Pymyn Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 (edytowane) Witam Mam problem. Zauważyłem dziś, że wycieka mi płyn przy samej klamce w miejscu zaznaczonym na rysunku poniżej. Dokręciłem trochę ten króciec, ale płyn dalej powoli wypływa. Boję się dokręcać za mocno żeby czegoś nie uszkodzić. Olej wypływa po gwincie króćca z wnętrza klamki. Nie wiem co z tym zrobić za bardzo. Znalazłem coś takiego jeszcze : Ten Olive to jakby O-ring ? Może jego wymiana załatwiłaby sprawę ? Co do zbyt mocnego dokręcania przeczytałem na zagranicznym forum, że można tą "uszczelkę" zgnieść czego bym nie chciał. Hamulec był kupiony we wrześniu, przejechane może 1500km. Przewód był skracany w serwisie, ale wcześniej nie było żadnych problemów. Edytowane 15 Lutego 2015 przez Pymyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 To nie oring tylko mosiężna oliwka taka jak ta http://allegro.pl/shimano-oliwka-i-wklad-do-przewodu-sm-bh59-i5081882670.html Imho dokręcić a jak nie pomoże to wymienić razem z wkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Po pierwsze zapytac tego kto skracal przewod. Po drugie samemu mozna to zrobic jeszcze raz eliminujac uszkodzenie przewodu. Trzecia mozliwosc to uszkodzenie døende stubb przylaczeniowej albo gniazda, to dwie raczej male prawdopodobne przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo1 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 no jak uszkodzone jest gniazdo w klamce to już jest po ptakach , tak samo jak zerwiesz w klamce gwint - wtedy do wymiany idze cała klamka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pymyn Napisano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Przejadę się jutro do tego sklepu i zobaczę. Nie będę tego dalej na chama kręcił bo gniazdo regulacji tłumienia w swojej Rebie już tak wyślizgałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pymyn Napisano 21 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Przy skracaniu przewodu była zastosowana stara baryłka i to może być przyczyną. Poczekam z tydzień, aż to ściągną i oddam do naprawy bo nie chce mi się z tym babrać, poza tym nie znam się na hydrulikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Stara barylka nie moga byc stosowana gdyz przy zaciskaniu na przewodzie ulega nieodwracalnej deformacji. Nie mozna jej zdjac. Taka informacje dostales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pymyn Napisano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Tak zostałem poinformowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Przy skracaniu przewodu mogl zostac uzyty stary pin zaprawiajacy kabel - metalowy insert z "daszkiem", ktory wciskany jest do przewodu i moze byc odzyskany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pymyn Napisano 19 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Tak na przyszłość jakby ktoś szukał. Baryłka została wymieniona na nową w kwietniu. Przejechane od wtedy około 1300 kilometrów, 0 jakichkolwiek wycieków płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi