Skocz do zawartości

[buty] uniwersalne

tommypear

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chce zakupic buty, poszukuje czegos w miare uniwersalnego,

Pedaly jakie posiadam to platformy.

Jezdze glownie po szosie, ale tez w terenie sigiel track etc.

Teraz moje pytanie czy kupic buty typu skate np. six six one.

Czy zakupic buty przystosowane do spd i czy jest sens jesli systemu do wpinania nie bede uzywal ?

Co do budzetu to bez ograniczen.

Z gory dziekuje za pomoc.

• Mod Team

Jaki jest sens kupowa buty dedykowane SPD i jeździć w nich na platformach :blink::wacko::huh: ???

Kup buty optymalizowane pod pedały platformowe. Five Ten i Teva to chyba najpopularniejsze i najlepiej rozpoznawale marki produkujące buty do platform.

A jak cost is no object to zafunduj sobie jakieś topowe sztuki. Cena podpowie które są najlepsiejsze :)

Szacunek..

I.

• Mod Team

Nie mam dobrych dośiadczeń z pedałami Kranka, ale ogólnie dobre z pedałami klik + platforma. Time Z, mój ulubiony system i rodzaj pedałów. No ale do takich to już trzeba mieć buty z blokiem, bo jazda bez jest możliwa ale ani przyjemna ani bezpieczna...

Platforma w pedałach z zatrzaskiem ma dodawać tylko dodatkowy punkt podparcia a nie zastępować zatrzask kompletnie.

Temu służą pedały jednostronne. pół platformy-pół kliki. Niektórzy używają i chwalą, innym wydaje sie to zawracaniem gitary...

Szacunek...

I.

Witam,

podłączę się pod pytanie bo też właśnie poszukuje nowych butów na rower. Do tej pory jeździłem tylko MTB, ale od tego roku zaczynam przygodę z szosą :) . Szukam butów lekkich, najlepiej zapinanych na rzepy. Coś zbliżonego do typowych butów na szosę ale bez SPD. Możecie coś polecić?

Z góry dzięki.

• 3 tygodnie później...

Kup buty optymalizowane pod pedały platformowe. Five Ten i Teva to chyba najpopularniejsze i najlepiej rozpoznawale marki produkujące buty do platform.

Podrzuć proszę jakieś konkretne modele z obecnie produkowanych. Rzuciłeś markami, ale nie bardzo potrafię znaleźć ich ofertę ze wskazaniem, które są przeznaczone na rower. 

A widzisz, ja jakoś się zakrecilem i patrzyłem tylko na allegro. Dzięki, już wiem o co chodzi. Ale u mnie sprawa nieaktualna, wziąłem sobie buty z lidla mają fajną sztywną podeszwę. Co ciekawe, lepiej trzymają na takich prymitywnych platformowych z ramką, a jak sprawdziłem na Dartmoorach Candy u córeczki, to się ślizgały. Muszą mieć podeszwę w lekki łuk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...