wachus Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Cześć Może i trochę dziwne pytanie ale tak się zastanawiam czy rama carbonowa jest rzeczywiście wykonaną z włókna szklanego a nie jakąś pseudo okleiną. Mam świeżo zakupiony rower trekkingowy niemieckiej firmy ortler wykonany na pełnej carbonowej ramie , ponadto hamulce hydrauliczne, amortyzator resorowany, "dynamo w przedniej piaście, sztyca również resorowana oraz siodełko na sprężynach. Rower waży ok 13.5 - 14kg Po cichu liczyłem na troche lżejszy stosunek masy ze względu na tą ramę ale może z drugiej strony rower z takimi udogodnieniami jak powyższe musi ważyć swoje i nie ma co zbytnio przesadzać z tą wagą bo 1 kg w tą czy w tą nie robi różnicy ? Rower kupiłem typowo na szose, by w miarę wygodnie się jeździło, ale również w miarę możliwości "szybko". Połączenie wygody trekkingu z prędkościami szosy ot co
Root Admin Mieciu Napisano 16 Lutego 2015 Root Admin Napisano 16 Lutego 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.