Skocz do zawartości

[rurki] Do 29er.

MokryxD

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Puszkuję nowej kierownicy, mostka, sztycy i jej zacisku do mojego nowego 29er'a.

Rurki muszą być czarne, jedynie zacisk sztycy dopuszczam biały.

Co do wymagać, cena za sztycę, mostek i kierownicę nie może przekroczyć 125zł za jedną rzecz, za zacisk sztycy do 40zł. Części nowe.

Kierownica prosta, 660-680mm, mocowanie 31.8mm, lekkie cofnięcie wsteczne, waga poniżej 200g, im mniej tym lepiej. Ważę 60kg więc nie obawiam się o wytrzymałość. Choć nie chciałbym "amortyzowanej" kierownicy jak najlżejsze KCNC.

Myślałem o Funn Flame ON, spełnia wymagania, ale może jest coś innego.

Mostek długość 100mm, wznios 6-7st, sterówka 1 1/8 i kierownica 31.8mm, waga najlepiej poniżej 120g.

Myślałem o Syntace, ale nowe są drogie i sporo ponad budżetem. Z takich realnym mam na oku Accent EVO PRO. Ale może jest coś lżejszego?

Sztyca 31.6mm, długość 350mm, prosta, możliwie lekka, czarna.

Mam na oku GUBbike Ultralight, waga 235g i raczej to najlżejsza propozycja do 100zł.

Zacisk sztycy na imbus 34.9mm, czarny lub biały.

Waga do 20g, czy coś da się znaleźć w cenie do 40zł?

Z racji mojej wagi części nie muszą być pancerne, priorytetem jest waga i jakość wykonania. Przeznaczenie XC/XCM wszelkich odmian i czasem jakiś wypad w góry.

Może dopuścisz jednak do świadomości części używane ?

Jak tak :) to ewentualnie mogę zaproponować mostek Accent Airplane ... sztyce Accent Lite Carbon ... zacisk Accent Light ...

Mam jeszcze prostą kierownicę Accent Scandium ale ona nie spełnia wymogów szerokości ;/

Pozdro

Co do lekkich i tanich bardzo dobrym wyjściem jest chiński karbon zwłaszcza przy twojej wadze.

Chcesz sztyce 350 i mostek 100mm? Trochę to dziwnie wygląda ponieważ 350 sztyca jest trochę krótka a mostek 100 do 29" jest trochę długi. Mówię tu o swoich doświadczeniach bo ja sztyce mam 350 i jest trochę za krótka, jest wysunięta na granicy możliwości a nawet trochę więcej. A mostki w 29" są raczej 80mm 90mm.

Co do samej sztycy mówiłeś, że nie chcesz kierownic KCNC ale chcesz sztyce GUBbike, która jest tańszą wersją sztyc KCNC ;)

Zacisk na 100% znajdziesz w chinach za śmieszne pieniądze np. za 8$ karbonowe z darmową wysyłką. 

Taką pozycję ustaliłem na BG Fit i wydaje się odpowiadająca.

Co do samej sztycy GUBbike znajomy miał i chwalił, więc nie widzę przeciwwskazań.

A mówiąc o kierownicy KCNC miałem na myśli te najlżejsze modele, gdyż widziałem film na YT lub coś tego pokroju jak ta kierownica pracowała góra-dół na dobre 2 cm podczas jazdy.

@rzezniol

Niby części używane są OK, ale jednak aluminium po 2 latach też ulega zmęczeniu. Sam wiem jak moja rama po 2 sezonach straciła na sztywności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...