Skocz do zawartości

[Zakup roweru] Miasto i dalsze wyprawy

SallyMae

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim, po 7 latach od kradzieży mojego roweru postanowiłem kupić nowy, który służyłby mi przede wszystkim do sprytnego przemieszczania się między uczelnią, a domkiem, a w lato do nieco dalszych wypraw ~stu kilometrowych. Zacząłem przeszukiwać olx-y i inne tego typu serwisy i po przegrzebaniu tony ogłoszeń stwierdziłem, że najbardziej podobają mi się kolarzówki, czy też szosówki, nie jestem pewien nazewnictwa. Znalazłem konkretnie dwa, które są w moim przedziale cenowym i które w miarę mi się podobają, oczywiście chyba będę je przemalowywał jak podołam zrobić to samemu xD A więc, pierwszy rower to: http://olx.pl/oferta/stary-rower-kolarzowka-zzr-jaguar-huragan-CID767-ID8UdPD.html#651c7db93f stara kolarzówka przerobiona chyba na ostre koło, na którym nigdy nie jeździłem i nie wiem czy na dłuższą wyprawę taki rowerek się nadaje.Drugi to: http://sprzedajemy.pl/retro-szosa-zadbana-szuka-nowego-wlasciciela,18173762?inp_category_id=1487&inp_location_id=20266&_rp_RP=_rp_offers&offset=0 Chyba normalna kolarzówka.Wiem, że mógłbym złożyć sobie taki rower, jednak nie znam się na tym zbytnio i wolałbym mieć jakąś porządną baze na początek, na której mógłbym się nauczyć jakiś podstawowych rzeczy jak zmiana siodła, czy właśnie przemalowanie; rozkręcenie i złożenie xD Zastanawiałem się jeszcze nad beach cruiserem firmy johnny loco, ale on się chyba nie nadaje na dłuższe wyprawy, a i na ulicę bałbym się chyba na nim wjechać. Tak więc proszę o pomoc, niech ktoś się mądry wypowie i doradzi, bo taaaak mnie ciągnie na rower w tak ładną pogodę!

Opony do tego Jaguara, mają tyle lat co sam rower, jednak był założone dopiero pół roku temu. Nie wiem czy to dobrze.

Napisano

Hej

Powiem ci, co ja bym zrobił - kupił oba :)

Jaguar to rarytas i trzymałbym go dla samej frajdy z posiadania. Raczej nie jest to ostre koło a singlespeed. Chociaż na ramie widać dwie wajchy przerzutek to osprzęt zdemontowany. Więc odpuść go.

Bierz Peżota. Będzie odpowiedni do planowanego wykorzystywania. A kilka przełożeń docenisz na dłuższej wycieczce.

(Sugerując się opisem - stanem technicznym i gratisami - bierz go zanim ktoś ci go sprzątnie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...