Garlock Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Bywają np: http://www.fixnvis.pl/ruba-z-bem-walcowym-imbusowym-0/wkr-t-bez-ba-walcowy-imbusowy-0/koniec-p-aski-0/wkr-t-bez-ba-walcowy-imbusowy-z-ko-cem-p-askim-stal-14-9-czarna-din-913-0.html choć faktycznie do raczej specyficznych zastosowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 To są tzw. wkręty dociskowe i w rowerze praktycznie nie występują, miałem je w tandetnych vbrake i tam dociskały sprężyny... choć wątpię by miały tak dużą wytrzymałość. Przydają się by zaślepić elegancko nieużywane otwory montażowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 "zwykłe" też robią np: http://www.nssocketscrews.com//html/standard/socket-cap-head ale faktycznie (jak pisałem wyżej) to egzotyka. W rowerze tego się raczej nie oświadczy (najszybciej chyba w układach hydrauliki siłowej). Niemniej istnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Kurde, a ja szukałem takich bez łba żeby sobie wsadzić zamiast śrubek regulacyjnych przerzutki :/ Swoją drogą, polecam wszystkim którzy mają wolne wieczory i lubią grzebać przy rowerze wymienić sobie wszystkie śrubki. Sporo śrub, zwłaszcza z akcesoriów jest z jakiegoś gównolitu więc warto podmienić ( np od prowadnicy łańcucha). Ja za wszystkie śruby zapłaciłem 10- 20 zł, brałem czarne i nierdzewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Października 2015 Udostępnij Napisano 16 Października 2015 W moim regionie jak wejde do sklepu i spytam o sruby "robaki" to wszyscy wiedza o co chodzi. Najwiecej w pracy ich uzywamy w roznego rodzaju regulacjach i blokadach ukladow czysto mechanicznych, a w hydraulice silowej spotkalem tylko raz, wiec tam malo wystepuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukannn Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 imadło młotek i przecinak dało rade. ale ciężko to później złożyć z powrotem A znasz może jakiś patent do wyciśnięcia/wyciągnięcia łożyska maszynowego z suportu na kwadrat? Chętnie bym to przeczyścił i założył znowu. imadło młotek i przecinak dało rade. ale ciężko to później złożyć z powrotem A znasz może jakiś patent do wyciśnięcia/wyciągnięcia łożyska maszynowego z suportu na kwadrat? Chętnie bym to przeczyścił i założył znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_KJ Napisano 11 Października 2016 Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Zakuwacz do łańcucha z klamry budowlanej, koszt części15 zł. Trochę waży ale rozkuwa też łańcuchy motocyklowe do rozmiaru 420. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Października 2016 Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Zakuwacz do łańcucha z klamry budowlanej, koszt części15 zł. Trochę waży ale rozkuwa też łańcuchy motocyklowe do rozmiaru 420. Panzer, prosty i skuteczny. Good job! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Forumowicze, mam możliwość i trochę czasu na realizację waszych projektów narzędzi przez to jak ktoś ma jakieś sugestie to dawać propozycje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Przyrząd do wybijania suportu SRAM pressfit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Przyrząd do wybijania suportu SRAM pressfit Do zrobienia. Podaj jakiś prosty rysunek z wymiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Wałek jest mój, który zrobiłem w pracy i tak naprawdę lepszego nie potrzebuję bo sprawdza się bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Wałek jest mój, który zrobiłem w pracy i tak naprawdę lepszego nie potrzebuję bo sprawdza się bardzo dobrze Spoko, myślałem że coś chcesz zrobić. To chociaż podaj wymiary, może przyda się innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 1 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 23,9mm coś koło tego. Chodzi o to, żeby włożyć przez łożysko o średnicy 24mm i wybić miskę z łożyskiem 22mm. Jak miskę się wybiję to drugą już bez problemu. Z Shimano już trochę trzeba kombinować, bo oba łożyska są 24mm, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Przeglądając internet to widząc ceny tych narzędzi to aż ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 2 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Myślę popełnić teraz sobie porządny stojak serwisowy bo te sklepowe wydają się być ciut zabawkowe. Przy ostatnich zabawach z hamulcami z braku laku popełniłem na szybko stojak z drewna używając 3 kawałków sklejki i ławeczki ogrodowej i kilku ścisków stolarskich. Ale to był szybki spontan. Spodobało mi się mieć rower na podwyższeniu wiec trzeba pomyśleć teraz nad porządnym stalowym Sama konstrukcja będzie składana częściowo spawana TIGiem ale szukam pomysłu na dobry stabilny uchwyt -- jakby ktoś miał jakąś fajną samoróbke to by się może pochwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 3 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Myślę popełnić teraz sobie porządny stojak serwisowy bo te sklepowe wydają się być ciut zabawkowe. Przy ostatnich zabawach z hamulcami z braku laku popełniłem na szybko stojak z drewna używając 3 kawałków sklejki i ławeczki ogrodowej i kilku ścisków stolarskich. Ale to był szybki spontan. Spodobało mi się mieć rower na podwyższeniu wiec trzeba pomyśleć teraz nad porządnym stalowym Sama konstrukcja będzie składana częściowo spawana TIGiem ale szukam pomysłu na dobry stabilny uchwyt -- jakby ktoś miał jakąś fajną samoróbke to by się może pochwalił Sam fajny zacisk to mi się udało kupić na QLX, jedynie cała resztę sobie sam pospawalem. http://www.forumrowerowe.org/topic/210922-stojak-porzadny-stojak-za-nieduza-kase/?do=findComment&comment=1914229 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Widziałem Bardzo fajny Zainspirowałeś mnie właśnie tym tematem do zrobienia a nie kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 3 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 (edytowane) Także znalazłem tanio same uchwyty, Przez to mając trochę oliwy w głowie i dostęp do spawarki to idzie sobie samemu fajne rzeczy zrobić Edytowane 3 Listopada 2016 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 To jest guma czy coś innego ?? Na upartego to musze przymierzyć rower do szczęk Tritona Jaws XXL Bo może łapiąc za dolna rurę obyło by się bez kombinacji Ewentualnie przepatentować dodatkowy uchwyt Zjadę z trasy to pokombinuje coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 3 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 To jest tworzywo sztuczne. Nie guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 To jest guma czy coś innego ?? Na upartego to musze przymierzyć rower do szczęk Tritona Jaws XXL Bo może łapiąc za dolna rurę obyło by się bez kombinacji Ewentualnie przepatentować dodatkowy uchwyt Zjadę z trasy to pokombinuje coś Nauczyć się łapać za sztycę - najmniej strat. Chyba, że karbonowa, wtedy łapać lekko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 A to rama taka mięciutka jest ze się może pogiąć na serwisówce?? Nie próbowałem jeszcze w sumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Porysować łatwiej, i bardziej boli. Albo popękać może, jeśli to karbon. Współczesne ramy mają do tego powykręcane kształty, czasem niewygodnie łapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Porysować łatwiej, i bardziej boli. Albo popękać może, jeśli to karbon. Współczesne ramy mają do tego powykręcane kształty, czasem niewygodnie łapać. No i z tym się zgodzę przez to do tych nieforemnych ram zrobiłem sobie zaś inny stojak. Jutro zrobię fotke i tu wam podam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi