majster22 Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Hej mam prośbę żeby ktoś mi pomogl ! Od pewnego czasu zauwazylem ze na tylnym kole mam sporo luzu. Od razu pomyślałem ze to problem z piasta lecz nie wiem co jest dokładnie. Może ktoś z was mi pomoże. Chciałbym się dowiedzieć co może z nią być oraz ile bedzie kosztowała naprawa. Ewentualnie jak samemu naprawic . z gory wszystkim dziękuje.
jasinski21444 Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Trzeba dokręcić i zakontrować konusy a przy okazji nałożyć świeżego smaru na bieżnię . U nas w serwisie bierzemy za to ok 20zł
majster22 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Napisano 16 Lutego 2015 Aha ok dzieki wielkie. Powiem jeszcze ze byłem dziś w serwisie i facet powiedział ze za usuniecie luzu biada 8 zł ale nie wiem co myslec o tym?
kinder85 Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Usuniecie luzu to żaden problem wiec 8zł jest realne ale jak juz sie zrobił luz i z tego co piszesz jest duży to trzeba by to rozkręcić, sprawdzić konusy i bieżnie i poskładac na nowych smarach więc musi to kosztować min 20zł . Zdejmowałeś koło? Bo bywa też tak że pęknie ośka przy kołach z wolnobiegiem i daje to wrażenie jak by luz tylko był a się okazuje że niestety więcej
majster22 Napisano 17 Lutego 2015 Autor Napisano 17 Lutego 2015 Dziś byłem w serwisie i okazało się ze oska złamana juz jest nowa tylko zrobiłem wielka głupotę ! Łańcuch spadł mi za wolnobieg od strony kola i nie można go wyjąć co mam teraz zrobić?
djzatorze Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Odkręcić wolnobieg. Potrzebny do tego specjalny klucz, jeżeli go nie masz to niestety czeka Cię ponowna wizyta w serwisie jeżeli nie jest mega mocno zakleszczony to możesz spróbować wyszarpnąć, ale jest ryzyko że uszkodzisz którąś szprychę i kiedyś sobie w tym miejscu pęknie.
majster22 Napisano 17 Lutego 2015 Autor Napisano 17 Lutego 2015 Juz udało mi się to ztobic. Po prostu odkrecilem napinacz i wtedy było dużo miejsca. Szarpnalem i wyszedł ale wszystkim bardzo dziękuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.