Skocz do zawartości

[piasta] problem z piastą

majster22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej mam prośbę żeby ktoś mi pomogl ! Od pewnego czasu zauwazylem ze na tylnym kole mam sporo luzu. Od razu pomyślałem ze to problem z piasta lecz nie wiem co jest dokładnie. Może ktoś z was mi pomoże. Chciałbym się dowiedzieć co może z nią być oraz ile bedzie kosztowała naprawa. Ewentualnie jak samemu naprawic . z gory wszystkim dziękuje.

Napisano

Aha ok dzieki wielkie. Powiem jeszcze ze byłem dziś w serwisie i facet powiedział ze za usuniecie luzu biada 8 zł ale nie wiem co myslec o tym?

Napisano

Usuniecie luzu to żaden problem wiec 8zł jest realne ale jak juz sie zrobił luz i z tego co piszesz jest duży to trzeba by to rozkręcić, sprawdzić konusy i bieżnie i poskładac na nowych smarach więc musi to kosztować min 20zł . Zdejmowałeś koło? Bo bywa też tak że pęknie ośka przy kołach z wolnobiegiem i daje to wrażenie jak by luz tylko był a się okazuje że niestety więcej :P

Napisano

Dziś byłem w serwisie i okazało się ze oska złamana juz jest nowa tylko zrobiłem wielka głupotę ! Łańcuch spadł mi za wolnobieg od strony kola i nie można go wyjąć co mam teraz zrobić?

Napisano

Odkręcić wolnobieg. Potrzebny do tego specjalny klucz, jeżeli go nie masz to niestety czeka Cię ponowna wizyta w serwisie :( jeżeli nie jest mega mocno zakleszczony to możesz spróbować wyszarpnąć, ale jest ryzyko że uszkodzisz którąś szprychę i kiedyś sobie w tym miejscu pęknie.

Napisano

Juz udało mi się to ztobic. Po prostu odkrecilem napinacz i wtedy było dużo miejsca. Szarpnalem i wyszedł ale wszystkim bardzo dziękuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...