MokryxD Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Cześć, Puszkuję nowej kierownicy, mostka, sztycy i jej zacisku do mojego nowego 29er'a. Rurki muszą być czarne, jedynie zacisk sztycy dopuszczam biały. Co do wymagać, cena za sztycę, mostek i kierownicę nie może przekroczyć 125zł za jedną rzecz, za zacisk sztycy do 40zł. Części nowe. Kierownica prosta, 660-680mm, mocowanie 31.8mm, lekkie cofnięcie wsteczne, waga poniżej 200g, im mniej tym lepiej. Ważę 60kg więc nie obawiam się o wytrzymałość. Choć nie chciałbym "amortyzowanej" kierownicy jak najlżejsze KCNC. Myślałem o Funn Flame ON, spełnia wymagania, ale może jest coś innego. Mostek długość 100mm, wznios 6-7st, sterówka 1 1/8 i kierownica 31.8mm, waga najlepiej poniżej 120g. Myślałem o Syntace, ale nowe są drogie i sporo ponad budżetem. Z takich realnym mam na oku Accent EVO PRO. Ale może jest coś lżejszego? Sztyca 31.6mm, długość 350mm, prosta, możliwie lekka, czarna. Mam na oku GUBbike Ultralight, waga 235g i raczej to najlżejsza propozycja do 100zł. Zacisk sztycy na imbus 34.9mm, czarny lub biały. Waga do 20g, czy coś da się znaleźć w cenie do 40zł? Z racji mojej wagi części nie muszą być pancerne, priorytetem jest waga i jakość wykonania. Przeznaczenie XC/XCM wszelkich odmian i czasem jakiś wypad w góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Może dopuścisz jednak do świadomości części używane ? Jak tak to ewentualnie mogę zaproponować mostek Accent Airplane ... sztyce Accent Lite Carbon ... zacisk Accent Light ... Mam jeszcze prostą kierownicę Accent Scandium ale ona nie spełnia wymogów szerokości ;/ Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxi Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Co do lekkich i tanich bardzo dobrym wyjściem jest chiński karbon zwłaszcza przy twojej wadze. Chcesz sztyce 350 i mostek 100mm? Trochę to dziwnie wygląda ponieważ 350 sztyca jest trochę krótka a mostek 100 do 29" jest trochę długi. Mówię tu o swoich doświadczeniach bo ja sztyce mam 350 i jest trochę za krótka, jest wysunięta na granicy możliwości a nawet trochę więcej. A mostki w 29" są raczej 80mm 90mm. Co do samej sztycy mówiłeś, że nie chcesz kierownic KCNC ale chcesz sztyce GUBbike, która jest tańszą wersją sztyc KCNC Zacisk na 100% znajdziesz w chinach za śmieszne pieniądze np. za 8$ karbonowe z darmową wysyłką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Taką pozycję ustaliłem na BG Fit i wydaje się odpowiadająca. Co do samej sztycy GUBbike znajomy miał i chwalił, więc nie widzę przeciwwskazań. A mówiąc o kierownicy KCNC miałem na myśli te najlżejsze modele, gdyż widziałem film na YT lub coś tego pokroju jak ta kierownica pracowała góra-dół na dobre 2 cm podczas jazdy. @rzezniol Niby części używane są OK, ale jednak aluminium po 2 latach też ulega zmęczeniu. Sam wiem jak moja rama po 2 sezonach straciła na sztywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Może rama był przed i po tak samo sztywna ... tylko ty stales się bardziej świadomym "bajkerem" ? Idąc tym tropem mój Reaction z 2008 powinien rozplynac się jak meduza Co nie zmienia faktu że sztycę proponuję z węgla . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.