jutro podzwonię po dystrybutorach i będę szukał tego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Tu zadzwoń, mają też sprzedaż wysyłkową. Napisz mi jaki kawałek potrzebujesz, może znajdę "u siebie" w złomie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Nie podałeś informacji gdzie mam zadzwonić, a co do materiału to potrzebuje wszystko występujące w postaci wałków i materiału aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Udało mi się materiał zamówić. Jak tylko towar przyjdzie to zmierzam w kierunku produkcji szczęk miękkich tak samo jak zmierzałem do produkcji rur sterowych co teraz leci pełną parą Na dzień dobry to mam w planie ten model wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carraluch Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Model jak marzenie. Daj znać jak będziesz już miał na stanie w magazynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Obadałem kilkanaście hurtowni z materiałami aluminiowymi i tylko w 2 mieli w ofercie te wałki o przekroju kwadratowym tego gatunku aluminium czyli 6061 PA45. Ponadto jeszcze jest to na zamówienie. Koszt 270zł za metr bieżący. Cena kosmiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 W dniu 26.02.2018 o 08:11, ACTIVIA napisał: Nie podałeś informacji gdzie mam zadzwonić, a co do materiału to potrzebuje wszystko występujące w postaci wałków i materiału aluminium moja kulpa ;-) http://www.mw.opole.pl "u mnie" niestety nie mam tego gatunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Tak jak w innych hurtowniach, nigdzie nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 A co by bylo gdyby to zrobic z teflonu? U mnie firmy dorabiaja skomplikowane bloczki pod roznego rodzaju elektryczne wtyczki z wiazek samochodowych z czarnego teflonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Próbowałem. Teflon jest za miękki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 A z klasycznym mosiadzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Pozostawi rysy, szczególnie na czarnych rurkach. Próbowałem z innych gatunków aluminium i także lipa, Widocznie tylko ten gatunek ALU jest odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Czyli wychodzi, ze musi byc twarde. Pytales u nich? http://azmar.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Wszystkie firmy już przeleciałem i lipa. Jedynie to dwie firmy dały swoja ofertę lecz nie dam 270zł za metr bieżący tego aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carraluch Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Być może w takim razie warto wrócić do mojego pomysłu wykonania ścisku z drewna. Powierzchnię roboczą wyłożyłbym (wykleił) cienkim kawałkiem gumy (dętka?). Tanio i ekologicznie. Proces technologiczny też nie skomplikowany. Jednym słowem prawdziwe druciarstwo. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Carraluch u ciebie to jest czyste druciarstwo. Możliwe że będę miał ten materiał z Włoch w dobrej cenie. Zależy mi na robieniu tych uchwytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carraluch Napisano 27 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Z wrodzonego lenistwa - poczekam. Jeśli z Włoch, to produkt mógłby się nazywać ActiMarcoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi