Skubany Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Witam. Mam nowy rower orbea alma h 70 i z przednim kołem mam problem ociera tarcza po odkręceniu mocowania i naciśnięciu klamki i ponownym skręceniu nadal ociera nie wiem co moge zrobić ?? powie mi ktoś jeszcze do czego służa dwie śruby przykrecane na klucz torx ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Te śruby na torx łączą ze sobą połówki zacisku i radziłbym ci ich nie ruszać. Serio, nie ruszać. A żeby ustawić hebel to po prostu poluzuj zacisk, ustaw go ręcznie tak aby nie obcierał i dokręć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 (edytowane) Jak ruszysz śruby torx to idź sobie odrazu po nowy hamulec względnie zacisk . Serio. Bo widzę że pojęcia o hamplach i serwisie nie masz żadnego. Próbuj do skutku ustawiać zacik, to żadna magia. Edytowane 15 Lutego 2015 przez ronina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skubany Napisano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Chyba próba zacisku nie przyniesie skutku tarcza jest mocno krzywa jak nie z jednej strony to z drugiej najprawdopodobniej będę musiał kupić nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi