ammatillinen Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Witam,Zastanawiam się nad zmianą moich starych Shimano SH-M087, w oko wpadły mi 3 modele mianowicie Sidi Cape, Specialized PRO XC i niestety o 100zł droższe Shimano SH-XC90. Prosiłbym o pomoc w wyborze lub podesłanie innych propozycji (przedział cenowy do ok.900zł dodam jeszcze że muszą być w kolorze czarnym) lub o wypowiedz użytkowników na temat zmiany butów z shimano na sidi czy specialized i czy zmiana ta byłą dobrą zmianą Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Na tak postawione pytanie może odpowiedzieć tylko Twoja stopa. W sensie możesz wydać na buty nawet 2000 zł, ale co z tego jeżeli nie będą pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Używam butów bontragera świetne buty http://skleprowerowy.bydgoszcz.pl/buty-bontrager-race-xl-czarne-mtb np.te czarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammatillinen Napisano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Zamierzam je wszystkie poprzymierzac lecz najpierw chciałem prosić o jakieś inne propozycje lub o wypowiedzi użytkowników wyżej wymienionych butów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No więc tak - z tego co się luźno orientuję MH-087 to buty ze średniej półki, w których priorytetem niż sztywność i transfer mocy, tylko przydatność do codziennego użytku. W sensie komfort, w tym chodzenia. Jeżeli przeskakujesz z tej półki na najwyższą, nie oczekuj komfortu. Tam celem jest przede wszystkim wydajność, a tej mają służyć supersztywne podeszwy i najlepsze systemy dopasowania, niekiedy termicznego. Imho jeżeli się nie ścigasz, to średni pomysł. But nie będzie wygodniejszy, raczej przeciwnie, a łażenie w tym - zwłaszcza gdy trzeba podejść solidniejszy kawałek w terenie - szybko wyleczy Cię z początkowych zachwytów. Celowałbym dalej w średnią półkę, ewentualnie szczebel wyższą, np. http://www.specialized.com/pl/pl/ftr/shoes/mtb-shoes/comp-mtb Da się w tym efektywnie jeździć, da się też podejść parę km bez stresu i bólu. Jeżeli się ścigasz - też obstawiam Speca, z uwagi na BG i możliwość doboru wkładek w zależności od budowy stopy. Ewentualnie coś z termicznym dopasowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan91 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Mam buty speca, mierzyłem kilka par i wszystkie były jak na swoją sztywność bardzo komfortowe. Kupiłem w skiteam na jakiejś ultra promocji i z tego co wiem jeśli mają twój rozmiar to ciężko znaleźć taniej, także możesz tam zajrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cona78 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Witam, Zastanawiam się nad zmianą moich starych Shimano SH-M087, w oko wpadły mi 3 modele mianowicie Sidi Cape, Specialized PRO XC i niestety o 100zł droższe Shimano SH-XC90. Prosiłbym o pomoc w wyborze lub podesłanie innych propozycji (przedział cenowy do ok.900zł dodam jeszcze że muszą być w kolorze czarnym) lub o wypowiedz użytkowników na temat zmiany butów z shimano na sidi czy specialized i czy zmiana ta byłą dobrą zmianą Pozdrawiam Zamiast SIDI Cape wybrałbym model FIVE XC w wersji VERNICE, akurat jest wyprzedaż. CAPE mają system BOA ale zostały zubożone o gumowy czubek, który świetnie chroni buty przed wychłostaniem przez krzaki. CAPE wyglądaja na trochę mniej przewiewne w stosunku do FIVE XC. http://velo.pl/odziez/buty-rowerowe/sidi/mtb-five-xc-vernice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.