Skocz do zawartości
  • 0

Leader Fox Cocaine Leader Fox Cocaine (2014)

avira625

Pytanie

Siemka!

Historia:

Od roku ćwiczyłem stunt rowerem, co bardzo mnie wciągneło. Najpierw stuntowałem na góralach, kolarzówkach i wszystko co tylko było. Zakatowałem w ten sposób 3 rowery. Następnie kupiłem rower mtb do stuntu, ale na vbrakeach i kołach 24 cali ;/ Później zacząlem ćwiczyć streeta i pewnego dnia gdy chciałem zeskoczyć z murku, rama mi się wygieła i nie dało się jej już wyprostować, więc postanowiłem, że składam rower od podstaw ! :D Zacząłem już kompletować częsci. Mam w planach ukonczyc projekt do maja / czerwca ! W miedzy czasie latam na MTB w ktorym mam wygieta rame, poniewaz ciezko zyc bez stuntu :) Jadac za mna widac ze tylne kolo lekko odjezdza, ale da sie jezdzic. Myslalem ze sie nie da wyprostowac ramy, ale 30 min prostowania mlotem i jakos w miare jest :) ale haka na przezutki nie dalo sie wyprostowac wiec wrzucilem napinacz lancucha wlasnej roboty (moge wyregulowac napiecie lancucha w 10s. )

Zdjecia:

225a5fcbb926a71emed.jpg
c2983f7fb0535197med.jpg
2d17a9b64f7bfa35med.jpg
d85f396f6fa6d99amed.jpg
3707fcb94ec52869med.jpg
f09dcb31803fad42med.jpg
962ed5241a01cf1fmed.jpg
2ec1599736a9d1d9med.jpg
6fab1f890de52ef9med.jpg
4fac3a9440bea8dfmed.jpg
770e5383f124d0a5med.jpg
704a627b58f81587med.jpg
42985721dde8c8c3med.jpg
7fa3302787c1dfb6med.jpg

Setup:

Rama: Leader Fox Cocaine
Amortyzator: Sector 100mm skoku
Suport: Truvativ
Korby: Truativ
Mostek: ITM
Kierownica: Zoom 700mm.
Koła: 26" MISTRAL
Opona: 26x1,95 górskie
Tracza przód: 140mm
Zacisk przód: mechaniczny
Przerzutki: brak
Napinacz lancucha: By Avira625

Plany:

- Tarcza przód i tył 203mm / 180 mm.
- Mostek krotki
- Opony Kenda
- Siodelko ze sztyca
- Napinacz lancucha
- I wiele wiecej
- Wymiana klockow

Komentujcie i oceniajcie ;)

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Planow mam mnostwo, na poczatek chce go zlozyc aby jako tako latalo sie na kole na wiosne, a z czasem ulepszac aby bylo coraz to sprawniej. Poki co zalozylem na poczatek co mialem pod reka aby to jakos jezdzilo, a w niedlekiej przyszlosci planuje kupic ciekawyszy amortyzator. Jakies propozycje ? Wazne aby byl do stuntu.

Dzisiaj doarly do mnie tylne hamulce Hayes HFX tyl hydrauliczne :)

2262ff0d6ef61c67med.jpg

7cbe25b74b6b5e11med.jpg

d308675c4a18626emed.jpg

Zobaczymy jak sie spisza :) Na razie planuje skompletowac reszte, a dopiero pozniej zaczac skladac hamulec. Do konca tygodnia powinna wpasc jeszcze pewne 4 czesci :) Mozecie zgadywac ;p (1x cos tam i 3x cos innego :) )

Pozdrawiam

Witaj kolego :) codo roweru wyglada fajnie z tym amorkiem ale to tylko pozory . fajnie lecisz oby wiecej takich osob ale jesli nie masz kasy na lepsze czesci co sie zdarza takze u mnie , lecz jakos powoli zbieram i kupuje z sredniej półki :) takze u ciebie bym zmienil :

Amortyzator na jakis sztywniak lub jesli masz wiecej kaski tak 120 to suntour xcr/xcm i moze wyrwiesz jakies duro ale watpie . lub doloz te 50 zl i kup nowego xcr'a

Opony na jakąś kostke byle co ale te sie zle prezentują :( 

jakies fajne siodelko najlepiej bmxowe :)

podstawa w stuncie jest przedni hamuluj takze za jakis konkretny i naku.... stopalle ;DDD nie wstawiaj 203 bo ci amor nie wytrzyma :)

pedałki na jakies platformy 

korba jakaś obojetnie bo to akurat w stuncie mało ważne :)

mostek to juz wspomniałeś sam tylko nei bierz jakiegos zooma tylko kup cos uzywanego salta lub cos :)

a tak to dobrze lecisz i dalej takich chęci !! pozdrower i powodzenia :)

Dzieki za koment :)

Dzisiaj wpadlo pare przesylek w moje skromne progi :)

99a07b5cd4ab746cmed.jpg

- Amortyzator Suntour XCT 100mm skoku
- Tarcza 180mm tyl
- 2 adaptery hamulca tyl
- 1 adapter hamulca przod
- Nowe lozyska, stery, gwiazdka itd (amortyzatora)

Jutro skladam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...