Skocz do zawartości

[opony] dziwne (?) zużycie schwalbe marathon racer

chudeusz09

Rekomendowane odpowiedzi

Gość forestowy
Napisano

Mi to wygląda na wadliwa mieszanka na bieżnik a w konsekwencji niedowulkanizowanie w prasach 

Napisano

Wszystkie moje opony Schwalbe wyglądają tak samo, obojętnie czy to Marathon Plus Tour, czy Racer czy Mondial. Takie wżery zwykle pojawiają się już po kilkuset kilometrach.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tymbardziej, że to marathon racer, gdzie jak wół jest napisane "lekkie ścianki boczne Lite Skin". Oznacza to że użytkownik kosztem niższej wagi bierze na siebie ryzyko mniejszej wytrzymałości na boczne rozcięcia od np ostrych kamieni.

Napisano

W kwestii głównego tematu.... Otrzymałem maila ze sklepu, że dystrybutor wymieni opony na nowe, czyli raczej to "zużycie" nie jest normalne. Jak otrzymam przesyłkę nie omieszkam wspomnieć ;).

• Mod Team
Napisano

Dobre wieści.

No i jest spore prawdopodobieństwo, że Schwalbe wypuściło na rynek wadliwą/nie spełniającą norm serię tych opon.

Napisano

Nie ukrywam, że dla mnie dobre :). Zawsze jest taka możliwość, że w produkcji seryjnej będzie bubli więcej niż 2szt ;). Próbuję jeszcze wyrwać za dopłatą z mojej strony wersję EVO tych gum ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Napisano

Dzisiaj otrzymałem przesyłkę z nowymi laczkami. Nie udało się wymienić na lepsze z dopłatą ale dobrze, że w ogóle wymienili na nowe. Tak więc rada dla tych, którzy uznawali takie zużycie za normę, niech reklamują takie opony bo warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...