Skocz do zawartości
  • 0

Gdzie mogę oznakować rower?

Gość Roman

Pytanie

Napisano

Witam, jakiś czas temu kupiłem nowy rower. Słyszałem, że jest coś takiego jak znakowanie rowerów przez policję. O tej akcji słyszałem kiedyś w jednej z galerii handlowych we Wrocławiu. Ale podobno dotyczyła tylko mieszkańców Wrocławia. I odbywała się co jakiś czas w sezonie rowerowym. A może ktoś wie, gdzie po za Wrocławiem można to zrobić? Mieszkam w małym miasteczku ok 50 km od Wrocławia. Czy na zwykłym komisariacie Policji mogę to zrobić?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witaj.

Też mieszkam w miasteczku, 15k ludzi, i normalnie oznaczyłem w komisariacie. Z tym że czekałem 2 dni, bo tylko jeden Niebieski się tym zajmuje, a akurat trafiłem na przejście zmian, i nie było go w pracy. Zrobili zdjęcia, dane spisali, i oznaczyli. Jednak jest pewne ale, jeżeli masz biały lakier, nie pozwól aby pisali markerem po białym. Widać to. Mnie to denerwuje, a znakowany rok temu. Dadzą Ci naklejkę, "program prewencyjny" czy coś takiego. Na koniec, jak już wprowadzą do bazy, będziesz mógł odebrać papier o znakowaniu. Ta....i ja tak od roku odbieram :) I też ważne, na miejscu sprawdzają numer ramy, czy rower nie jest ciepły. 

Napisano

Zamiast go znakówac spisz sobie chociaż nr ramy spod suportu i nawet zrób zdjęcie tego miejsca i roweru. Często ludziom giną rowery i okazuje się nagle ze nawet nr ramy nie spisali a zdjęcia biorą z katalogu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...