Skocz do zawartości

[do 4 000] poszukuję MTB, do 10kg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej. Chciałabym kupić rower który ważyłby do 10 kg. Moja waga 65kg, wzrost 166cm, rama 18". Najlepiej by było gdyby to był 29" ale wiem, że to dodatkowo obciąża więc "zgodzę się" na 27,5". Amortyzatory powietrzne lub olejowo-powietrzne. Myślę też nad hamulcami hydraulicznymi ale obawiam się trudności w samodzielnej naprawie czy odpowietrzaniu (nie wiem czy na wyspach Azji wsch. są profesjonalne serwisy). Koniecznie z blokadą hydrauliczną z dźwignią na kierownicy. To 10 kg to bez lampek, błotników, bagażnika.  Poprosiłabym o konkretne modele. Z góry dziękuję i docenię każdą radę i pomysły :)

Napisano

mtb , Azja , błotniki bagażnik ? Ty na pewno MTB szukasz ? Nie przypadkiem crossa czy trekinga ? 

Anyway , jak to ma być mtb to jest to niemożliwe. Przy crossie to może jakaś używka się trafi 

M

Napisano

jak juz sobie pozartowalismy i sie pozgadzalismy to czas zejsc na ziemie albo co do klasy sprzetu albo co do planowanego wydatku

Napisano

za 4000zl to kupisz rower 12,5-13kg chyba ze uzywke kupisz ale jest jedno ale smieszy mnie jak ktos wystawia rower 8,5kg za cztery tysiaki to co w tym rowerze moze byc dobre osprzet zajechany na maxa rama po wgniotach itd jak wiadomo taki rower kosztuje od 10000 do 15000

lekki-rower.blogspot.com

Napisano

Jako ,że rodak  lokalny jesteś,podpowiem.Magdaleno, to co brać pisze musisz brać na poważnie.Oraz wg mnie czytając preferencje,lekki znaczy zwinny,znaczy dzida do ścigania,tak?

Więc 18" przy twoim wzroście to ciut za wiele.

Więc podpowiem 16" i 2200g więcej musisz przełknąć.http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=cube+16%22&search_scope=category-16414&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-4-spt-0113

• Mod Team
Napisano

tb , Azja , błotniki bagażnik ?

:excl:

To 10 kg to bez lampek, błotników, bagażnika

Nowego roweru o takich parametrach nie znajdziesz. Roweru ważącego 10 kg, 27,5" na nie hydraulikach też nie znajdziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...