chudeusz09 Napisano 19 Lutego 2015 Autor Napisano 19 Lutego 2015 Hehe ... Zapewniam że do prędkości bolidu mi daleko ... Zdjąłem te opony i wygląda to jeszcze gorzej... Ta opona pęka wzdłuż na pół :/
Gość forestowy Napisano 19 Lutego 2015 Napisano 19 Lutego 2015 Mi to wygląda na wadliwa mieszanka na bieżnik a w konsekwencji niedowulkanizowanie w prasach
lukee Napisano 23 Lutego 2015 Napisano 23 Lutego 2015 Wszystkie moje opony Schwalbe wyglądają tak samo, obojętnie czy to Marathon Plus Tour, czy Racer czy Mondial. Takie wżery zwykle pojawiają się już po kilkuset kilometrach.
chudeusz09 Napisano 23 Lutego 2015 Autor Napisano 23 Lutego 2015 A pęknięcia wzdłuż "zgrzewu" po obwodzie opony to też "norma"?
Mod Team michuuu Napisano 23 Lutego 2015 Mod Team Napisano 23 Lutego 2015 Ta opona pęka wzdłuż na pó Znaczy się bubel.
chudeusz09 Napisano 23 Lutego 2015 Autor Napisano 23 Lutego 2015 Zobaczymy czy firma uzna tak samo . Nke będzie to bez znaczenia przy wyborze przeze mnie drugiego kompletu laczków...
race Napisano 5 Marca 2015 Napisano 5 Marca 2015 nigdy więcej Schwalbe..144zł za sztukę, i tak kończą: http://imgur.com/Bmf4vrJ
chudeusz09 Napisano 5 Marca 2015 Autor Napisano 5 Marca 2015 No ale to chyba uszkodzenie mechaniczne a nie wada opony? Wygląda jak rozcięta.
andybike Napisano 5 Marca 2015 Napisano 5 Marca 2015 Tymbardziej, że to marathon racer, gdzie jak wół jest napisane "lekkie ścianki boczne Lite Skin". Oznacza to że użytkownik kosztem niższej wagi bierze na siebie ryzyko mniejszej wytrzymałości na boczne rozcięcia od np ostrych kamieni.
chudeusz09 Napisano 5 Marca 2015 Autor Napisano 5 Marca 2015 W kwestii głównego tematu.... Otrzymałem maila ze sklepu, że dystrybutor wymieni opony na nowe, czyli raczej to "zużycie" nie jest normalne. Jak otrzymam przesyłkę nie omieszkam wspomnieć .
Mod Team adamos Napisano 5 Marca 2015 Mod Team Napisano 5 Marca 2015 Dobre wieści.No i jest spore prawdopodobieństwo, że Schwalbe wypuściło na rynek wadliwą/nie spełniającą norm serię tych opon.
chudeusz09 Napisano 5 Marca 2015 Autor Napisano 5 Marca 2015 Nie ukrywam, że dla mnie dobre . Zawsze jest taka możliwość, że w produkcji seryjnej będzie bubli więcej niż 2szt . Próbuję jeszcze wyrwać za dopłatą z mojej strony wersję EVO tych gum ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
chudeusz09 Napisano 13 Marca 2015 Autor Napisano 13 Marca 2015 Dzisiaj otrzymałem przesyłkę z nowymi laczkami. Nie udało się wymienić na lepsze z dopłatą ale dobrze, że w ogóle wymienili na nowe. Tak więc rada dla tych, którzy uznawali takie zużycie za normę, niech reklamują takie opony bo warto.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.